• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wifi hotspot en exta router

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

solex

Omdat mijn draadloos netwerk matig is (cisco epc3928 ) wil ik een extra router achter modem zetten. Volgens mij ben ik hotspots kwijt als ik wireless deel modem uitzet. Ik wil graag hotspots blijven gebruiken. Kan ik ook wireless deel modem aanlaten en toch een extra router opnemen en blijft hotspots dan werken?
 
Ik heb ook een extra router achter de cisco modem. Ziggo heeft een tutorial online staan waarmee je dit kunt realiseren. Echter ik heb gemerkt dat ondanks deze tutorial de whats appjes bijvoorbeeld vertraagd binnen komen. Als je de routerfunctie uit laten zetten in dje cisco modem door de klantenservice ben je inderdaad wifi spots kwijt maar dan heb je geen problemen meer.
 
En natuurlijk kun je ook een extra router er achter hangen zonder de ziggo wifi uit (te laten) zetten.
Het mooiste is als je de 2e router via het lan aansluit en dhpc uitzet. Dan werkt hij niet meer als router, maar als switch. Als je dan ook nog het ssid dezelfde naam geeft als je ziggo router (met hetzelfde paswoord) dan schakelen je apparaten automatisch over naar de router met het sterkste signaal.
 
...ik heb gemerkt dat ondanks deze tutorial de whats appjes bijvoorbeeld vertraagd binnen komen.

Dat komt omdat whatsApp verbindingen open moet laten staan om bereikbaar te zijn. De NAT firewall in alle Ziggo routers gooien echter de inactieve, open verbindingen na 5 minuten* dicht. De NAT-firewall is niet uit te schakelen.
Dat is blijkbaar een keuze van Ziggo waar niet iedereen blij mee is.

(* 5 minuten of iets in die buurt)
 
Bedankt voor je uitleg. is dat niet in de NAT instellingen te configureren dan in de Cisco modem? Daar heb ik nog nooit last van gehad en ik heb een aantal routers versleten inmiddels. Ik snap niet waarom Ziggo hiervoor gekozen heeft, hierdoor ben ik dus afgehaakt bij wifispots. Wil me niet irriteren aan die vertraging. Het network wat door ziggo wordt gebruikt voor het wifispots is niet zo gescheiden als men bij Ziggo zegt. Als je je router in bridge modus laat zetten, werkt wifispots ineens ook niet meer.
 
Krijg sterk de indruk dat ziggo wifi spots als een soort van geisoleerd gastnetwerk heeft geimplementeerd in je thusinetwerk. Dit gastnetwerk heeft geen rechten op het intranet en is niet zichtbaar in de webapplicatie van de cisco router ne kan maximal 2 Mb download gebruiken
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan