• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

welke versterker of geen?

L

lavinia

Ik heb na de groene kabel een Hirschmann GHV 30 versterker en daarna een 8 voudige splitter (drie aansluitingen niet nodig, met metalen dopjes ontkoppeld). Upc interactief werkt niet en de ontvangst van m.n. de publieke zenders vd kabeltelevisie is vol ruis. Een tv rechtstreeks op de groene hoofdkabel geeft goed beeld, met de versterker ertussen superslecht (nog slechter dan elders in huis). Hoe los ik dit op?
 
Je moet sowieso als eerste de settopbox aansluiten.
Als je ook nog gebruik wilt maken van analoog dan kun je voor de settopbox een splitter erop zetten. Eentje naar de settopbox en de andere naar de versterker. Dan werkt in iedergeval het interactieve deel goed..
 
lavinia zei:
Ik heb na de groene kabel een Hirschmann GHV 30 versterker en daarna een 8 voudige splitter (drie aansluitingen niet nodig, met metalen dopjes ontkoppeld). Upc interactief werkt niet en de ontvangst van m.n. de publieke zenders vd kabeltelevisie is vol ruis. Een tv rechtstreeks op de groene hoofdkabel geeft goed beeld, met de versterker ertussen superslecht (nog slechter dan elders in huis). Hoe los ik dit op?

hahaha geweldige hardware setup fout van de gebruiker.
Nee natuurlijk werkt dat niet.

kijk eens naar de versterkte frequenties van je Hirschmann, kijk dan naar de frequenties op je modems...oops...(denk ik want heb zelf nu alleen nog analoog radio/tv pakketje).
En wat doet je Hirschmann, hij versterkt alles wat op die zgn input staat(de groene kabel) hij maakt dus ook tevens een rommel van de modemsignalen,vandaar dat je tvsignaal weer gaat storen daardoor.

Wat jij moet doen is gebruiken waar je versterker voor is: tv/radio 1richting signalen. Geen 2richtings modem signalen dus.

Dus die groene kabel behandel je met liefde(das n.l. je coaxbron), hou em droog ;D en sluit daar de splitter aan die de groene antennekabel opsplitten naar aansluitingen voor de modems , en natuurlijk je tv/radio aansluiting.
Dus je Hirschmann(overigens prima analoge 1richting versterkers) sluit je niet aan op de groene kabel , nee je sluit de versterker aan op je tv uitgang van je splitter.(en eventueel radio als versterker radioingang heeft,maar vaak zit radio ook op tv signaal , tv niet op radiosignaal).

Dus uiteindelijk ziet het eruit als :
-groenekabel-splitter<parallel op splitter: modems en versterker.-na versterker: tv's&radio's..

succes , en wees zuinig, sluit degelijk aan(geen plastic maar metaal) de coaxkabels vanaf de groene totaan de modems.Liefst ook zo kort mogelijk. kabel van modem->computer + kabels van versterker->tv's&radio's kunnen wel langer.
 
de hardware setup is uitgevoerd door een hifi speciaalzaak en bovendien door inmiddels 4 upc monteurs gezien en niet afgekeurd(?) Volgens UPC moest ik juist een retourgeschikte (en op 55 mhz) versterker hebben om het interactieve gedeelte te hebben. Overigens bevinden de groene kabel, versterker en splitter zich in de meterkast en ongeveer 18 meter verder staat de settopbox. Heb inmiddels zoveel verschillende geluiden gehoord dat ik het ook zelf probeer op te lossen. En zo ontdekte ik gisteravond dat het diagnostische menu vd settopbox aangeeft dat er een -fuse- (dus zekering) stuk is. Wat kan ik nu het beste doen?
 
Lavinia...Dit ruikt naar knulligheid/amateurisme van upc.

Als eerste de tip om niet zelf aan de coax kabels te rommelen. UPC is hiervoor verantwoordelijk want zij sluiten het aan. Ik geef je als tip het via UPC te regelen, laat hun maar tig monteurs langssturen omdat hun in gebreke zijn. (je apparaten van upc werken n.l. niet na behoren, dus laat upc dit uitzoeken, is hun verantwoording.)
Ik blijf het vreemd vinden dat 2richtingsapp achter versterker zitten (settopbox/modem etc.).Alhoewel jou type versterker hier waarschijnlijk mee om kan gaan kan je bij voorkeur beter geen versterker tussen je digi app zetten.(laat upc maar sterker signaal aanleveren)
Hun (UPC) behoort gewoon het signaal op je groene coax zo op te krikken(decibel) dat er helemaal geen versterkers nodig zijn.

Als ik jou was zou ik als eerste een aangetekende brief naar upc sturen en aangeven dat hun in gebreke zijn , en daarbij aangeven dat je niet voor iets wilt betalen dat niet na behoren werkt.(omdat het niet na behoren werkt doet UPC aan contractbreuk niet jij.) Deze brief gebruik je later mocht je het zat zijn en naar een advocaat gaan.

Wel a-relaxed dat jij nu dus actie moet ondernemen, vooral die aangetekende brief is rechtsgeldig, want als je niet meer gaat betalen omdat upc in gebreke is dan kan je eventueel bij advicaat aantonen dat je hun ingelicht hebt met aangetekende brief, en dat upc in gebreke is(contractbreuk).

Dit is tevens een rede geweest waarom ik nu alleen nog analoog radio/tv(standaard) heb. Als je gelijk hebt , en upc ongelijk dan heb je er bijna een maandsalaris en 4x40 uur aan kwijt om je gelijk te halen. Immers ben je eenmaal klant bij de upc toko dan boeit het upc maar 1 ding: betaal je abbo!!!
Ik weet ook niet of erconcurrentie is bij settopboxen(overigens prima uitvinding) maar zal wel (coax0 regiogebonden zijn, duszit je vast aan upc en dus aangetekende klachtbrief/ingebreke zijn verturen.
Je gaat waarschijnlijk iets krijgen als: upc-> mw die versterker is niet door ons geleverd/aangesloten.
Speciaalzak-> mw het is een prima versterker hij werkt goed.
klant=dus genaaid kan nergens heen betaald abbo voor iets dat niet goed werkt. het is (bij mij)zooo bekend als je als klant iets wilt van upc , je krijgt maar 1 ding van ze , acceptgiro's ;D
a-relax he upc? gauw wat anders zoeken als het mogelijk is.(als upc in gebreke is zoals bij jou het geval is hoef je niet je jaarabbo uit te zingen maar kan je gewoon stoppen,ivm in gebreke provider) Er zijn n.l. ook providers die netjes/zuinig met hun klanten omgaan.(en dus niet reclamebombardementen hoeven uit te zenden om nieuwe zieltjes te winnen) want is het niet zo dat nieuwe klanten snellere abbo's hebben dan oudere abbo's, zecht genoeg over upc-beleid.(acceptgiro beleid)
 
Dank voor de reactie! het signaal is bij de upc kabel 70 maar in de huiskamer 50. Als ik de versterker ertussen uithaal heb ik een nog slechter beeld.
 
Aannemende dat je coaxkabels van goede kwaliteit zijn, bv dubbel afgeschermd , en aannemende dat je aansluitingen goed zitten...

...laat maar monteur langskomen , chello = dus in gebreke. (kan je ook geld schelen)

upc kabel 70DB(de groene) en in je woonkamer maar 50DB?
Vraagje hoelang is je coaxkabel&kwaliteit, en eeh elke stekkerverbinding is in weze verlies bij coax.
Test bv settopbox direct op groene kabel(als zo'n settopbox aan coax zit, heb er zelf geen nl), werkt ie dan wel, dan is upc signaal ok, en is je huisbekabeling van lage kwaliteit(of losse aansluiting,slecht afgeschermde coax kabel.)
...je kan wel versterken, maar met ondegelijke bekabeling blijft het naadje.

...succes... ik vermoed dat je teveel signaalverlies hebt door huisbekabeling (versterker met z'n stekkers en draden).

coax= kortere kabel bij voorkeur, korter=minder signaalverlies.
 
de coaxkabels tussen upc, versterker en splitter zijn coax 12 (de grijze). De rest die naar de coax wandcontactdozen lopen zijn vlgns. mij de standaard witte die je per meter overal kan kopen. De afstand tussen de splitter en de belangrijkste tv aansluiting is ongeveer 18 meter ....
 
Met welk apparaat kun je de Db meten? Is dit ook mogelijk met een multi-meter?
 
bij mij is dit gemeten door een upc monteur, dus geen idee. Je kunt wel bij bijvoorbeeld coditronics allerlei meetapparatuur krijgen (zitten op internet en hebben een aantal winkels, goede ervaring met adviezen) :)
 
Terug
Bovenaan