wie zegt dat er geen versterker tussen mag zitten??

porto

Forum Gebruiker
Berichten
87
hallo,

het is logisch dat de kabel tussen WCD en receiver zo kort mogelijk moet zijn maar met 'maar' 15 meter kabel hoef je echt geen problemen te krijgen hoor. Als voorbeeld mijn situatie:

van WCD gaat ie naar een versterker (ja, zo'n ding wat uitdrukkelijk wordt afgeraden om ertussen te hebben omdat je zg. geen signaal meer zou hebben?!), dan 10 meter kabel naar een splitter (10 jaar oud ding maar werkt perfect!), dan een op 2 plekken aardig geplette (vanwege deurdrempels) kabel naar zolder van nog zo'n 12 meter die wederom in een splitter eindigt van uit de oertijd (gesplit omwille kabelradio), dan weer een 6 meter kabel naar de video, dan naar de receiver en eindelijk, EINDELIJK naar de televisie

en weet je wat??

het signaal is GGGGGGGGGGGGGGGRANDIOOS!!!

als voorbeeld geef ik SBS6. Die is analoog wel te volgen maar er is aardig veel ruis in beeld te zien.... schakel ik over naar de Motorola, weg ruis, haarscherp beeld en net zo mooi geluid!! wat een verademing zeg!! :)

  Porto
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.226
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
een versterker (ja, zo'n ding wat uitdrukkelijk wordt afgeraden om ertussen te hebben omdat je zg. geen signaal meer zou hebben?!)
Dit wordt afgeraden om veel versterkers niet geschikt zijn om een retoursignaal door te laten. En in dat geval werkt het niet.
het signaal is GGGGGGGGGGGGGGGRANDIOOS!!!

als voorbeeld geef ik SBS6. Die is analoog wel te volgen maar er is aardig veel ruis in beeld te zien.... schakel ik over naar de Motorola, weg ruis, haarscherp beeld en net zo mooi geluid!! wat een verademing zeg!!
Jouw signaal is boven met al die kabel en en splitters gewoon slecht (ruis), zoals je zelf al aan geeft.
Als je analoge signaal slecht is, dan komt ook het digitale signaal slecht aan.
Wat jij nu ervaart is de mogelijkheid van het digitale systeem om door middel van de foutcorrectie uit een slecht signaal toch een prachtig beeld en geluid te toveren.
Vergelijk het maar met het goed afspelen van een bekraste cd / dvd. Dit gaat goed omdat er foutcorrectie in het signaal is ingebouwd.
 

Bert

Forum Gebruiker
Berichten
900
Hierbij wil ik toevoegen dat als het signaal ook maar iets minder wordt je digitale beeld ook direct zal uitvallen (zwart beeld), de kans dat je bv zenders vaak niet ontvangt zit er ook in (signaal te zwak) of dat je tijdens het zappen lang moet wachten op beeld.

Dus toch maar snel die kabel in orde maken!
 

Tweety

Forum Gebruiker
Berichten
223
Wat voor box heb je zeker weer zo´n Sagem dan cker ;D (geen motorola volgens mij)

En de interactive functie´s werken ook nog goed ?

Er hoeft maar een klein beetje storing te zijn of de EPG begeeft het al en met nog meer gestoor zal de kabelmodem die erin zit niet meer online komen dus weg interactieve en email functie´s plus idd dat het zappen langer duurt vaker zwart beeld, happered signaal.
 
Topicstarter
Topicstarter
P

porto

Forum Gebruiker
Berichten
87
Hoi!

ik weet iig dat de kabel tussen eerste splitter en tweede splitter door die drempels zeer slecht is geworden. Ik vermoed zelfs dat ergens de core is gebroken of iig beschadigt want ik moet idd sbs6 analoog ook heel goed moeten kunnen ontvangen. Ik zal deze kabel gaan vervangen. Je hebt gelijk over die compensering mbv de foutcorrectie maar dat geeft in mijn geval iig veel beter beeld dan dat ik eerst had. Ook Veronica had licht ruizig beeld over analoog maar is via digitaal ook haarscherp. Ik heb in een andere thread te kennen gegeven dat ik een paar kanalen mis, zoals extreme sports en the adult channel terwijl ik op de tv in de huiskamer (die 3 meter van de WCD zit) die kanalen wel kon krijgen; het signaal is idd nog te zwak.

Zenders switchen gaat normaal, althans, als ik de meeste mensen hier moet geloven dat het 1 a 2 seconden duurt voordat wordt overgeschakeld. Als ik de stroom van de MOTOROLA DVB (dus niet Sagem) heb af gehad, duurt t ongeveer 1 minuut voordat ie helemaal geinitialiseerd is en ik beeld krijg. De menu's werken goed en blijven in beeld. Ik kan ook films bestellen etc. en dat werkt prima. Interactieve dingen gebruik ik niet daar ik zelf ook Chello over de kabel heb (helaas, nu ze een daadwerkelijk plafondlimiet van 40GB schijnen te hebben!) :(

In de Motorola hardware overview heb ik bij Inband > Signal Status een SNR0 waarde van 40dB en bij Inband > OOB > Signal Status een SNR0 waarde van 30. Volgens mij way too low maar het rijkt iig wel.
 
Topicstarter
Topicstarter
P

porto

Forum Gebruiker
Berichten
87
>In de Motorola hardware overview heb ik bij Inband > Signal Status een SNR0 waarde van 40dB en bij Inband > OOB > >Signal Status een SNR0 waarde van 30. Volgens mij way too low maar het rijkt iig wel.

Herstel: hier heb ik verkeerde waardes opgegeven, bovenstaande zijn de maximale waardes. De echte zijn voor Inband: 28.30 met een Vdc van 3.30v (max 4Vdc) en voor OOB: 20.89. Vreemd is dat de Vdc waarde in de huiskamer tot max. 2Vdc gaat terwijl ik hier 4 heb!?!

Heb net in de huiskamer getest. De OOB is exact tzelfde maar de Inband signal status komt hier op zo'n 32.50, ruim 4dB meer dan hier op zolder! :) Ik kan op zolder 6 kanalen niet ontvangen: 106, 107, 110, 302, 303 (af en toe wel) en 607.
Baal hiervan alleen dat ik Extreme Sports = 302 niet kan ontvangen! :(

Ik ga de kabel es vernieuwen, wie weet krikt t signaal nog iets op om net die kanalen wel te kunnen krijgen!

Over t algemeen een mooi systeem!
 
Bovenaan