• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Welke Router voor Chello met Thomson modem

Ik heb een netgear wgt624.

Tot mijn grote verbazing écht plug and play, inclusief automatisch clonen van het MAC adres.
 
US Robotics 8054 wireless, werkt perfekt direkt aanmelden via router zonder macadress te clonen.
 
Simpel, alle moderne routers zijn er op aan te sluiten enigste wat ze zeker moeten ondersteunen is dat je het MAC adres moet kunnen veranderen (bij het nieuwe EuroDocsis netwerk). COM21 heeft voldoende aan een automatisch ip verkrijgen van Chello. Docsis heeft dus extra nodig: de MAC optie in het geavanceerd menu en/of MAC cloning optie om hierin je eerder verkregen werkende PC MAC adres in te zetten, zie FAQ

Dit was zelfs al het geval bij de Sitecom DC202v1, houd er wel rekening mee dat je bij sommige (oa Sitecom's DC202v4 en nog een paar wireless routers van deze partij) de firmware moet vervangen voor het gebruiken van de optie die je nog hebt.
 
Je kan ook prima met de router ertussen jouw mac adres registreren. Dus dan hoef je niet het mac-adres te klonen.
 
gerben zei:
Simpel, alle moderne routers zijn er op aan te sluiten enigste wat ze zeker moeten ondersteunen is dat je het MAC adres moet kunnen veranderen (bij het nieuwe EuroDocsis netwerk). COM21 heeft voldoende aan een automatisch ip verkrijgen van Chello.
knip-----

Het is wellicht off topic en binnenkort overbodige info, maar:
met mijn COM21 heb ik (en vlgs mij iedereen met een COM21) juist een VAST ip adres. Dat krijg je niet automatisch, dat moet je instellen, ook bij je router, evenals DNS en Gateway.

Of heb ik alles verkeer ingesteld en werkt het per ongeluk goed?

Don't follow the White Rabbit................Don't follow the White Rabbit................
 
Com21 netwerk geeft dynamische (wisselende) adressen af, deze krijgt hij van de dhcp server. Maar wat blijkt, com21 houd wel de ip adressen vast dus is toch statisch (vast ip) - niet heel nederland alleen bepaalde regio's. Je kan dus gewoon in com21 je adressen handmatig vastzetten, het veranderd niet anders zou hij in jouw gebied wanneer je hem op dhcp zet hetzelfde ip van de dhcp server krijgen.
EuroDocsis netwerk geeft hoe dan ook dynamisch ip adressen uit, kan zijn dat deze ook (soms) als vast ip zijn te beschouwen.

Wat is een dhcp server?
Dynamic Host Configuration Protocol server zorgt voor het uitdelen van de ip adressen aan de gebruikers binnen het netwerk met overige instelling zoals DNS, gateway e.d.
 
Ik kreeg toch echt geen IP via DHCP met mn COM21 modem. Ik kreeg gewoon n vast IP van Chello op n papiertje opgeschreven .
 
Fatass zei:
Ik kreeg toch echt geen IP via DHCP met mn COM21 modem. Ik kreeg gewoon n vast IP van Chello op n papiertje opgeschreven .
Klopt in een klein deel (of paar kleine deeltjes) van Nederland werken de COM21 met een echt vast IP adres. Een IP adres dat je dus idd van chello op een papiertje krijgt.
Alle ander COM21 gebieden werken met een dynamisch IP adres, wat wel heel lang het zelfde kan blijven.
 
Johnny54 zei:
Klopt in een klein deel (of paar kleine deeltjes) van Nederland werken de COM21 met een echt vast IP adres. Een IP adres dat je dus idd van chello op een papiertje krijgt.
Alle ander COM21 gebieden werken met een dynamisch IP adres, wat wel heel lang het zelfde kan blijven.

OK Nou begin ik het te snappen. Dus ik zit in zo'n klein deeltje, een enclave. En ik maar denken dat dat standaard was voor COM21. Het adres is echt vast, maar zelfs bij de hell-desk weten ze dat vaak niet. Als je dan bij je instellingen (router/IE enz.) iets van dynamisch IP selecteert (wat echt iedereen op de hell-desk adviseert) dan heb je geen verbinding. Voor IE/Outlook wist ik het, voor de router kwam ik in de problemen, omdat ik me liet overhalen door "deskundigen" en standaard configuratie-instellingen en wizzards.

Ook de DNS, proxy, POP en SMTP instellingen moet je precies over nemen (die hier op de site kloppen vlgs mijn gegevens=het papiertje= niet helemaal!), anders werkt het niet. Zelfs als de "deskundigen" beweren dat het niets uit zou moeten maken, maakt het wel verschil.

Maar goed dat geldt dus nog voor maximaal 2 maanden..... :-\

Don't follow the White Rabbit.........Don't follow the White Rabbit.........
 
welke router werkt het beste met modem tcm 390. heb hier vigor 2200e maar met een plus werkt i niet goed download komt niet verder dan 600 Kbs, en zonder kom ik tot 950 Kbs dus die router kan het niet aan, en ook valt ip steeds weg.
dus moet een andere koopen maar welke, waar een goede firewall in zit, en resume op mirc, vigor 2900 kan wel die hoogen snelheid aan, maar veel te duur, dus wordt het wat goed koper maar welke.
 
Terug
Bovenaan