wifi dongle - interactief werkt niet (meer)

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

angelical

Ik heb in oktober van Ziggo de humax 5100 met humax wifi dongle gekregen. Deze werkte prima in samenwerking met interactieve tv.

Nu al een tijdje werkt het niet meer als je de interactieve tv aan wil zetten (terwijl in de instellingen de humax wel degelijk contact heeft met het wifi modem). Als je op interactieve tv wil starten - denkt hij even na - en geeft daarna de storing itv - 004

Ik heb deze ontvanger in de slaapkamer staan en daar heb ik alleen een wifi connectie. Op de bedrade connectie (in de huiskamer) werkte hij perfect. Ook werkte de wifi dongle toen ik de ontvanger net had perfect.

Heeft iemand hier ideeen / oplossingen voor / over?
 
Ik heb dit ook gehad bij mijn 5200. Met de dongle naar de leverancier gegaan en gecontroleerd. Deed het bij de leverancier ook niet. Dus dongle defect en nieuwe gekregen. 2 jaar garantie.

Frank
 
Ok - dus feitelijk moet ik ziggo bellen hierover (aangezien zij deze geleverd hebben?) Of moet ik direct contact opnemen met humax?


Het is gewoon echt irritant! Want stroom er af helpt niet, fabrieksinstellingen helpen niet. maar contact met mijn modem kan hij wel maken..

Vreemd he?!
 
Er kan ook nog een TV signaal probleem zijn waardoor de 5100 het TV kanaal waarop je de interactieve TV gaat bekijken niet ontvangt. De commando's lopen namelijk via WiFi, maar het beeld komt via de coax kabel binnen. In dat geval is niet je Dongel het probleem.

Kun je (als test) de ontvanger eens aansluiten op je normale TV waar je wel interactieve TV hebt ? Doet hij het daar ook niet ? En heb je blokken in het beeld op sommige digitale TV kanalen (dat geeft namelijk al aan dat je misschien een signaal probleem hebt in de slaapkamer).

Verder zou je als test de ontvanger via een netwerk kabel kunnen aansluiten als je tijdelijk even een lange netwerk kabel kunt aansluiten. Als het dan wel werkt is het niet je coax signaal, maar toch een WiFi probleem. En dan kan hij nog stuk zijn, maar misschien is er met de Dongle niets aan de hand en is misschien het WiFi signaal in de slaapkamer verstoord omdat bijvoorbeeld buren nu ook WiFi gebruiken op hetzelfde kanaal o.i.d. Maar dat kun je misschien testen door hem in de huiskamer met WiFi te testen.
Eventueel kun je de Dongel via een USB kabel aansluiten zodat je hem op een iets gunstiger plek kunt neerleggen waar de Wifi signaal sterkte beter is.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
- de signaalsterkte is ergens in de 70%
- zoals gezegd - via de netwerkkabel werkt hij wel (maar heb in slaapkamer geen netwerkkabel)
- het heeft altijd gewerkt (tot een maand geleden) op de wifi

Ik kan inderdaad - als laatste - nog proberen of de wifidongel en decoder dichtbij het modem wel werken, maar ik gok dat dit niet het geval is.

je hoort van me
 
het volgende gekeken:

- dichterbij het modem werkt de wifi nog niet
- handmatig een ip adres toegewezen - werkt de wifi nog niet
- andere coax kabel (die dichterbij het modem) - werkt niet

Enige wat dus feitelijk nog kan - is kapotte dongel.

dus wat nu?
ziggo bellen? of humax?
 
Je moet contact opnemen met de leverancier (in uw geval Ziggo) en niet de importeur of fabrikant.

Frank
 
Perfecte service:
Ik heb eerst een nieuwe wifi dongel gekregen van ziggo - deze werkte niet helaas.

Nu krijg ik een vervangende humax 5100!

Hopelijk is het hiermee opgelost
 
Helaas is het probleem nog niet opgelost. De decoder is nieuw en de dongel is nieuw en nog steeds geen interactieve tv.
 
Zelfde probleem gehad, zowel bedraad als wifi, oplossing tegen verwachting in, is , was decoder resetten naar fabrieks instellingen, op nieuw zenders zoeken,favo instellen, en klaar.

Heb dit ook doorgegeven aan service desk zodat men nu weet wat itv4 betekend. Deze was daar niet bekend, enkel de itv 5.. welke trouwens dezelfde oplossing is ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan