• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

WiFi valt steeds weg - GEEN MODEMPROBLEEM!

Status
Niet open voor verdere reacties.
K

krit60

Sinds ik Ziggo heb, valt bij mij de WiFi verbinding op mijn iMac (2009) steeds weg. Vrijwel altijd is er wel verbinding met de router maar niet meer met internet!!!
Hiervoor (met dezelfde router!! een Airport Extreme) had ik nooit problemen (XS4all)
In eerste instantie dacht ik dat het aan de Ubee lag maar nadat ik ook mijn Airport weer moest inschakelen (omdat mijn mediaspeler Marantz niet te benaderen valt via de Ubee...?) bleek dat de problemen van de steeds wegvallende WiFi niet aan de wifi functie van de Ubee lagen. Dus maar een range-extender aangeschaft... geen oplossing...
De wereld aan instellingen gewijzigd op zowel de Mac als de Airport, probleem blijft.
Heeft iemand enig idee wat ik zou kunnen proberen of waar de oorzaak zou kunnen liggen? Het moet een combinatie zijn van Ziggo met de iMac.
De Mac houdt schijnbaar wel verbinding met de router (Airport of Ubee) maar de internetverbinding is weg, alleen met Wifi uit en daarna weer aanzetten op te lossen en dat om het half uur zo'n beetje....
Voorlopig maar een kabeltje over de trap hangen :-(
 
ik heb ook dit probleem gehad, echter heb ik een externe router aan mijn Ubee hangen ivm beter bereik.

Mijn wifi zelf viel niet weg, enkel het internet zelf. Soms was Wifi uit en aan schakelen op de iMac voldoende, soms viel het internet weg voor alle apparaten.

Wat bleek, ondanks dat ik het nooit aan heb gezet (en ook volgens Mijn Ziggo stond het uit) stonden Wifi spots op enabled (te zien op 192.168.172.1). Mijn eigen (D-Link) router pakte daardoor op 1 of andere vreemde manier soms het Wifispot signaal, waardoor soms mijn snelheid wegzakte onder de 3 Mbps. Maar een groter probleem was dat internet steeds wegviel, omdat mijn D-link geen raadt wist met het wisselen van signaal. Iedere keer wisselde het signaal naar mijn router van normaal naar Wifispot.

Ik dacht eerst ook dat het aan Apple producten lag, steeds als ik online kwam met een iPad, Mac of iPhone kon het internet ineens wegvallen. Achteraf bleken ook andere merken dit probleem te hebben.

Ik heb mijn Wifispots nu dus wel uit weten te krijgen, en voorlopig werkt alles nu wel. Gek genoeg brand wel het RTR lampje (Router Enabled) op de Ubee, dus ik twijfel of hier niet ook een probleem zit. Want het lijkt nu of er een router op een router is aangesloten. Voorlopig geeft dit geen problemen sinds de Wifispots uit staan, maar ik vermoed dat dat ook oorzaak van het probleem wanneer je 2 signalen hebt.
 
Hallo,

Ook ik heb het probleem dat mijn wifi uitvalt (niet alleen op mijn mac maar ook een windows)
Eveneens heeft familie verder op in het dorp het zelfde probleem.
We hebben beide een externe router.

De ubee is al door ziggo uitgeschakeld (wifi) om zo beter te kunnen communiceren met mijn sitecom.

Helaas levert het niks op.
Kanalen staan ook al goed. Heb trouwens geen problemen met kabel. Netflix op de tv werkt prima. Maar op de pc is het een hel.
 
Wegvallen Wifi verbinding met Imac

Dit probleem had ik inderdaad ook. Op diverse forums te lezen dat het een bekend probleem is met de Imac waar over het algemeen niet heel veel aan gedaan kan worden.
Ik heb echter nu wel een oplossing gevonden.
In plaats van Wifi wilde ik de Imac bedraad op mijn netwerk aansluiten om van het Wifi probleem af te zijn. Een kabel trekken die er nog niet lag was een lastig verhaal ivm het feit dat ik geen loze leidingen meer had liggen en ik door twee verdiepingsvloeren zou moeten. Daarom gekozen voor een Powerline Adapter en wat denk je...probleem is weg. Imac bedraad op het netwerk en geen gebruik van wifi nodig.

Ik kan het iedereen met dit probleem aanraden.
 
Hier precies hetzelfde gedonder... ik heb ZiggoWifiSpots uitgezet en voor tot nu geen problemen meer gehad... :?
 
Ik had dit probleem ook, wegvallende verbinding.
alles draadloos, achter nieuwe modem zat een sitecom. voordat ik nieuwe ziggo modem had was alles goed.

nieuwe Sitecom WLA-6100 Wi-Fi USB Adapter N900 gekocht en draadloos was opeens perfect via de ziggo modem, via sitecom nog steeds bagger.

Sitecom router er tussen uit gehaald en alles loopt nu via de ziggo modem (incl wifihotspots) en loopt als een trein!

Zelfde probleem bij buurman, zelfs monteur kon het niet oplossen, haalde bij lange na niet de snelheid.

Heeft ook de usb adapter aangeschaft en nu ook supersnelheid!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan