Wenslijst nieuwe zenders 2018

Welke zenders zou jij in 2018 het liefst toegevoegd zien worden? (log in om te stemmen)

 • 3Sat

  Stemmen: 17 12,1%
 • Bloomberg Television

  Stemmen: 8 5,7%
 • CBS (meerdere zenders)

  Stemmen: 26 18,6%
 • CGTN documentary

  Stemmen: 5 3,6%
 • Channel 4 (meerdere zenders)

  Stemmen: 34 24,3%
 • Discovery Showcase

  Stemmen: 24 17,1%
 • Dobbit TV

  Stemmen: 4 2,9%
 • Fox News

  Stemmen: 21 15,0%
 • History 2 (H2)

  Stemmen: 68 48,6%
 • Horror Channel

  Stemmen: 22 15,7%
 • ITV (meerdere zenders)

  Stemmen: 36 25,7%
 • Kabel 1

  Stemmen: 10 7,1%
 • Landscape Channel

  Stemmen: 13 9,3%
 • N24

  Stemmen: 2 1,4%
 • NHK World TV

  Stemmen: 5 3,6%
 • N-TV

  Stemmen: 1 0,7%
 • Paramount Channel

  Stemmen: 26 18,6%
 • PBS America

  Stemmen: 12 8,6%
 • Pro 7

  Stemmen: 18 12,9%
 • RT doc

  Stemmen: 2 1,4%
 • Sky News

  Stemmen: 27 19,3%
 • Studio 100

  Stemmen: 6 4,3%
 • Sundance Channel

  Stemmen: 4 2,9%
 • SWR

  Stemmen: 14 10,0%
 • Universal Channel

  Stemmen: 25 17,9%
 • VH-1

  Stemmen: 16 11,4%
 • VTM

  Stemmen: 29 20,7%

 • Totaal aantal stemmers
  140
 • Opiniepeiling gesloten .
Status
Niet open voor verdere reacties.

RaymondVL

Forum Gebruiker
Berichten
83
Internet
 1. Ziggo
Digitale TV
 1. Ziggo
Beste forumgenoten,

Regelmatig lees ik dat Ziggo te weinig of helemaal geen nieuwe zenders toevoegt in het digitale tv pakket. Is het wellicht een idee om hen een handje te helpen met een soort van wenslijst met suggesties? Dus kom maar op met die speciale zender(s) die je maar wat graag als aanvulling wilt zien op het huidige digitale pakket van Ziggo.

Ik bijt de spits af met Landscape HD (voorheen The Landscape Channel). Die mag zelfs wat mij betreft in de plaats komen van MyZen. Lifestylekanalen hebben we al genoeg, maar een ontspanningskanaal met heerlijke muziek hebben we sinds Mr Zap niet meer in het pakket gehad.

---

Mod edit: Dit topic gaat over het toevoegen van nieuwe zenders welke nog niet in het aanbod van Ziggo zitten. Het aanbieden van meer HD zenders zoals CNN HD is weer een ander onderwerp.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
MyZen was dat eerst ook, met meerdere geluidssporen. helaas nu alleen nog vooral 's avonds laat.
een goede scifi zender. maar helaas is geen enkele voor de NL markt beschikbaar.
CBS action, maar dat is het zelfde verhaal. wel FTA via sat, en één van de zenders waar ik nog een wok voor heb staan.
 
Snap niet waarom jezelf niet je voorkeur zenders kunt kiezen in Mijn Ziggo. Technisch volgens mij best wel te realiseren. Heb al eerder geschreven, doorlopend reclame kijken met af en toe een filmshot en aanhoren door wie het allemaal heeft mogelijk gemaakt, is echt niet meer van deze tijd. Maar ja, Popcorn Time en Netflix hebben we ook nog.
 
Ik denk dat een lijst nieuwe zenders lastig te geven is. Het is en blijft persoonlijk. Ik denk dat je een betere lijst krijgt als je stelt van welke genre mensen iets erbij willen zien. Landscape zie ik persoonlijk niet zitten. Is meer iets als Zen: ontspannende beelden met ontspannend geluid. Ik zie liever meer echte zenders erbij en het liefst in HD. Mijn voorkeur gaat uit naar meer Duits erbij en dan met name b.v. SWR of 3Sat erbij.
 
Er is volgens mij een groot aantal zenders dat wel beschikbaar is in HD maar die niet door Ziggo als zodanig worden doorgegeven. Martwout noemt SWR en 3Sat, daar kan ik me wel in vinden maar bijvoorbeeld WDR, NDR, BBC 4 worden nog steeds niet in HD doorgegeven terwijl die al jaren in HD uitzenden.
 
Ziggo moet gewoon 35 zenders standaard in het pakket plaatsen. Het goedkoopst pakket blijft 65 zenders. In mijn Ziggo kan je dan per maand uit een lijst dit tot 65 aanvullen. Bij Movies&Series XL moet je dan aanvullen tot 140. In het goedkoopst pakket is uiteraard niet alles te kiezen, Ziggo blijft een commercieel bedrijf. Wil je niet kiezen als je movies&seriesXL hebt, dan de optie bieden ik kies niks, ik neem alle kanalen uit de keuze lijst.(voornamelijk geschikt voor meerpersoons huishouden). Er is wel een plicht tot aanvullen tot 65 bij het goedkoopste abonnement.
 
Dit soort niche zenders (Landscape Channel) zie ik er niet zomaar bijkomen. Het kost bandbreedte en zonder echte programmering heeft weinig toegevoegde waarde als broadcast. Dan kan je toch beter een Chromecast aanschaffen, haal je het beeld mogelijk ook nog eens met een veel hogere bandbreedte en resolutie binnen.

Ik zie veel liever dat Ziggo kiest voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Er is nog steeds aardig wat pulp. Dan denk ik aan CBS Reality (zeer matige programmering, lage resolutie), Extreme Sports Channel (sport is leuk wanneer het live/recent is, ESC zendt alleen maar 'Extreme Sport' van jaren geleden uit) en Dance Trippin (heeft een HD upgrade gekregen, nouja, het logo, verder zendt het kanaal alleen maar suffe 'beats' uit i.c.m. epilepsie opwekkende flitslichtjes).

Waar ik me ook aan stoor zijn de zenders die niet het volledige beeld benutten. Denk aan MTV 24/7, Discovery World en Boomerang. En het is niet zo dat dit niet anders kan, Ziggo TV HD zendt regelmatig een demo, in HD, uit van 'zender van de maand' Boomerang. Beelden die dus gewoon HD zijn én schermvullend. Dit gebeurde ook een aantal maanden terug toen Cartoon Network zender van de maand was. Wellicht staan deze zenders ook op het programma om naar 'HD' te gaan, maar waarom dat niet gelijk gebeurd is mij onduidelijk.

Met andere woorden, liever eerst schoon schip met het huidige aanbod, dan een aantal nieuwe niche zenders. Ik kan nog begrijpen dat kanalen als Family7, TRT, RTV-7 en 2M er zijn voor bepaalde doelgroepen, maar ik kan me niet voorstellen dat er ook maar 1 Ziggo abonnee zijn/haar provider keuze laat afhangen wanneer de volgende kanalen niet beschikbaar zouden zijn: Russia Today, CGTN, MyZen, Dance Trippin, CBS Reality, Extreme Sports Channel e.a.
 
Enkele suggesties puur kijkend naar kwaliteit:

Omdat het aantal documentaires op de documentairezenders steeds minder wordt en ze allemaal steeds meer reality meuk ten koste van documentaires brengen zou het ook fijn zijn als History 2 (H2) in Nederland aangeboden zou worden. In tegenstelling tot History brengt deze nog wel echte documentaires. History heeft deze documentaires al in haar portefeuille, dus zou relatief makkelijk in Nederland aangeboden kunnen worden. Ook zijn ze enige maanden terug begonnen met het oprichten van een Nederlandse tak dus als Ziggo eens met ze aan tafel gaat zitten kan het misschien eenvoudig geregeld worden.

Ook denk ik dat de reclameloze zenders CGTN documentary HD (China, maar in het Engels) en RT doc HD (Rusland, maar in het Engels) eenvoudig toegevoegd kunnen worden (beide beschikbaar op de Hotbird). Ze zenden ongecodeerd uit en zijn ook via internet (zie linkjes) te bekijken waardoor ik denk dat ze geen of weinig licentiekosten zullen vragen en echt een toevoeging zouden zijn om meer kwaliteit te bieden. Momenteel biedt Ziggo van zowel CGTN als RT de nieuwszenders (welke ik regelmatig kijk om het wereldnieuws ook eens vanuit een ander perspectief te bekijken), maar de documentairezenders van beide aanbieders zijn ook zenders die ik veel kijk (via satelliet) vanwege de vaak interessante en kwalitatieve documentaires die het wereldbeeld verbreden. Beide aanbieders worden (indirect) gefinancierd door de Chinese en Russische overheid en worden gratis ongecodeerd in HD op satelliet (en online) aangeboden als tegenhanger op de westerse blik op de wereld. Het kan nooit kwaad om diverse kanten van het verhaal te bekijken (hoewel de documentaire zenders, in tegenstelling tot de nieuwszenders, niet echt politiek gekleurd genoemd kunnen worden).
Dat gezegd hebbende is op RT doc op dit moment toevallig een documentaire bezig over Nederland en immigratie waarbij alle kanten (ook de uitdagende) bekeken worden (via de link ook te bekijken). Stuit ik nu toevallig op omdat ik er even naar zap bij het tikken van dit bericht. Een mooi voorbeeld van een documentaire die ook kanten laat zien die in Westerse media minder aan bod komen (of je het er nu mee eens bent of niet). Deze doc kan dan weer wel als politiek gekleurd gezien worden, hoewel hij zowel de positieve als negatieve kanten in beeld brengt.

Ook heeft Canal digitaal nog de zender Discovery Showcase HD (met Nederlandse ondertiteling) welke Ziggo een tijd terug heeft vervangen door Discovery NL HD. Wel dezelfde programma's als op de andere Discovery (thema)kanalen, maar dan reclameloos. Weer toevoegen zou een groter aanbod van documentairezenders zijn en vanwege de reclameloosheid niet misstaan in het movies en series XL pakket.

Ten slotte vind ik het jammer dat Syfy en 13th street in Nederland zijn gestopt (voornamelijk omdat ze er niet uitkwamen met Ziggo mbt de doorgiftevergoeding en het aantal kijkers via de andere aanbieders te klein was voor de kosten van deze zenders). Heb ook niet echt de hoop dat ze ooit nog terug komen (ik denk sowieso dat er weinig nieuwe kanalen zullen komen doordat mensen in rap tempo steeds meer online kijken en dus minder via de traditionele zenders via de kabel).
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan