• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Windows XP Cable disconnected

A

alonso

Hi,

Onder Windows 2000 moest ik bij de settings van mijn netwerkkaart (3COM 3c900B TPO) altijd de instelling 'MediaType' op 10BASETx zetten. Anders vertelde mijn netwerkicoontje dat de Cable disconnected was. Helaas heb ik deze instelling niet meer onder XP. Ik moet nu na elke windows-reboot eerst mijn Chello-modem resetten voordat ik fysieke verbinding heb. Ik heb in de registry de setting 10BASETx toegevoegd en deze gekozen bij de netwerkkaartinstellingen maar deze laat zich helaas niet foppen. Komt dit probleem bekend voor?

Groeten, Alonso
 
Drivers updaten ? Zodat je de drivers hebt van 3com zelf en niet die standaard windows xp prut ?
 
Je kan gewoon de drivers van winxp gebruiken hoor ::)
Ik gebruik de drivers van winxp namelijk ook (ja, ik heb de zelfde netwerkkaart) :)
 
Ja oke, maar normaal gesproken moet je die optie gewoon hebben zowel met xp drivers als met 3com drivers (dus mocht ie er niet staan, drivers updaten en dan staatie er wel )... Vreemde is alleen dat die 3c900b-serie zowiezo een 10mbit kaartje is .. dus waarom die optie dan verandert moet worden .. ?
 
8)
Heb je soms 2 netwerkkaarten? Of ook een inbelverbinding, met een modem dus... Dat kan problemen geven.. De chello netwerkverbinding moet de eerste zijn... Ik weet ook niet waarom, maar het is niet anders.... Als je ook een netwerkkaart voor je interne netwerk hebt draaien, dan moet je die eens disabelen... als chello het dan doet kun je hem weer enabelen en dan blijft het allemaal wel draaien... tot je weer reboot ;)

TMB!
8)
 
Volgens mij is het een vette microsoft feature. Dit noemen ze nou Plug 'n Play. Je stopt het apparaat er in (of de kabel) en het werkt. En je mag niets rommelen er aan...
 
Sommige netwerk kaarten kun je ook nog met een dos-setup programma configureren. Dan kun je 'm daarmee kei hard op 10 mbit zetten.
 
Terug
Bovenaan