• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Welke Router voor Chello met Thomson modem

jonges ik denk dat jullie niet kunnen lezen, deze router werkt perfekt, als ik het direct op de modem aan sluit dan heb ik het probleem ook, dus heeft niks met de router te maken als i er niet tussen staat, en ik heb hier 3 pc,s staan en bij alle maal het zelfde, half dupex heb alles al geprobeert niks helpt, is gewoon die modem die staat te filpen.
 
Toen ik die Thomson 390 nog had (met Plus) was dat ook zo....veelvuldig korte signaaluitvallen.  Gestoord werd je daar van....   >:(

Steeds ook alles resetten en ledjes op modem blijven gewoon groen. Kwalitatief slecht modem inderdaad.
 
na nog ff8 7-12 dan heb er ook voip bij dus een ander modem kijken of da beter werkt. dit is drie keer niks.
dacht van de probleemen van adsl afwas, niks dan ellende daar, 4 maanden gehad, 1,5 online als ik het modem van de stroom af haalde kon ik niet meer interneten, paswoords werden niet meer geacepterd, na 15 dagen werden ze wacker. had in het voor jaar ook al met fast-xs, 20 weken niks geen internet toen KPN adsl-direct 4 maanden, en dan nu weer chello. heb een (beetje) pech met mijn internet dit jaar.
 
rene45 zei:
ja alles goed en wel, maar als mijn cabel op de modem zet heb ik het zelfde, en die vigor 2300e kan niet gebruiken omdat i maar 6,5 mb aan kan, dus kan ik niet meer dan 600Kb en met deze router wel 950Kb, en vigor 2300e had ik het zelfde probleem.

Je verwisseld appels met peren. De 2200E heeft i.d.d. niet genoeg cpu om die bandbreedte af te handelen.
Met de 2300, 2200EPlus of de 2900 is dit geet probleem meer.
Alleen even de dhcp optie 1 aanzetten.

gr, Henno
 
Tony zei:
2200E gaat toch maar 6,5 Mbit.... of is dat veranderd.

bedoelen ze met de doorvoersnelheid de snelheid waarmee je maximaal iets van internet kan downloaden?? Want het interne netwerk is veel sneller.
 
MK zei:
bedoelen ze met de doorvoersnelheid de snelheid waarmee je maximaal iets van internet kan downloaden?? Want het interne netwerk is veel sneller.

De downloadsnelheid van het modem/provider wordt daarmee bedoeld.
 
dus werd het tijd voor een nieuwe router zyxel zywall 2, een van de best die er zijn, dus is upnp, en een van de best firewal die er op het moment zijn, met een stateful inspection iets wat niet veel routers hebben.
wat het best is, maar dat is nog niet voor thuis gebruik, is een application proxy firewall, en voor de gene die niet weet wat dat inhoud.
Een firewall met stateful inspection bekijkt alle verzoekjes van buiten of van binnen of er alleen legale verzoeken en antwoorden inzitten, of de volgorde van de pakketjes klopt, enzovoorts. Dit geeft een zekere bescherming tegen de nadelige effecten van trojaanse paarden. De Prestige 652 en ZyWALL serie routers beschikken over een dergelijke firewall.
Een application proxy firewall gaat nog een stap verder: alle verzoekjes van buiten of van binnen worden bekeken of het is wat het zegt te zijn. Zo ja, dan wordt het doorgelaten, anders wordt het geblokkeerd. Een dergelijk (N)IPS (Network intrusion protection system) beschermt goed tegen effecten van Trojaanse paarden en Beveiligt vaak ook tegen javascript, cookies en blokkeert meestal bekende virussen al bij het binnenkomen.
 
ik heb de sitecom wl122 en met com21 en nu de thomson werkt als een zonnetje alleen moest ik de firmware vernieuwen van de sitecom maar werkt grandioos
 
hey hallo mensen

Ben nu twee dagen bezig geweest met twee routers krijg ze niet aan de gang .
Maar welke router werkt er nu wel met een thompson modem zonder al die problemen (en betaalbaar) ??? ???
 
Terug
Bovenaan