WiFiSpots bij DELTA Glasvezel nu?

TV Smurf

Forum Gebruiker
Berichten
301
Internet
  1. Ziggo
  2. DELTA
Digitale TV
  1. Ziggo
  2. DELTA
Tijd terug schijnen internet klanten van Delta/Caiway gebruik te kunnen maken van Ziggo WiFiSpots. Ik heb net een verse DELTA Glas 1/1Gbps internet aansluiting en zo'n halfjaar geleden op de delta.nl website iets over WiFiSpots gevonden (o.a. een te installeren certificaat) en dat men zo'n 30.000 punten had. Maar op dit moment vind ik helemaal niets. Heb Delta klantenservice gevraagd en die meldt dat DELTA via glas helemaal geen WiFISpots (meer?) biedt.

Weet iemand iets meer?
 
Als Ziggo-afnemer, die veelvuldig in Zeeland op vakantie gaat, heb ik jaren geleden e.e.a. aangekaart bij Ziggo en Delta.
Ik kon met het ziggo-abo via wifispots gebruikmaken van delta wifispots.
Zo'n 2 jaar geleden begon de misère: na aankoop van een nieuwe telefoon probeerde ik diverse apps etc. "over te bouwen". Het lukte me niet meer om delta wifispots te activeren: er werd gevraagd naar passwords etc., terwijl ziggo aangaf dat wifi via delta wél mogelijk was. Uiteindelijk in Goes bij de delta-shop info opgevraagd, waar men vertelde: er wordt zo weinig gebruikgemaakt van wifi, dat deze mogelijkheid is vervallen! Ziggo geraadpleegd, die bleef volhouden dat de mogelijkheid er nog steeds was en men met de techneuten van ziggo en delta aan het overleggen was, waar de fout zat. Bij verdere speurtocht binnen ziggo en delta kwam ik een mail van delta tegen, waarin werd aangegeven dat wifispots was "uitgefaseerd". Ergo: bij vakantie in zeeland (dat blijft gewoon doorgaan, ondanks wegvallen van delta wifispots) moet ik het dus hebben van ziggo-klanten, wiens modems de wifispots-mogelijkheid hebben.
Natuurlijk is e.e.a. een manier om klanten voor diverse pakketten te "ronselen" maar elegant is het niet!
 
Zelfs bij Ziggo staan de wifispots bij de meeste klanten uit. Het was een aardig initiatief, maar het mobiele bereik en de snelheid van de mobiele providers is in 10 jaar dusdanig verbeterd dat wifispots niet meer nodig zijn.
Ik heb wel eens aangegeven dat ik niet snap dat Delta nog vasthoud aan het Coax-netwerk en deze niet maar Ziggo verkoopt. Wel grappig dat de techneuten onderling contact hebben.
 
Ik begrijp wel waarom Delta coax niet aan Ziggo wil verkopen. Ziggo gaat zeker nu Delta en anderen blijven roepen dat glasvezel superieur is de hoofdprijs voor coax betalen (als zij het al zouden willen kopen). En voor Delta betekent verkoop van coax aan Ziggo in de regio's waar dit gebeurt een extra concurrent. En een toch wel sterke concurrent die bijvoorbeeld met converged beter is maar die ook op tv en video gebied met onder meer directe toegang tot streamingdiensten, SkyShowtime in het aanvullend pakket en gratis sport (binnenkort wellicht ook weer F1) in het basispakket op dat punt weer superieur aan Delta is. Om maar niet te zwijgen over jouw stokpaardjes 4K/UHD en Dolby geluid.

Maar terug naar de hotspots. Was enkele jaren geleden een mooi initiatief. Veel gebruikers van toen hebben nu mobiel internet met onbeperkte databundel waarvan het abonnement in de afgelopen jaren fors is gedaald.
 
Ik wil niet te veel off-topic gaan. Maar leg mij eens uit wat Delta nog met het COAX netwerk zou moeten wanneer er straks glasvezel ligt.
Onderhoud en upgraden van COAX (lees onderhoud van een tweede netwerk) wordt dan toch te duur lijkt me.
De strategie is toch wel glasvezel van Delta.
 
Wat Delta met coax moet doen in gebieden waar men zelf glasvezel heeft? Simpel antwoord: niets. Uitzetten en niet meer onderhouden.

Soms is een dergelijk besluit op de langere termijn beter dan even wat tientallen miljoenen euro (honderden krijgt Delta er zeker niet meer voor) cashen op kortere termijn. Je zet gewoon een extra concurrent in de markt. Stel je voor dat Ziggo 'the last mile' in deze gebieden gaat verglazen dan heb je niet alleen op tv maar ook op internet een minimaal gelijkwaardige concurrent bij. En de waarde van je eigen glasvezelnetwerk vermindert bij een mogelijke verkoop (eigenaren Delta Fiber zijn buitenlandse investeerders die vroeg of laat willen verkopen) als in hetzelfde gebied een ander glasvezelnetwerk actief is.
 
Inmiddels in het nieuws dat ook Ziggo wakker is geworden en de Wifispots uit gaat zetten
 
Dat is op dit moment speculatie. Alleen van Telenet (België) is het zeker dat ze stoppen met Wifispots.
 
Ziggo heeft haar cliënten (o.a. ondergetekende) hiervan nog niet op de hoogte gesteld. Lijkt sterk op broodje aap!
 
Terug
Bovenaan