Wifi hotspot bevindingen.

Status
Niet open voor verdere reacties.

poing

Forum Gebruiker
Berichten
31
Zojuist vannaf Noordwijk binnen naar Noordwijk aan zee gewandeld en weer terug en onderweg de wifi hotspots gestest. Iets van 4 keer verbinding gehad wat niet echt veel is en verder als 1 a 2 streepje komt de ontvangst niet. Of het wat gaat worden zal de toekomst ons leren. Voorals nog zie ik het als een speeltje om klanten binneboord te houden aangezien de concurentie op de internet markt moordend is. En om een goed netwerk te maken is het slim om met dezelfde apparatuur te werken. Nu zijn er natuurlijk tig verschillende routers bij de mensen in omloop waarvan de signaal sterktes sterk verschillen waardoor je nooit een stabiel netwerk kan creëren. Ben benieuwd wat van andere mensen de bevindingen zijn.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
wifi spots

Net binnenshuis geactiveerd zonder problemen, en even de tuin ingelopen en verder.
Het signaal lijk sterk en vlot internetten is geen probleem
Locatie Heerhugowaard centrum.
:)
 
hallo

In leiden werkt de hotspot prima en ook in den haag.
De mensen die aangeven dat het niet werkt denken dat ze overal verbinding hebben. Maar denk even na als je loopt dan kan je niet overal verbinding hebben omdat niet iedereen hotspot heeft aanstaan en natuurlijk niet iedereen heeft ziggo. Als ik bij de bushalte staat heb ik gewoon verbinding met ziggo omdat daar iemand in de buurt woont die de hotspot heeft aanstaan.
Dit is in Leiden en in Den Haag. Maar ik kijk niet op mijn telefoon als ik aan het wandelen ben. Dit doe ik als ik stil sta. Dan heb je ook meer kans dat je verbinding heb.
Maar ik heb het weer uitgezet omdat ik geen tv kan kijken
op de ipad als de wifi hotstpot aanstaat. Na een minuut of 4 valt het beeld stil. Als de wifi hotspot uitstaat kan ik gewoon tv kijken op de ipad zonder dat het beeld stil gaat staan.
Hebben dit ook aan ziggo doorgegeven maar er is nog niets veranderd.

monique
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Fijn, al deze reacties. Zo krijgen we met zijn allen een beetje idee hoe het gaat met die wifi hotspots:wink:
 
...Maar denk even na als je loopt dan kan je niet overal verbinding hebben omdat niet iedereen hotspot heeft aanstaan en natuurlijk niet iedereen heeft ziggo.

Klopt. En ook van de Ziggo klanten heeft niet iedereen een wifi router. In het jaarverslag 2012 van Ziggo staat dat ze 1.8 miljoen internet klanten hebben. Maar over wifi schrijven ze:

During 2012, we swapped approximately 137,000 modems for a dual band WiFi-enabled EuroDocsis 3.0 modem and shipped 338,000 of these modems to new All-in-1 and internet subscribers and upgrades. A new version of this modem, which allows for concurrent usage of both the
2.4 GHz and 5 GHz bands, resulting in improved performance, is expected to become available in the second quarter of 2013. For that reason we have decided to use the available EuroDocsis 3.0 WiFi modems only for new customers and upgrades and to limit the modem swap program. By the end of 2012, we had 1,317,000 EuroDocsis 3.0 modems activated at customer premises, of which 822,000 were WiFi-enabled.

Dus ca 1 miljoen abonnees hebben nog geen wifi router of hebben wifi uit staan. Die zullen er op termijn vast wel komen als het hotspot project aanslaat en Ziggo de witte vlekken wil verkleien. Maar eerst moeten de bugs in de routers opgelost worden. :wink:

En als ze 1,3 miljoen EuroDocsis 3.0 modems in gebruik hebben, dan zijn er nog steeds 0,5 miljoen gebruikers met een oud EuroDocsis 2.x modem. :shock:
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hier in Oosthuizen werkt het heel redelijk. Nog niet overal, maar als je even verder loopt werkt het. Bij de bushalte heb je hier ook verbinding.
Ik heb niet het probleem van Monique wat betreft tv kijken en kan gewoon tv kijken op de iPad ook als de hotspot aan staat.
 
Hier in Oosthuizen werkt het heel redelijk. Nog niet overal, maar als je even verder loopt werkt het. Bij de bushalte heb je hier ook verbinding.
Ik heb niet het probleem van Monique wat betreft tv kijken en kan gewoon tv kijken op de iPad ook als de hotspot aan staat.
In mijn omgeving zijn er ook twee tot drie extra Ziggo Wifi stoorzenders bijgekomen. Een beetje stabiele ontvangst via Wifi op het thuisnetwerk wordt steeds lastiger.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan