• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Werkt dit?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Ria77

Forum Gebruiker
Berichten
198
Hallo, Ik heb een vraagje: kan een router (TP-link 300Mbps N) in het midden van het huis worden gezet en dmv een lang snoer worden vastgemaakt aan het draadloze Ubee-Ziggo-modem, waarna alle internetverkeer wordt afgehandeld onder het ID van TP-link router?

Probleem is dat het orginele wifi-signaal van het Ziggo-Ubeemodem mogelijk storing ondervindt door andere wifi-buurtsignalen of door apparaten dus ik dacht dat het misschien zou helpen om de wifi-bron elders te plaatsen, meer in het centrum van het huis.

Ik ga uit van de aanname dat ik die storing zal uitschakelen als ik een lange utp-kabel tussen Ubee en TP-link plaats. Weet niet of dat zo is. Iemand die hier ervaring mee heeft? Je moet dan denken aan minstens 10 meter kabel.

De kabel heb ik niet, moet ik kopen, kost weer geld dus ik vraag maar eerst of deze oplossing kansrijk is.

Bijvoorbaat dank. :)
 
Zou heel goed kunnen werken. Wat je eerst zou kunnen proberen is het Wifi kanaal van het Ziggo modem op een vast, vrij kanaal te zetten. Of een kanaal waar geen sterke andere signalen zitten.
Met in-SSID-er kun je analiseren welke ander wifi bronnen er zijn.
 
Je moet dan denken aan minstens 10 meter kabel.

Heb je nog de kabel van het installatie pakket? Bij mij zat er indertijd een kabel van ruim 11 meter bij. Ik gebruik hem nog steeds voor tijdelijke testen.

Maar andere plaatsing kan zeker veel uitmaken. Ik heb ook wel eens de kanalen op mijn twee Wifi zenders moeten omwisselen omdat één frequentie aan de achterkant van het huis plots begon te storen.
Ellende is natuurlijk dat ik niet de enige ben die soms de frequenties moet omgooien, maar de buren dat soms ook doen.
Als je er het maximale uit wilt blijven halen wordt het een soort bezigheid therapie. :?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hoi hoi. Bedankt voor de tips. Helaas is het enige snoer wat ik nog had in gebruik voor de tv. Op zich doet dat er niet toe, maar hij zit geplakt achter de plint en daar weer de plint overheen geschroefd. :)

Volgens de inSSIDer zijn er geen problemen. Signaalsterkte praktisch altijd -51 dBm met elke minuut een lange piek naar beneden. Ik heb er een schotel van aluminiumfolie achter gezet en sindsdien is de lijn mooi recht geworden maar de pieken zijn gebleven. :) Het maakt niet uit welk kanaal ik kies.

De problemen lijken in de server van Ziggo te zitten en niet in het modem/router. Daarnet weer enige tijd lang het bericht dat online tv-kijken bij Ziggo niet mogelijk is. Ben het een beetje zat.

Bedankt voor de assistentie in ieder geval. :)
 
De servers van Ziggo hebben geen invloed op je wifi signaal. Als dat iedere minuut inzakt, dan verdenkt ik toch de modem/router.
 
Ik heb inmiddels menig uurtje doorgebracht starend naar netwerkgrafieken (ook van de NetSurveyor) en eigenlijk is het enige wat ik kan concluderen dat de kwaliteit van het signaal op z'n minst mede afhangt van de locatie van de ontvangende/scannende computer. :lol:

In de hoop dat er binnenkort iets veel beters komt dan wifi geef ik het voorlopig maar op. Bedankt voor de assistentie. :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan