• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Windows 8 en Cisco EPC3925

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

SanLuca

Hallo,

Mijn zoon heeft onlangs een nieuwe laptop gekocht (ASUS R704V) met daarop Windows 8 geïnstalleerd. Na anderhalve week proberen is het ons nog niet gelukt deze laptop draadloos op ons Ziggo netwerk aan te sluiten. De overige laptops, telefoons en tablets hebben geen probleem met het Ziggo netwerk. Echter deze nieuwe laptop kan het netwerk niet vinden (hij ziet wel andere netwerken) en hij kan wel draadloos op andere routers aangesloten worden. Er zijn veel hulpvragen op internet te vinden, maar helaas heb ik de oplossing nog niet kunnen vinden. Is er iemand die ons verder kan helpen?

Groetjes,
SanLuca
 
Staat de router soms op kanaal 12 of 13. Sommige apparaten weigeren stug deze kanalen te gebruiken, hoewel ze hier in Nederland gewoon toegestaan zijn.
 
Bedankt voor je reactie. Ik heb net even gekeken en de router staat op kanaal 6.
 
Welicht helpt een driver update voor de Wireless Lan in de Asus R704V?
 
Ook de driver update geprobeerd, maar helaas geen resultaat.
 
Is het bewuste netwerk nog wel zichtbaar op andere computers (m.a.w. zend het nog wel zijn SSID uit)?
 
Ja, het netwerk zendt wel uit want de beide andere laptops in huis (inclusief die van mij zelf) werken via ons eigen netwerk.

Ik heb van iemand de tip gekregen om op de router het Mac adres van de laptop in te stellen zodat die altijd toegang krijgt, maar ik vraag mij af of ik dat dan voor alle apparaten (tablet, telefoons en overige laptops) moet doen en er dan geen enkel ander apparaat toegang kan krijgen. Ik durf dat nog niet zo goed te doen, zonder dat ik alle mogelijkheden onderzocht heb. Ook omdat er weleens vrienden van mijn kinderen komen die ook op het draadloos netwerk inloggen. Vaak gaat dat zonder problemen.

Inmiddels krijg ik het idee dat de combinatie windows 8 en Cisco router problemen geeft, maar een oplossing helaas nog niet kunnen vinden op internet.

Hoop echt dat iemand hier op het forum mij verder kan helpen.
 
Waar wil je dat mac adres instellen ? Dat gaat dus niet helpen.
Welke IP adressen krijg je in windows 8 als ip adres, gateway en dns server toegewezen ?
 
Aan de combi Cisco/Windows 8 ligt het niet. Die draait hier als een zonnetje zonder dat ik wat heb hoeven te installeren.

Wat ik met mijn vraag bedoelde, was niet of het netwerk uit zend, maar of het netwerk nog wel zijn naam uit zend. En netwerk dat zijn naam niet uit zend, is wel in de lucht en computers die de kenmerken (netwerknaam en wachtwoord) van het netwerk kennen, kunnen gewoon verbinding ermee maken. Maar als je kijkt welke netwerken beschikbaar zijn, zul je dit netwerk niet in de lijst zien staan, omdat het zijn netwerknaam niet uit zend. Dus dat je met je andere computers verbinding kunt maken, zegt dus nog niets over al dan niet uit zenden van de netwerknaam.
Daarvoor moet je op één van deze computers proberen een nieuwe netwerkverbinding te maken en dan kijken of het bewuste netwerk in de lijst verschijnt.

Wat je eventueel ook kunt doen, is op de Windows 8 computer naar het netwerkcentrum gaan, 'Een nieuwe verbinding of een nieuw netwerk instellen' kiezen en vervolgens naar 'Handmatig verbinding met een draadloos netwerk maken' gaan.
Vervolgens vul je alle gevraagde kenmerken van het netwerk in. Let er wel op dat je ook de hoofdletters op de goede plaats zet. Misschien dat het dan wel lukt.


Gegroet,
 
@Jalex_h: Een heel duidelijk verhaal als je in de materie zit, maar waarschijnlijk verwarrend voor topic starter. In het kort wilde je waarschijnlijk zeggen:

Is de SSID niet op 'hidden' gezet. Bij de computers die ervoor al op ingelogd waren, blijft dat netwerk in de lijst staan maar nieuwe computers zien hem niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan