windows 2000 problemen

G

George

Ik dacht even de boel over te zetten van 98 naar 2000, niet dus!
Ik krijg maar geen contact. Zeg me wat ik fout doe:

- ip automatically
- dns automatically

advanced
- ip: DHCP enabled
- dns: on>append primary.... dns suffixes + parent....dns suffix
on> register this conection
de rest is uit
-wins: enable LMHOSTS
use NETBIOS from DHCP
- oprions: tcp/ip filtereinf: permit all

Bij ipconfig renew kan hij de DHCP server niet vinden. Er zit een realtek in maar met de 3com die in mijn andere 98computer zit , waar geen problemen mee zijn, heb ik hetzelfde. Modem is een Motorola.
 
huh..........bijgeleverde software?
Van chello heb ik nooit wat gekregen, jaren geleden ooit wat van telekabel gehad. Het moet toch handmatig kunnen net zoals bij 98.
 
En telekabel loopt ook via de DHCP Server ? Moet je geen vast statisch ip adres invullen ?
Alle instellingen gewoon op standaard gelaten en nix gewijzigt ?
Nic staat goed geinstalleerd in win2000 ? Geen foutmeldingen ? Geen IRQ conflicten ? Geen firewall ?
 
Op mijn 98pc, waar ik nu op tik, staat dhcp aan. Vast ip had tot ik ging verhuizen >:(
ik heb geen conflicten of fotmeldingen, ook geen firewall,. Wat NIC betreft weet ik niet, waar zou ik dat kunnen vinden. Netwerkkaart op zich is ok, 2 pc's koppelen gaat. (overigens ook maar 1 kant op 98>2000)
 
Uhmm ... je hebt dus nu 2 pc's ?
Of heb je win98 en win2000 dualboot staan op 1pc ?
Dat maakt nl. heel veel uit :)
Maar dat leggik dalijk wel uit ..

[edit]
Hmm .. ik lees net dat je dus inderdaad 2 pc's hebt (volgens mij)
https://ziggoforum.nl/topics/934/;start=0

Lees die thread us door ....
[/edit]

Het gaat er dus om dat je ouwe macnr van je nic nog in de database van je provider staat... die moet er eerst uit .. of je moet met die andere nic (die het wel doet) in je pc zetten waar je internet op wil.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
George zei:
huh..........bijgeleverde software?
Van chello heb ik nooit wat gekregen, jaren geleden ooit wat van telekabel gehad. Het moet toch handmatig kunnen net zoals bij 98.
als je een motorola surfboard hebt, krijg je (als het goed is) software mee, maar ik weet niet of dat er mee te maken heeft :P 8)
M'n vrienden hebben zo'n cd-rom met software meegekregen (met hun motorola surfboard-modem)
 
:>< Het probleem bij jouw is waarschijnlijk de verwiiseling van de netwerkkaart jouw oude kaart heeft een mac adres wat bij chello in de server staat waar verbinding opgemaakt mag worden, nu je een nieuwe kaart geinstalleeerd hebt komt dat mac adres niet meer overeen.
Het volgende nu te doen is het goede mac adres opschrijven van de netwerkkaart is te vinden met ipconfig /all heb je dit gedaan dan probeer je verbinding te krijgen met internet dit lukt nu niet maar als je http:/asp tikt moet het lukken om verbinding te krijgen met de chello server hier moetje namelijk bij je account de
goede gegevens invullen/nalopen en je moet je netwerkkaart adres veranderen en daarna moet het probleem opgelost zijn.
Succes Goldstar
 
Ik kom (met beide pc's) https://asp niet op?! En ja, ik denk ook dat het probleem hier ligt.

(Even voor de duidelijkheid, ik heb 2 pc's staan. Ik kan er dus met 98 op maar met 200 niet. Het is nu (nog) niet de bedoeling met beide pc's het net op te gaan. Ik wissel de kabel nu steeds om.)
 
Zucht... Dat APS gebeuren werkt niet in alle regio's ... Het probleem ligt (zoals ik al zei.. zie de andere thread) gewoon puur aan het feit dat het oude mac-adres van je NIC nog geregistreerd staat bij je provider, deze moeten hun er eerst uit halen (flushen) voordat je verbinding kan krijgen met een andere NIC.

Conclusie: Helpdesk opbellen voor een zogenaamde "flush", of je NIC uit je andere pc halen en overzetten op de pc waar je nu het internet op wil hebben.

Waarom men dit heeft gedaan, uit veiligheids overwegingen zodat mensen die er totaal geen verstand van hebben gewoon 'zomaar' een HUB direct op je kabelmodem aansluiten waardoor je dus meerdere ip nr's krijgt uitgewisselt van de DHCP server.
 
Terug
Bovenaan