• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

win98 pc ziet wel andere pc, maar geen internet

E

Elinek

win 98se pc na een opstart probleem opnieuw windows 98se eroverheen en toen deed de pc het weer. De pc krijgt ip adres van router of, ook geprobeerd los op het modem ip van modem. Dns is zelfde als op deze xp pc, en standaard gateway ook, ip adres is 1 cijfer lager als ik via router verbind. Computers zien elkaar ook dus netwerk klopt wel. Maar probleem is dat de windows 98se machine geen internet binnen krijgt, tcp/ip en netwerkkaart verwijderd en opnieuw erop gezet, alles blijft hetzelfde, wel netwerk, geen internet via router of direct via modem, wel ip en dns weer. Geen firewall of virusscanner op pc, alle instellingen in internetverbindingen uitgeprobeerd, ook de beveligings niveaus. Ik weet niet wat er aan de hand, kan niets meer bedenken, weet iemand raad? Nooit problemen gehad met die pc in netwerk met internet. Ik heb idee dat internetapplicaties geen verbinding hebben met de netwerkkaart.
 
Klinkt vaag;
Pc's "zien" elkaar, je bedoelt in dezelfde werkgroep ? Dat loopt volgens mij via Netbios; zegt nog niets over je tcp/ip.

* Probeer ze te pingen .... Werkt dat ?

* start->Command->winipcfg
- flushdns
- release
- renew
 
Ook deze 2 instellingen geprobeerd?
Internet Explorer -> Extra > Internet-opties -> Programma's -> IE standaard browser (aangevinkt)
Internet Explorer -> Extra > Internet-opties -> Verbindingen -> LANinstellingen -> Proxy (uitgevinkt)
 
ik kan de dns servers van chello pingen, en de andere pc ook, maar verder kom ik niet. bij www.chello.nl geeft hij onbekende host aan. Dns flush gedaan, alles vrijgegeven en opnieuw gestart, alles met de hand ingegeven, helemaal niets. Probleem nu ergens op internet tegengekomen, maar geen oplossing erbij.
 
Wat je kan doe is het volgende.

Uninstall je NIC, haal hem uit het huidige slot, neem aan dat het PCI is, steek de kaart in een ander PCI slot en start windows weerop,

Windows geeft dan aan dat er een nieuw device is gevonden en gaat deze opnieuw installeren, voeg dan in je netwerk conf. ook ipx/spx en netbieu toe om je resources op deze (win98-se) tedelen met je andere PC's, klik aan dat je res. wil delen ( printer en bestanden) en kies ook voor vlugge aanmelding, kies ook automatisch ip toewijzen via DHCP dus.

Want met herinstalleren van windows gaat nogaleens het een en ander fout.

Hopelijk heb je erwat aan, zoniet een blauw oog gaat wel weer over( grapje)
 
Terug
Bovenaan