• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wifi snelheid

Status
Niet open voor verdere reacties.
K

kaleaap

Hallo,

Sinds een aantal dagen haal ik met al mijn apparaten via wifi nog maar 2 Mbps, eerder gewoon de volledige 20 van het abonnement. Rechtstreeks op het modem aangesloten pc haal wel 20.
Ik heb van alles geprobeerd maar kom er niet uit.

Gedaan:
wachtwoord veranderd.
2.4 Ghz gewijzigd naar 5, scheelt iets maar niet voldoende.
Naast het modem gaan zitten met het wifi apparaat, geen verschil.
Kanalen gewijzigd
Wifi spots aan/uit gezet. Vreemde is wel dat in het configuratie scherm van het modem onder de tab wifi-spots 'enabled' blijft staan, ook als ik het uitzet via mijn Ziggo.

Volgens diverse wifi analysers is het signaal goed tot sterk.

Iemand nog enig idee?

Mvg,

Bart
 
Als je via mijn-ziggo het wifispot uitzet, dan reboot je modem vanzelf en daarna staat het vakje op disabled (en zijn je usercode en password voor wifispots niet meer zichtbaar).

Het lijkt er op dat je modem niet gereboot is na het uitzetten van wifispots
 
Het lijkt er op dat je modem niet gereboot is na het uitzetten van wifispots
Lijkt er op, maar dan zou je het modem weer niet op 5 GHz kunnen zetten. En op de HotSpots moet je 3Mbps kunnen halen i.p.v. de 2 Mbps.
 
Voor de duidelijkheid, het zijn twee verschillende instellingen:
- Via de website van 'mijn ziggo' is wifi spots uitgeschakeld, het modem reboot na aanpassing van deze instelling. Wifi spots staat uitgeschakeld in 'mijn ziggo'.
- In het configuratiescherm van het modem zelf is ook een tab wifi spots, hier staat het enabled (ongeacht de mijn ziggo instellingen). Deze is niet aan te passen. Het 'Ziggo' netwerk is echter wel weg uit de lijst van beschikbare wifi netwerken.
 
wifi spots zonder wifi modem

Als je een Ubee modem hebt zonder wiifi, maar wel met een eigen wifi router. werkt dan ook wifi spots vanaf jouw adres? Ik heb n.l ZIGGO op mijn HTC ingeschakeld en mijn router uitgezet dan veranderd de signaalsterkte niet zelfs niet als ik het modem uitzet, dus het signaal komt van een ander modem bij mij in de buurt. Volgens diverse berichten van Ziggo krijgen abonnees met een modem zonder wifi nog dit jaar een nieuw modem.(Cisco) Volgens een telefoontje van vijdag met ziggo wordt het omruilen weer tegen gesproken. Volgens mij kijken ze eerst de kat uit de boom, als dekking na de hele uitrol goed is dan gaan ze de modems niet vervangen Nou schijn je, volgens diverse forums, niet gelukkig hoeven te zijn met het nieuwe modem i.v.m de slechte kwaliteit van wifi. Mag je nee zeggen tegen het omruilen ?.
Gr. Kees
 
Mijn vorige modem kon ik na ontvangst van een nieuw behouden.
Werkt nu tot tevredenheid bij de dochter van een clublid.
Heeel misschien is het nieuwe modem van een nieuwere serie met minder problemen ? Zou zomaar kunnen :wink
...Bert P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan