• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

WiFi instellingen weg na herstart

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

PvC

Mogelijk is deze vraag eerder gesteld maar ik heb hem niet kunnen vinden (en het antwoord dus ook niet).

Sinds enige dagen de Humax 5200c in huis. Het ging precies 2 dagen goed, maar nu is het niet meer mogelijk een wifi-verbinding te maken: de instellingen vallen voortdurend weg na een herstart.
De Humax maakt in mijn geval verbinding met de WiFi van mijn eigen (Netgear) access point, dus niet met de Ziggo router.

Bij de LAN instellingen staan na een herstart steeds verkeerde gegevens:

- bij DHCP is IP-adres ineens uit de 192.x.x.x range (zou 10.x.x.x moeten zijn in mijn netwerk)
- gateway staat op 0.0.0.0 (moet 10.0.0.1 zijn bij mij).
Met deze gegevens kan de humax dus ook nooit verbinding krijgen.

- maar ook als ik de gegevens handmatig probeer in te stellen (dus geen DHCP) lukt het niet om de verbinding te activeren: ik krijg dan de melding dat de verbinding is verbroken.

Ca. 1 op de 10 keer lukt het wel om een WIFI verbinding te krijgen (en dan ben je inmiddels al heel wat tijd verder!), maar meteen daarna of na een herstart zijn de gegevens weer verdwenen.

Heb inmiddels alles al zo'n beetje geprobeerd, tot en met opnieuw instellen van de fabrieksinstellingen toe.
De humax heeft de laatste software-update.
Het WiFi wachtwoord is eenvoudig (alleen tekst; geen tekens).

Overigens was me ook al opgevallen (toen de WIFI nog wel werkte) dat er geen verbinding met het computernetwerk gemaakt kon worden (via MEDIA), want zodra ik dat deed herstartte de humax. Streamen vanaf een PC was dus niet mogelijk. Maar dit is niet waar ik het meeste last van heb.

Als iemand een tip heeft die me verder kan helpen dan hoor ik dat graag. Anders denk ik erover om dit apparaat per kerende post retour te zenden.

Dank
 
Om maar even op mijn eigen post te reageren: dit probleem was de volgende dag verdwenen: na een volledige herstart inclusief verwijderen van de smartcard.

Het lijkt echter gerelateerd aan een ander probleem:
zodra ik media zoek via mijn netwerk crasht de Humax als ik verbinding probeer te maken via het thuisnetwerk (Media/gele+blauwe knop). Hij herstart dan (en op dat moment zijn de netwerk-instellingen ook niet meer correct).
Herkent iemand dit probleem misschien?
 
Heb je misschien een Twonky mediaserver draaien op je PC of op een NAS? Die veroorzaken herstarts bij de humax zodra je je netwerk benadert via de Mediaknop, zoals je beschrijft.

Er is al meerdere keren over geschreven in dit forum, gebruik de zoekfunctie maar even. Je kunt misschien Twonky vervangen door een andere server (Servio schijnt het wel goed te doen) en er is een oplossing voor Twonky, mits je bij de configuratie van Twonky kunt. Die vind je in bericht #48 in deze draad: https://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=42569&page=5
 
Er is een oplossing voor Twonky, mits je bij de configuratie van Twonky kunt. Die vind je in bericht #48 in deze draad: https://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=42569&page=5

Voor de duidelijkheid even een quote van de Twonky oplossing:

Dank voor het meedenken.
Ben even aan het zoeken geweest en via het twonky forum en het duitse nas-portal.org kwam ik het volgende tegen wat bij mijn medion nas heeft gewerkt:
https://ip-van-nas:9001/rpc/get_all geeft een overzicht van alle instellingen
daar stond bij mij: nmcmode=1

d.m.v. https://ip-van-nas:9001/rpc/set_option?nmcmode=0 heb ik dit aangepast van 1 naar 0

Twonky scant bij nmcmode=1 het netwerk af naar dlna devices. Zodra je dus de Humax aanzet en twonky ziet hem bij het scannen (na ongeveer halve minuut) gaat de Humax resetten.
Verander je de 1 in een 0 dan scant twonky niet. Betreft twonky server premium 7.0.9. RC3.

Het lijkt erop dat dit mijn probleem heeft verholpen. De reboot blijft vooralsnog uit. :thumb up:
 
Kan iemand mij misschien ook helpen.
ik heb een synology nas 210+ en hetzelfde probleem
op het moment dat ik mijn nas kies via de gele/blauwe button gaat de humax 5200 resetten?
ik hoor het graag,
groeten Paul
 
Ik heb delen via het netwerk uitgezet op de Humax. Kan het probleem op de Nas reproduceren met Twonky. Wil of kun je dat niet kun je terug naar versie 6 van Twonky of wachten op een update in de hoop dat het dan is opgelost.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 7 met Tapatalk
 
Dank voor bovenstaande. Ik heb geen Twonky draaien en ook geen NAS, dus dit is voor mij niet van toepassing.

Ik draai echter wel Logitech Media Server (om audio te streamen naar de Squeezebox), dus het zou me niet verbazen als daardoor vergelijkbare problemen ontstaan. Ik zal e.e.a. eens testen zonder de LMS en laat het resultaat weten.
 
Het lijkt er inderdaad op dat de Humax crasht als de Logitech Media Server draait: als ik die uitschakel gaat het een stuk langer goed.
Stapje verder dus :wink:

Een tijd later crasht 'ie alsnog maar dat heeft waarschijnlijk meer te maken met dat ik Tversity nog niet correct draaiend heb.
 
Sinds ik het delen op het netwerk heb uitgezet (Humax) heb ik geen herstart meer gehad van de Humax en ik kan nog steeds Twonky gebruiken als media server.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 7 met Tapatalk
 
Het lijkt er inderdaad op dat de Humax crasht als de Logitech Media Server draait: als ik die uitschakel gaat het een stuk langer goed.
Stapje verder dus :wink:

Een tijd later crasht 'ie alsnog maar dat heeft waarschijnlijk meer te maken met dat ik Tversity nog niet correct draaiend heb.
Verscheidene servers leiden tot problemen, un-installeer Tversity en Logitech Media Server, kijk verder goed na of er nog ander servers op je PC staan en un-installeer die ook.

Hierna raad ik je aan een schone versie van de server Serviio te installeren, let hierbij op dat je geen ander progje extra installeerd, gebeurd dit toch, loop dan je programlist na op de laatst geinstalleerde data van nu, dan kan je e.a. toch nog wissen.

Gerard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan