• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wi-Fi modem/router als modem-only laten instellen

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

jant90

Goedendag,

Ik wil het Wi-Fi modem/router dat we van Ziggo hebben ontvangen graag in laten stellen als modem-only en vervolgens mijn eigen Wi-Fi router gebruiken.

Daar heb ik bij voorbaat een paar vraagjes over:
  • Klopt het dat dit te regelen is met een telefoontje naar de Ziggo helpdesk?
  • Hoe lang duurt het vervolgens voordat het modem omgezet is en de internetverbinding hersteld is?
  • Ik neem aan dat álle router functies uit staan en dat het modem geen eigen IP meer krijgt e.d.? Mijn router zal dan (net als vroeger toen je nog enkel een modem ontving) het externe IP krijgen, toch?
  • Dien ik mijn router vervolgens aan te sluiten op de LAN1 poort van het modem? Dus een kabel van een LAN poort van het modem naar de WAN poort van mijn router?

Mocht het verschil maken, ik weet niet of ik een Cisco of Ubee modem heb. Ik weet dat het abo recent is afgesloten (december 2012 of januari 2013). Reden dat ik het niet precies weet en ook niet kan checken is omdat ik hier net ben komen wonen (huurwoning) en de aansluiting in een kamer van een huisgenoot zit die nagenoeg altijd weg is voor zijn werk. Dat is dan ook de reden dat ik dit alles van te voren wil weten, zodat ik alles correct aan kan sluiten zodra de huisgenoot een keer thuis is.

Alvast bedankt!
 
Ik heb dit zelf gisteren gedaan met de Cisco EPC3925, dus ik kan enkele vragen wel beantwoorden voor je :)

De WiFi kan je zelf uitzetten. Dat doe je in de admin interface van het modem. De router functie kan inderdaad worden uitgezet door een telefoontje naar de helpdesk te maken.

Zij schakelen de router functie dan uit waarna het modem zich herstart. Herstarten duurt niet zo heel erg lang, ik schat een minuutje of een / twee en het modem zou weer online moeten zijn.

De overige twee vragen heb ik te weinig kennis van om een antwoord te geven. Sorry.
 
Hartelijk dank voor de antwoorden. Tevens neem ik aan dat ik het Wi-Fi niet zelf uit hoef te schakelen maar dat deze vanzelf uit staat na het omzetten naar modem-only?

M.a.w. Ziggo kan dan ook geen hotspot voor andere Ziggo gebruikers op mijn modem meer aanmaken?

Nogmaals bedankt! :applause:
 
Heel fijn :D, dan gaan we dat binnenkort regelen! :)
 
Ik wil het Wi-Fi modem/router dat we van Ziggo hebben ontvangen graag in laten stellen als modem-only en vervolgens mijn eigen Wi-Fi router gebruiken.
Kan je aangeven waarom je de helpdesk nodig hebt om het Ziggo-modem te laten veranderen in een modem-only?

Toelichting op mijn vraag.
In het Ziggo-modem kan je de wifi-functie uitzetten en in je eigen wifi-router de DHCP functie. Dan heb je toch alles wat je wilt bereiken. Met dit verschil dat de devices die op je netwerk zijn aangesloten een intern IP-nummer krijgen vanaf het Ziggo-modem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan