• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wifi Spots steeds beter

Status
Niet open voor verdere reacties.

NetJak

Forum Gebruiker
Berichten
631
Het lijkt er op dat de Wifi spots steeds beter functioneren.
Had ik vorige weken een snelheid van ca 2,45 down/0,25 up. Vandaag zat ik vanmorgen op de smartphone te werken en merkte niet eens dat ik niet op mijn eigen router zat (die staat uit) maar op Ziggo van de buren. Speedtest: 2,75/2,70. Net zo snel up als down. Eén meting gaf zelfs een hogere up dan downspeed aan: 2,73/2,76.

Toen op de PC geprobeerd en die gaf ook een aanzienlijke verbetering in de uploadsnelheid aan: 2,86/1,58 (UPC speedtest): 3 tot 6 keer sneller up dan vorige week. Dat bevordert de algehele ervaring van werken met wifi-spots aanzienlijk.

Edit: ziggo speedtest zelfs 2,9/1,7 op de PC.

Welke snelheden meten jullie vandaag?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik zat ook steeds tussen de 2.5 en 3.0 in. (3.0 is het maximum wat Ziggo toelaat). Voor de meeste dingen is dat voldoende. Ik heb b.v. 5 IP cameras die ik vanaf mijn laptop kan bekijken. Met het scherm dat alle 5 gelijktijdig laat zien, lopen die beelden net zo soepel als ik thuis gewend ben. Mijn software gebruikt wel extra compressie zodat de live beelden minder bandbreedte gebruiken dan de versie die lokaal opgeslagen wordt.
Maar nog niet zo lang geleden was mijn upload 4 Mbps, dus toen had ik ook al niet veel meer bandbreedte als ik extern keek.
 
Welke snelheden meten jullie vandaag?

Op de foon:

130804232855-14086.png
 
Dat bedoel ik. De upload snelheid is beduidend beter geworden. Zelfs beter dan het Ai1-basisabonnement een paar maanden geleden had. Dat was toen 0,96 Mbps. Nu haalt de Wifi spots bijna de uploadsnelheid van het huidige Ai1-Basis wat momenteel ca 1,96 Mbps is. Tot voor kort haalde de wifispots hoogstens 0,25 a 0,45.
Door die betere upload is de algehele ervaring veel beter.
 
Nou moet zeggen dat inderdaad niet tegen viel. Gister op een verjaardag en dacht zal het dus een proberen. Had het thuis al ingesteld dus daar vond me foon gelijk de Ziggo hotspot. 3 keer een speedtest Itussen de kaas en de worst door) ;-) en telkens ruim boven de 2 MB (buiten in de tuin)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan