• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Windows 98 naast Windows XP

L

Lheon

Wie weet een link of heeft nuttige info hoe ik win98 naast winxp kan zetten op mijn pc ?
ik wil niet xp eerst verwijderen !

Groet, Leon
 
Lheon zei:
Wie weet een link of heeft nuttige info hoe ik win98 naast winxp kan zetten op mijn pc ?
ik wil niet xp eerst verwijderen !

Groet, Leon

Partities aanmaken met Partition Magic en op een andere partitie WIN98 installeren,bij het booten krijg je de keus welke van de 2 je wilt gebruiken (de zgn.DualBoot)
 
na de bewerkingen van Partition Magic :
om te kunnen installeren moet ik van bootcdrom/diskette opstarten (Caldera Dr dos) en dan setup draaien van WIN98.
zover goed totdat ik windows98 moet gaan installeren dan geeft ie een General Protection Fault !
Fault in msdos extender (standard mode)

Iemand nog een idee ?
 
Geen probleem met Fat32 vs NTFS ? Win98 heeft een Fat32 partitie nodig.

Ik installeerde zelf vroeger altijd eerst 98, dan Xp en dan bootmagic maar dat werkt dan niet als je Xp wil behouden.
 
partitie is FAT32, in het verleden installeerde ik ook eerst win98 en dan XP. wellicht zit er niets anders op dan een image te maken van mijn partities en opnieuw installeren.
 
Als je niet XP eerst wilt verwijderen zou ik het eerlijk gezegd ook niet helemaal weten... andersom kan wel, eerst 98 installeren op ene partitie, dan XP op de andere, en in de install van XP aangeven dat je bij het opstarten wilt kiezen welk besturingssysteem je wilt starten
 
ik weet het niet zeker , maar was het niet zo dat win98 alleen vanaf de C: (lees primary master) schijf opstart? winxp kon wel op andere schijf draaien. Misschien effe een total systembackup maken van je winxp , die op cdrom zetten (of andere schijf) dan winxp die waarschijnlijk op je c schijf staat eraf knikkeren. Partities met fdisk (van win98 cdrom boot) wegkeilen , rebooten met weer win98cdrom , dan alleen fat32 partitie voor win98 aanmaken. na reboot weer win98cdrom gebruiken , en vanauit de win98 folder op win98cdrom in dos doe je format C:
(c omdat je maar 1 fat32 partitie hebt aangemaakt.) win98 installen + upgraden (tig reboots, succes).
Daarna booten vanaf winxp cdrom , en opletten dat je vrije diskruimte gebruikt waarin je 1 of meerdere ntfs partities maakt (let op win98 leest/schrijft alleen fat32 partitie). Dus alleen ntfs voor je winxp systeem kan ook.
Nadat winxp geinstalleerd is , activeer je het backup programma en zet je de backup (op cd of andere partitie) die je had gemaakt van je winxp weer terug , rebooten klaar.

Of je neemt Linux. ipv win98
 
ik gebruik vaak vmware (kun je o.a. w98 onder xp draaien). de meeste resources zijn gewoon te benaderen. en als je het zat bent ben is met een druk op de knop alles weer weg.

(kzou trouwens niet weten waarom iemand w98 zou willen installen, kies dan voor w2000).
 
w98, lekker lichtgewicht :P
maarja ik draai wel gewoon lekker xp met alle overbodige services en troep eruit geknald ;) ook lichtgewicht xp dus :P
 
Terug
Bovenaan