• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wifispots geen verbinding

Status
Niet open voor verdere reacties.
F

florisi

Ik wilde mijn wifispots instellen op mijn Iphone 5c met IOS 8.1 maar krijg het niet voor elkaar om verbinding te krijgen.

Ik heb 2 verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden voor wifispots gekregen, 1 van mijn Ziggo en 1 van ziggo mobiel. ook al 1 keer wachtwoord gereset maar hielp ook niet, beide werken niet

Al met klantenservice gebeld die zeggen dat het aan mijn toestel ligt omdat de inloggegevens bij hun wel werken, en ik weet 100& zeker dat ik alle gegevens juist heb ingevoerd.

Ik heb al verschillende malen opnieuw het certificaat gedownload en de naam en wachtwoord opnieuw ingevoerd, als ik dan naar wifi ga en dan op Ziggo druk krijg ik een popup melding dat ik wachtwoord moet invoeren vervolgens krijg ik weer precies hetzelfde schermpje te zien nadat ik het wachtwoord heb ingevuld en op verbind druk ofwel er gebeurd niks.

De normale wifi werkt wel gewoon met de normale verbinding Ziggo04231.

Als ik het certificaat verwijder bij instellingen/algemeen/profielen en dan wifispots verwijder, kan ik bij wifi als ik ziggo aanklik krijg ik wel een normaal scherm te zien dat ik gebruikersnaam en wachtwoord kan invullen maar dan krijg ik de melding dat naam of wachtwoord onjuist is.

Graag hulp, alvast bedankt
 
Hallo

Ik heb ook geen wifi verbinding met wifi ziggo spot thuis. De gewone van ziggo wel.
Maar als ik buiten ben en ergens ben waar de wifi spot aanstaat krijg ik wel verbinding.
Heel raar maar het werkt bij mij wel maar alleen niet thuis.

Monique
 
Dan moet ik morgen eens even buiten de deur kijken of die dan wel werkt
 
Sinds de laatste updates is het niet meer mogelijk te verbinden met de Wifispot van je eigen router als je eerder aangemeld bent geweest via het normale SSID. Op de informatiepagina voor de Wifispots van je router kun je je telefoon uit de lijst met geblokkeerde MAC-adressen wissen, daarna zou je je wel verbinding moeten kunnen maken.
 
Dat wil je over het algemeen ook niet, maar als je thuis Wifispots gaat installeren is je eigen router meestal wel het beste signaal en zal je daarmee proberen te verbinden.
 
Hij werkt, alleen niet thuis maar dat is ook niet nodig.
Ik heb de geavenceerde instellingen van de router gecheckt maar er staat niks bij geblokkeerde mac adressen.
Maar als de klantenservice dit had geweten of mij had verteld had me een hoop moeite en tijd bespaard.
Maar toch opgelost bedankt.
 
Hij werkt, alleen niet thuis maar dat is ook niet nodig.

Het is juist onwenselijk om thuis ook via wifispots te werken. Niet alleen is je snelheid dan veel lager dan wanneer je via je eigen netwerk werkt, maar omdat het wifispot netwerk gescheiden is van je eigen netwerk, kun je ook geen verbinding maken met je andere huis-(netwerk)apparaten zoals een NAS. Aangezien een telefoon vaak automatisch verbinding maakt met bekende wifi netwerken heb je vaak zelf geen invloed of je telefoon/tablet verbinding maakt met wifispot of met je eigen netwerk. De automatische blokkering door wifispots van je 'eigen' apparaten is de nieuwste modemsoftware is daarom handig.

Alleen zou de helpdesk dat wel moeten weten om te voorkomen dat mensen denken dat wifispots niet werkt als ze het via hun thuisrouter proberen in te stellen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan