Wi-Fi powerline adapter ziggo

Allardb78

Forum Gebruiker
Berichten
4
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hoi,

Ik heb 2 powerline adapters van Ziggo. Deze werken volgens mij niet op een ander netwerk / router.
Of is hier een handigheidje voor?
 
Ja die heb ik beide. Zie ook wel wifi signaal maar internet geeft het niet door.
 
Ja dat klopt allemaal. Aansluiten is ook niet lastig. Verbinden via de SSID van de booster is ook prima. Echter geen internet doorgave.
 
Ik ga er nog steeds van uit dat de adapters goed zijn.

Heb je soms een 3 fase elektriciteitsaansluiting (krachtstroom)?
In dat geval zit adapter A misschien op een andere fase als adapter B en dan zal het niet werken. Probeer een van beide adapters op een andere WCD (andere fase), zodat ze beide op een WCD zitten op dezelfde fase.
Liever niet aansluiten op een verlengsnoer want daar hebben Powerline adapters een hekel aan, of te wel dan werken ze slecht tot niet.

Komt het probleem inderdaad door 3 fase dan is daar wel een oplossing voor. Zoek op: Phase Coupler for Power Line Products (Powerline Fasekoppeling Module).
 
Ik denk dat het daar mee te maken had. Het is zojuist gelukt! Dank voor je hulp.
 
Komt het probleem inderdaad door 3 fase dan is daar wel een oplossing voor. Zoek op: Phase Coupler for Power Line Products (Powerline Fasekoppeling Module).
Een waarschuwing is wel op z'n plaats bij zo'n Powerline Fasekoppeling Module. Namelijk dat deze eigenlijk op een aparte groep direct na de kWh-meter moet worden aangesloten. Doe je dit niet dan blijft bij uitschakelen van een groep een spanning aanwezig via die Fasekoppeling Module. Weliswaar leidt die spanning t.g.v. de vrij lage capacitieve stroom niet tot levensgevaarlijke toestanden, het kan wel een heel vervelend schrikeffect tot gevolg hebben.
 
Terug
Bovenaan