Welke router waar aansluiten voor wifi bereik op zolder?

  • Onderwerp starter wifiopzolder
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wifiopzolder

Hallo, wie kan mij advies geven? Ik heb een Ziggo alles in 1 pakket met een Ubee modem en een Netgear wireless router van Ziggo. Beneden is het wifi bereik prima, op de 1e verdieping een stuk minder en op zolder zo goed als niets. Nu willen mijn dochters ook wifi gebruiken, dus denk ik aan het aanschaffen van een extra router.
Nu vraag ik me af of ik deze in de meterkast moet neerzetten in plaats van de standaard Netgear router, of dat ik hem voor beter bereik beneden en boven beter als 2e router op de 1e verdieping kan neerzetten. Daar staan 2 pc's die via een vaste kabel zijn verbonden met de Netgear router beneden. Wat is de beste opstelling en waar moet ik rekening me houden? Ik wil wel 1 netwerk, dus dat de gsm niet hoeft om te schakelen als je van beneden naar boven loopt.
Voor een nieuwe router heb ik veel goeds gelezen over de tp link tl-wr1043nd. Is dit een goede oplossing?
 
Ik zou nooit een tweede router aanschaffen. Twee routers achter elkaar is vragen om problemen.
Het beste is om alleen een wifi access point aan te schaffen (is nog goedkoper ook dan een volledig modem) of anders toch een router, maar dan een waar je heel eenvoudig het router deel kunt uitzetten. Bij de meeste goedkopere routers kan dat niet.

Ik zou ook eerst de handleiding downloaden van iets wat je op het oog hebt en kijken of dat ondersteund wordt.
 
Een kabel naar boven en een wifi access point is de beste oplossing. Soms kun je routers als access point instellen. De tp-link die je noemt kan dat volgens mijn alleen met open source dd-wrt firmware.
 
Soms kun je routers als access point instellen. De tp-link die je noemt kan dat volgens mijn alleen met open source dd-wrt firmware.

Elke router kun je gebruiken als accesspoint door die router niet via de WAN poort, maar via één van zijn LAN poorten aan het netwerk te hangen en tevens de DHCP server uit te zetten. Je gebruikt hem dan alleen als switch met een draadloze poort. Als je de SSID en wachtwoord van de tweede router hetzelfde maakt als die van beneden en elk vast op een eigen kanaal zet zullen je draadloze apparaten automatisch de sterkste accesspoint gebruiken terwijl ze toch op hetzelfde netwerk blijven zitten. De bestaande PC die nu op de utp kabel zit, kun je dan gewoon weer met een kabel op één van de andere LAN poorten van de tweede router aansluiten. Een los accesspoint kan natuurlijk ook, maar die zijn er niet zoveel in verhouding met routers en zijn misschien nog duurder.
 
Elke router kun je gebruiken als accesspoint door die router niet via de WAN poort, maar via één van zijn LAN poorten aan het netwerk te hangen en tevens de DHCP server uit te zetten..

Helemaal mee eens. Alleen heb ik toch nog mensen met deze methode zien knoeien. Dus voor een bestaande router inderdaad de beste oplossing, maar als ik toch een nieuwe router moet kopen, zou ik er een nemen die expliciet de access point functie heeft.

b.v. de Cisco routers uit de Linksys E series ondersteunen een access point functie. Uit de manual:
How can I use this new router as an access point? If you have a large area to cover with your wireless signal, or if part of your home has weak signals due to interference, you can use this router to extend the range of your old router’s wireless network.
Dan weet je ook zeker dat de menu functies precies doen wat je instelt en wordt niet meer lastig gevallen met overbodige instel menus:.
IMPORTANT
While in Bridge Mode, the following browser-based utility pages will be unavailable:
• Setup tab: IPv6 Setup, DDNS, MAC Address Clone, Advanced Routing
• Security tab: all pages
• Access Restrictions tab: all pages
• Applications & Gaming tab: all pages
• Administration tab: Log

Extra voordeel is dat de WAN poort nu gewoon een LAN poort wordt en je dus een poort extra hebt t.o.v. de LAN-LAN oplossing. Verder staat in mijn Duitse maandblad MacWelt de Linksys E4200 de laatste tijd bovenaan in 'beste netwerk apparaat'. In de laatste aflevering staat hij zelfs op plek 1 van beste routers terwijl mijn Airport op plek 5 staat.
Ik heb er zelf geen ervaring mee maar ook de manual is heel duidelijk geschreven en geeft veel toepassing voorbeelden wat ik ook altijd belangrijk vind.

De mac airports ondersteunen ook een access point mode. Maar ik moet toegeven dat de meerderheid van de modems in de handel geen access point mode kennen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Wifi reflector

....Ik heb een Ziggo alles in 1 pakket met een Ubee modem en een Netgear wireless router van Ziggo. Beneden is het wifi bereik prima, op de 1e verdieping een stuk minder en op zolder zo goed als niets.....

De meeste routers en accesspoints hebben omni-directionele antennes.
Deze stralen rondom en er gaat veel signaal naar plaatsen waar je niet bent.
Je kan heel simpel een reflector maken en de richting van het Wifi-signaal beinvloeden.
Meest simpele is een stukje karton met alufolie erop achter het modem plaatsen. Met was knip- en plakwerk kan vrij simpel een goede reflector worden gemaakt.
Zie:
https://www.binarywolf.com/249/diy-parabolic-reflector.htm
https://www.binarywolf.com/249/pub/wifi_booster.pdf
 
Bedankt voor alle reacties. Mijn huidige Netgear router heeft alleen een ingebouwde antenne dus blikjes en dergeleijk eromheen wordt niets. Ik heb de genoemde routers even bekeken en vergeleken en nog even verder gespeurd naar aanleiding van jullie tips. De TP is volgens anders gebruikers en de eigen site ook geschikt om als access point te worden opgezet. Zie linkje https://nl.tp-link.com/article/?faqid=417
Gezien de lage prijs ga ik deze maar bestellen en kijken of ik er uit kom met installeren. To be continued...
 
Bedankt voor alle reacties. Mijn huidige Netgear router heeft alleen een ingebouwde antenne dus blikjes en dergeleijk eromheen wordt niets. Ik heb de genoemde routers even bekeken en vergeleken en nog even verder gespeurd naar aanleiding van jullie tips. De TP is volgens anders gebruikers en de eigen site ook geschikt om als access point te worden opgezet. Zie linkje https://nl.tp-link.com/article/?faqid=417
Gezien de lage prijs ga ik deze maar bestellen en kijken of ik er uit kom met installeren. To be continued...
Ik heb er 1 te koop staan :) 2 weken oud en voor leuk prijsje.
Eventueel ook nog een extra sterke atenne bijgeleverd voor 7,50.
Laat maar weten als je interesse hebt! :thumb up:

https://link.marktplaats.nl/640379839
 
..... Mijn huidige Netgear router heeft alleen een ingebouwde antenne dus blikjes en dergeleijk eromheen wordt niets.....

Hier ook een Netgear. Heb hem op en geschroefd. 2 piepkleine antennes tegen de bovenkant geplakt. Sowieso is een reflector nuttig bij een Netgear, maar zal niet voldoende zijn om signaal boven op zolder te versterken. Modificeren van de antennes of een extra accesspoint is de enige goede oplossing.

Een repeater zal met de Netgear mogelijk problemen geven. Hier werkte het niet met een goedkope repeater. Ook niet na support van Netgear.
Oplossing was om een tweede accespoint met kabel aan de Netgear te koppelen.
Wel met hetzelfde SSID maar op verschillende kanalen. Is een kabel niet gewenst/mogelijk overweeg dan ethernet via het lichtnet.

Laat je niet in met verhalen over geweldige repeater/extenders. Repeaters kunnen wel werken, maar de snelheid gaat fors omlaag, zeker 50%.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Repeaters kunnen wel werken, maar de snelheid gaat fors omlaag, zeker 50%.

Zolang je de repeater/ap bedraad aansluit op de router is er niet veel aan de hand. Alleen draadloos raak je snelheid kwijt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan