Windows mededeling "netwerkkabel is niet aangesloten"

  • Onderwerp starter dangerpig
  • Startdatum
D

dangerpig

Hallo, heb een irritant probleem: heb sinds kort een prima lopend thuisnetwerkje: Sweex router achter de kabelmodem, twee systemen met XP prof en eentje met XP Home. Loopt allemaal als een tierelier, ik krijg op 2 van 3 machines alleen continu een windows mededeling op de statusbalk: LAN verbinding; een van de netwerkkables is niet aangesloten. Nou, als ik een kabel vastzet, dan zit-ie vast, reken maar. Ik kom dus niet van de verrekte windowsballonnetjes af. Misschien is het volgende nog relevant: vóór mijn huidige netwerkje zaten twee van de drie machines in een peer-to-peer netwerk; een van die drie was de ICS machine en ze staken alledrie in een hubje. Toen nooit geen problemen.. Wie helpt me van die irritante windows boodschap af?
 

sylvester(rr)

Quality Member
Berichten
9.691
Als een client (een computer op je netwerk) wordt uitgeschakeld, is er geen verbinding. Jouw computer (de server) kent het verschil tussen Kabelbreuk/Netwerkkabel niet goed aangesloten/Computer uitgeschakeld niet, dus geeft ie aan dat een van de netwerkkabels niet is aangesloten. Zow, een beetje onderzoeken kan geen kwaad toch?
nosmile.gif
 
Topicstarter
Topicstarter
D

dangerpig

Ik zal het (beter) uitleggen: zoals ik mijn drie machines nu heb ingericht, is er eigenlijk alleen nog sprake van een "netwerk" voor zover ze elkaar kunnen zien voor printer- en filesharing. Los daarvan maken ze alle drie, als het moet, tegelijk het net onveilig via die nieuwe Sweex 4-10/100 bb.router (prima ding). Maar ook als alle drie systemen tegelijk aan staan, surfen, chatten of mailen, krijg ik die verd* windows ballonnen op twee van de drie. Dat heeft toch nix met server/client te maken?? Call me stupid, maar ik heb wel mavo!
 
D

DutchBlood

dangerpig zei:
Ik zal het (beter) uitleggen: zoals ik mijn drie machines nu heb ingericht, is er eigenlijk alleen nog sprake van een "netwerk" voor zover ze elkaar kunnen zien voor printer- en filesharing. Los daarvan maken ze alle drie, als het moet, tegelijk het net onveilig via die nieuwe Sweex 4-10/100 bb.router (prima ding). Maar ook als alle drie systemen tegelijk aan staan, surfen, chatten of mailen, krijg ik die verd* windows ballonnen op twee van de drie. Dat heeft toch nix met server/client te maken?? Call me stupid, maar ik heb wel mavo!

Hij zit op ut gymnsasium, das het probleem.. ;D

Maar je hebt idd gelijkt, zijn het altijd dezelfde PC's die de melding krijgen?
 
D

DutchBlood

Dan zal het toch wel degelijk aan de instellingen van die PC's liggen....

Vergelijk ze eens met de PC waar het wel werkt...
 
Topicstarter
Topicstarter
D

dangerpig

;D Laat ik mezelf maar uit deze ellende verlossen: al die snelle Chelloo boyzngrrrls hebben het veels te druk met het bespreken van routers die je toch al nooit had moeten kopen... Wat was er nou aan de hand? De RealTek kaarten in de twee machines die problemen gaven (steeds die ellendige windows ballonnen) zijn 10/100Mbs, de (originele) Chello 3Com kaart is 10Mbs. XP bespeurt op het LAN stuk van het netwerk dataverkeer, maar echt niet met 100km/u, al kunnen die twee kaarten theoretisch best zo scheuren. De 3COM kaart loopt braaf op10Mbs en geeft geen probleem. De twee RealTek kaarten kunnen blijkbaar harder dan XP lief is en daarom geeft XP de foutmelding Netwerkkabel zit los.
Oplossing: in de device manager van XP de snelheid vd twee RealTeks van AutoDetect afhalen, en zelf keihard op 10 Mbs Full Duplex zetten. Beide systemen lijken na deze operatie zelfs nog sneller te feesten dan voor die tijd (en ik zit hier al zowat altijd op 1400kbs.. ;) ;) ;)
greetz van dangerpig
 
Bovenaan