Whatsapp Web

WifiSpots hebben nooit een open kanaal gehad en zijn al behoorlijk oud.
 
Briolet,
Open kanalen is. realiseer ik me, inderdaad niet een correcte benaming van me. Je hebt namelijk gewoon je inloggegevens nodig en dat is wat anders dan open. Sorry dus, slip of the pen.

Maar zijn de Wifispots op alle klantenmodems van Ziggo die daarvoor geschikt zijn ook al behoorlijk oud? Als ik me goed herinner waren in het begin van de Wifispots deze enkel geïnstalleerd op apparatuur van de providers, bij lange na nog geen landelijke dekking. Maar nu dus ook op de modems van de klanten. Gasten die ook klant zijn bij Ziggo kunnen dus nu ook zondermeer meegenieten. Ik krijg de indruk dat dit vrij nieuw is en gepaard gaat/is gegaan met een uitrol die tijd kostte. Dit omdat onze ervaringen die ik beschreef van slechts betrekkelijk korte tijd zijn.

PS:
Met die "slip of the pen open kanalen" ik denk dat ik op dat moment dacht aan hoe deze optie op mijn smartphone staat aangegeven onder netwerk en internet/Wifi/Wifi voorkeuren: "Meldingen van open netwerk".
 
Laatst bewerkt:
Mijn Ubee 320b heb ik in 2011 gekregen. Enkele jaren later is er een software update geweest waar de WifiSpots geïntroduceerd zijn. (ca 2013 ?)

WifiSpots hebbn speciale software nodig. Dat zal nooit op een router van de klant zelf kunnen. Die software zorgt voor een volledige scheiding van de netwerken. WifiSpots gaan ook niet via je eigen IP het internet op, maar gaan met een eigen IP het internet op.
 
Wifi spots staan ook aan op bij bekende brillenwinkels..zakelijkeklanten..zorginstellingen..etc.
Wel zo makkelijk.KPN heeft er ook 1. Fon.
Die is europa dekkend.
Ik kan met een account van mijn familie uit het buitenland inloggen op de Fon wifispots van kpn.

Dus zelf een ziggo account..ernaast een europees dekkend account.
Lekker makkelijk.
 
Oké, als het er al jaren is geweest zal het denk ik toeval zijn geweest dat we nu pas een sterker wifi-signaal in de buurt oppikken, Waar dat dan ook vandaan mag komen.
 
Bij fon kan iedereen inloggen, heb je geen account of kpn voor nodig.
Is ook heel onveilig btw
 
In mijn startpost schreef ik reeds dat het probleem alleen optreedt als die telefoon standby staat. Zodra we hem actief inschakelen hebben we contact. Het was dan ook alleen maar lastig als de telefoon toevallig elders in huis lag. Inmiddels is het opgelost door die optie die ik noemde op de telefoon uit te schakelen. Indien nodig als we elders zijn kan een en ander vlot worden ingeschakeld.
Toch bedankt voor het meedenken.
 
Terug
Bovenaan