• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wifispots snelheid

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

mesa57

Als ik nu een Ziggo speedtest doe, dan geeft hij via wifispots een snelheid aan van ~10 Mb down en ~2 Mb up.
Ik dacht dat het eerst rond de 3 Mb lag.
Is dat verhoogd ?
 
Het is in elk geval niet officieel verhoogd. Op de Ziggo WifiSpot pagina staat nog steeds dat de Maximale snelheid per klant 3 Mb/s is en de maximale snelheid per WifiSpot 5 Mb/s is.

Als ik echter doorklik naar "Meer technische specificaties", kom ik op een pagina waar staat:
WifiSpots van Ziggo heeft de volgende specificaties:

maximale snelheid per WifiSpot: 10 Mbit/s
maximale snelheid per gebruiker: 5 Mbit/s

Ziggo heeft zijn webinformatie dus zeker niet consistent. Ik krijg inderdaad ook via een speedtest:Blijkbaar is de snelheid inderdaad naar 10 Mb/s verhoogd en als je de enige gebruiker bent, heb je die snelheid voor jezelf. Het viel me al op dat surfen via mijn WifiSpots vrijwel net zo vlot ging als intern. :wink:

Mijn Ubee heeft geen recente firmware update gehad, dus is het iets dat bij Ziggo geregeld wordt en niet in de router.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Er staat nog meer onzin op de Ziggo info pagina:

Bij het Ubee EVW320b en Cisco EPC3925 Wi-Fi modem kunt u, als WifiSpots aan staat, niet uw Wi-Fi modem omschakelen naar 5Ghz.

Ik heb de EVW320b en kan gewoon 5 GHz gebruiken voor de WifiSpots. Alleen is het zo dat hij na een reset terug springt naar 2.4GHz en ik hem na een reset met de hand weer op 5 GHz moet zetten.
 
Er staat nog meer onzin op de Ziggo info pagina:Ik heb de EVW320b en kan gewoon 5 GHz gebruiken voor de WifiSpots. Alleen is het zo dat hij na een reset terug springt naar 2.4GHz en ik hem na een reset met de hand weer op 5 GHz moet zetten.

Klopt, ik heb een EPC3925 en heb wifispots gewoon aanstaan en kan ook gewoon de 5ghz gebruiken, alleen doe ik dat dat niet omdat geen 1 van mijn draadloze apparaten 5ghz ondersteund. :wink:

Jammer dat de epc3925 niet te gelijk op 2,4ghz en 5ghz kan uitzenden. De Ubee die ik hiervoor had kon dit wel (maar viel om de 3 á 5 dagen uit dus die is vervangen).
 
Als ik nu een Ziggo speedtest doe, dan geeft hij via wifispots een snelheid aan van ~10 Mb down en ~2 Mb up.
Ik dacht dat het eerst rond de 3 Mb lag.
Is dat verhoogd ?
Dit is inderdaad verhoogd naar 10 Mbit/s per gebruiker.
Dit is overigens ook nog steeds de totale snelheid dus als je met meerdere gebruikers bent moet je die snelheid wel delen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan