• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

WiFi verbinding verbreekt steeds

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Stan Zutt

Hallo, mijn wifi verbinding valt vaak weg op mijn laptop, terwijl hij op mijn laptop gewoon aangeeft dat hij verbonden is. Heeft iemand enig idee hoe dit kan en hoe ik dit kan oplossen? Alvast bedankt,

Stan
 
Begin met de drivers voor je wifi kaart op je laptop te updaten.
 
Het is niet alleen mijn laptop, ook op mijn mobiel valt de wifi dan weg..
 
Hetzelfde heb ik ook.
De WIFI verbinding wordt geregeld verbroken, soms om de paar minuten, soms om het kwartier. Dit geldt voor 2.4 GHz (20 en 40 MHz) kanalen en 5 GHZ band.
Kanalen op een vaste waarde instellen helpt niet (gechecked met inSSIDer).
Vaste IP adressen ipv. DHCP maakt geen verschil.

Wat wel iets helpt is de UBEE draaien. Er is een verschil tussen het apparaat op zijn kant zetten of plat neerzetten. De drop-outs blijven echter voorkomen.

ALs iemand nog ideeen heeft, graag!
 
Hier ook hetzelfde probleem. Alles al geprobeerd, maar hij blijft wegvallen.

Betreft hier ook een ubee modem.
 
Het kan een storing zijn van buitenaf (andere wifi of apparaten) of het modem wat zich reset (kun je aan de lampjes zien) of aan het bereik van het signaal.
 
Klopt, allemaal gecontroleerd.
Zelfs live 'gemonitoord' met de webpagina's en log van de UBEE.
Geen verklaring!
Ook met inSSIDer is waar te nemen dat de output van de radios van de UBEE sterk variabel is in zijn sterkte van zenden. Zelfs op twee meter afstand.

Als controle bij iemand anders (met Ziggo en UBEE) gemeten (en thuis ook zelf op een interne WIFI netwerk op andere router) daar spelen deze problemen niet.

Ik ben nu nog aan het meten of bedraad ook voor komt dat er dropouts zijn naar het internet toe. Intern op het netwerk heb ik geen dropouts gemeten.
 
Er zijn genoeg mensen met een Ubee waarbij de wifi prima functioneert. Mocht je de indruk hebben dat je Ubee defect is, kun je natuurlijk altijd de helpdesk bellen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan