Whatsapp Web

J. de Boer

Forum Gebruiker
Berichten
2.969
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Wij maken als we thuis zijn gebruik van Whatsapp op de PC. Het waarom mag duidelijk zijn, het typen gaat minstens 10 keer zo snel. Maar de laatste tijd lukt de verbinding niet meer met de smartphone in standby, zelfs niet als we deze naast de modem leggen. Zodra we hem inschakelen hebben we wel meteen verbinding.

Slechte wifi verbinding? We hebben nog een wifi verbinding op de smartphone, namelijk het vertonen van de daarop opgeslagen foto's. En dat gaat vlekkeloos in standby mode. Hoe het ook zij, echt ernstig vinden we het niet, want even inschakelen is maar een kleine moeite, maar lastig is het wel. Hebben meer mensen deze ervaring?
 
Heb je de spaarstand op de telefoon aan staan? Staat gebruik van Wi-Fi op de achtergrond nog wel aan.
 
Heb je de spaarstand op de telefoon aan staan? Staat gebruik van Wi-Fi op de achtergrond nog wel aan.
Spaarstand staat niet aan. Ondertussen meldt de smartphone dat de signaalsterkte van de wifi-uitstekend is. Maar een instelling van Wi-Fi op de achtergrond kan ik op mijn smartphone (Motorola One) niet vinden.
 
Hier idem. De telefoon onderhoud niet een permanente wifi verbinding. Als ik even de telefoon oppak, staat de verbinding weer.

Wat me wel opvalt is dat de laptop soms wel tot 30 seconden eerder een melding van een nieuw bericht geeft dan de telefoon. Op zich vreemd omdat het contact altijd via de telefoon loopt en de telefoon per definitie eerder weet dat er een nieuw bericht is.
 
Nog een aandachtspunt. Beetje grasduinen in de instellingen.
Mijn oog viel op de optie "Meldingen open netwerk.
Melden als er een netwerk van hogere kwaliteit beschikbaar is". Nou zijn alle geconstateerde wifi-verbindingen (een heel stel zie ik op het schermpje) in de omgeving weliswaar uitgeschakeld (logisch), maar zou het kunnen zijn dat de signalen elkaar toch storen? Want ik schakelde die optie uit. Ik moest om weer toegang te krijgen wel de bekende procedure gebruiken met de QR-code op het beeldscherm, maar daarna lijkt het probleem opgelost.

PS:
De optie open netwerk in de buurt lijkt me niet onmogelijk, want m'n display vermeldt naast een stevig aantal nummers zowel UPC-nnn als Ziggo-nnn ook eentje met enkel Ziggo. Dat lijkt me een open netwerk waarvoor je alleen een wachtwoord nodig hebt. Het zou misschien best kunnen dat er kortgeleden een Wifispot in de buurt is gekomen dat de "boosdoener" is geweest. Ik zou hem ook kunnen inschakelen.

Edit:
Ik bedenk nu ineens dat die Ziggo-Wifi die ik in het lijstje zie staan misschien door m'n eigen modem als Wifi-spot wordt uitgezonden. Het lijkt me in dat geval geen wonder dat hij in het lijstje staat.
 
Laatst bewerkt:
Naar aanleiding van bovenstaand topic, kan het zijn dat die Wifispot-functie van het eigen modem. wellicht ten gerieve van gasten. vrij nieuw is? En dat daardoor het probleem pas kort geleden optrad?
 
Wij maken als we thuis zijn gebruik van Whatsapp op de PC. Het waarom mag duidelijk zijn, het typen gaat minstens 10 keer zo snel. Maar de laatste tijd lukt de verbinding niet meer met de smartphone in standby, Hebben meer mensen deze ervaring?
Ik ken dat is volgens mij beveiliging whatsapp, heb hetzelfde
 
@freeewillie.
Wij waren dus niet de enigen en daarover ben ik eigenlijk wel gerustgesteld. Maar je hebt ook gelezen dat ik er een oplossing voor heb gevonden? En daarmee dus ook de oorzaak, die niet iets met beveiliging heeft te maken. En ook niet een zwak wifi-signaal waar we aanvankelijk aan dachten. Alles werkt nu weer zo perfect als voorheen

Maar nogmaals, het verschijnsel trad pas kort geleden op, waardoor ik de vraag stelde of de Wifispot-functie van het eigen modem er pas sinds recentelijk in zit. Iets met geleidelijke uitrol? Ik zag dat deze functie ingeschakeld stond in ons modem, maar uit in m'n smartphone. Met daardoor mijn veronderstelling dat het Wifispot-signaal van het eigen modem het eigen wifi-signaal overstemde en dat daardoor de verbinding naar de PC weggedrukt werd.

Wat ik veronderstel is dat Ziggo hiermee probeert te bereiken dat het wifi-spot netwerk een zo groot mogelijke dekking krijgt zonder er zelf op veel plaatsen wifispots te installeren. Hetgeen een enorme investering uitspaart.

PS:
Even iets anders hierover, er wordt wel eens opgemerkt dat de 2,4GHz-band nogal vol zit en dat de 5GHz-band meer ruimte biedt. Alleen ik vind nergens of ik het kan omschakelen naar 5. Is dat sowieso mogelijk?
 
Laatst bewerkt:
Met daardoor mijn veronderstelling dat het Wifispot-signaal van het eigen modem het eigen wifi-signaal overstemde en…

Zo werkt Wifi niet. Als één apparaat meerdere Wifi-netwerken opzet, blijft het één zender met een vast signaal. Ze zijn dus per definitie even sterk.
Wel heeft Ziggo er iets ingebouwd dat als een bepaald mac adres een keer via het eigen netwerk verbind, dat mac adres in de toekomst geblokkeerd wordt door de WifiSpot. (Dit omdat de WifiSpot slechts een smalle bandbreedte krijgt en het nu bekend is dat dat mac adres ook toegang tot het veel snellere eigennetwerk heeft)
 
Oké Briolet. Mijn veronderstelling kwam voort uit onze ervaring dat Whatsapp web, wel te verstaan de verbinding met de PC, weggedrukt werd door een ander wifi kanaal. Door wat ik eerder noemde op de smartphone (Meldingen van open netwerk) uit te schakelen was dat verholpen. Dan moet, is mijn conclusie, een open wifi-netwerk in de buurt dat sterker is dan dat van mijn eigen modem dus de "boosdoener" zijn die het eigen signaal wegdrukte, en waarvoor de smartphone niet open stond voor ontvangst, want dat stond uitgeschakeld..

PS:
Weet jij het antwoord op de vraag die is stelde of dat extra open wifi-kanaal op de modem vrij nieuw is? Ik heb daar een hele tijd niet naar gekeken.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan