WindowsPhone

Status
Niet open voor verdere reacties.

Tv-Kijker

Forum Gebruiker
Berichten
2.203
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Wat moet er in de adressbalk getypt worden naast Ziggo-gebruikers.nl om NIET op de mobiele versie van de site te komen? WindowsPhone is ingesteld op show as Desktop version, normal Forced die dan mobiele versie weg en gaat naar de normale site. Echter twee sites vertikken die force deze site en nu.nl.
 
Van deze site weet ik niet hoe het zit, maar nu.nl (en bijvoorbeeld ook ziggo.nl of tweakers.net) gebruiken responsive design waarbij de site zich automatisch aanpast aan de eigenschappen van je beeldscherm en er niet meer op basis van je user agent je de ene of de andere versie te zien krijgt.
 
Als het goed is zou je (als je in het mobiele style zit) onderaan net boven uitloggen moeten kunnen kiezen voor 'fluid style' wat het normale template is wat redelijk mee-schaalt. Eventueel kun je dat forceren via:
https://ziggo-gebruikers.nl/forum/index.php?styleid=9

Het mobiele template is eigenlijk niet geschikt voor moderne smartphones, als je even je "user agent" string kunt opgeven kan ik voor windows-phone wel een verwijzing naar de standaard style opnemen in de code zodat het automatisch goed gaat. De bedoelde string zie je via deze pagina.
 
Ik heb even met de developer-module in Google Chrome zitten spelen en de user-agent van een Windows Phone gebruikt in de emulator. Daarna kon ik de juiste user-agent instellen en testen zodat als het goed is nu een "Windows Phone 8" apparaat niet meer als 'mobiel apparaat' herkend wordt en de 'normale' template zou moeten tonen.

Ik hoor graag of dat nu goed gaat en ook van andere merken/types telefoon die een niet goed passend template te zien krijgen graag een reactie. Wellicht is dit dan ook aan te passen.
 
Staat nog steeds op mobiele versie.
 
Zonder je user-agent kan ik verder niets (of misschien je merk/type mobiele telefoon als je niet op die link kunt klikken waar je de user agent kunt uitlezen en misschien copy/paste'n)
 
Lumia 925.
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; ARM; Trident/7.0; Touch; rv:11.0; WPDesktop; NOKIA; Lumia 925; Vodafone) like Gecko
 
Fixed...

(hij gaf geen standaard windows mobile 8 string, vandaar)

Bedankt. Die mobiele versie was pas na een WindowsPhone 8.x update daarvoor was het de normale site. Overigens op WindowPhone 7.x werkt dat forceren wel.
Ik ben wel benieuwd wat Android doet of Symbian ook al wordt die nog zelden gebruikt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan