Win 7 Home Group probleem

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Barrrel

Ik heb een desktop, wired connection met Ubee router (van Ziggo).
Heb een wireless printer en wireless laptop verbonden met de modem.

Probleem is dat ze elkaar niet lijken te herkennen. En als ik een win 7 homegroup aanmaak op de desktop, wordt deze niet herkend door de laptop.

Na heel veel troubleshooting pagina's, lees ik ergens dat ik in de router, de wireless and wired connectie moet bridgen, anders ziet hij het als 2 verschillende netwerken.

Dus de vraag: Hoe krijg ik zowel wired als wireless devices op hetzelfde netwerk, zodat ik homegroup kan maken, maar bijv. ook op de wireless printer printen vanaf de wired desktop.
In de router, in wireless, vind ik bridge. Dat kan ik op enable zetten, maar wat moet ik dan in de velden eronder invullen? Kortom, wat moet hij bridgen?

BVD voor elke tip!
 
Als je 1 router gebruikt zijn bedraad en draadloos netwerk hetzelfde.
Het ligt dus aan instellingen op je laptops e.d.
Lees eens wat op de site smallnetbuilders.com en kijk of je met de tips daar er uit komt.
 
Hou ook rekening met je antivirussoftware met firewall opties. Tegenwoordig is dat meestal een alles in 1 softwarepakket.

Deze blokkeren ook regelmatig je interne netwerkverkeer zodat pc's elkaar niet zien.

Dit kun je meestal opvangen door de ip-reeks (bv 192.168.1.1 - 192.168.1.254) van je interne netwerk te excluden en de Antivirus/firewall software.

Even bij de maker op de site kijken voor extra info hierover. Dit verschilt per maker dus daar is geen standaard oplossing voor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan