• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wifi verbinding regelmatig verdwenen

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Annemiek75

Mijn wifi verbinding is regelmatig verdwenen. Wat ik op dit moment dan doe is tijdelijk de stroom van mijn router en modem afhalen. Daarna werkt het weer prima. Maar het zou toch niet nodig moeten zijn om dit 1 of 2 keer per week te moeten doen. Weet iemand waar dtit aan zou kunnen liggen?
Ik heb een modem van Scientific Atlanta en een netgear router.

Alle hulp is welkom: :)
 
Vaak storingen van buitenaf. De netgear resetten zou voldoende moeten zijn. Als het dat niet is, ligt je wifi verbinding er waarschijnlijk niet uit, maar wel je internet verbinding er uit.
 
Inderdaad is het resetten van netgear wel voldoende, maar ook dit zou toch niet zo vaak nodig moeten zijn? Eergisteren gedaan, gisteren ook en nu net weer.
Kan dat niet anders?
 
Wat ik tegenwoordig vaak merk is dat het aantal apparaten wat gebruik maakt van WiFi de oorzaak is.
"Vroeger" volstond een simpele router met WiFi (54Mbit), maar tegenwoordig zijn die niet meer voldoende. Er zijn al gauw 4 gezinsleden die een smartphone hebben, eigen laptop, tv heeft draadloos internet, spelcomputers. Dan blijkt al gauw dat de capaciteit van het modem niet voldoende meer is.
Een N300 of N450 zal geen problemen mogen geven, maar ik weet niet wat voor Netgear type je hebt. Wellicht is er ook nieuwe firmware beschikbaar.
Ook kan idd storingen van buitenaf een probleem zijn, daarom zijn de nieuwe dualband routers ideaal.

Suc6:)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan