• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Welke router kopen?

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

manijack

Ik wil graag op zolder en in de tuin draadloos internet. De ubee 3200 router van Ziggo haalt dit bij langena niet dus ben ik, als leek, opzoek naar een andere router, dat is makkelijker gezegd dan gedaan...... Ik weet echt niet welke router ik moet kopen :cry: Wij hebben nogal wat apparaten die WiFi gebruiken iphone's, ipad's, laptops, tv, speaker, printer enz.enz. Ik wil ook graag gebruik blijven maken van WiFi spots en graag een dual band (is mij verteld) router. Daarnaast zouden we graag een harde schijf op de router aansluiten zodat we foto's, muziek en belangrijke documenten vanaf alle apparaten op kunnen slaan, we hebben nog een harde schijf van 1T liggen die we kunnen aansluiten dus die hoeft er niet in te zitten.
Kunnen jullie deze nitwit een goed advies geven want in de winkels krijg in tegensprekende adviezen.

Alvast eeg bedankt voor jullie tips!!

Gr, Jack.
 
TP-link maakt goede routers voor weinig geld.
Voor een vergelijking van routers vind ik dit
https://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-charts/view
een heel goede site.

Houdt er rekening mee dat een usb aansluiting voor een harde schijf meestal vrij langzaam is. Een NAS is wat dat betreft meestal een stuk beter.
[edit]
Ik lees net op bovengenoemd site dat de Netgear R7000 wel een goede storage performance heeft. Maar ja, dat is ook een top router van € 160.-
[/edit]
 
Laatst bewerkt door een moderator:
USB2 is limiterend t.o.v. de harde schijf zelf, maar het zal toch niet erger zijn dan een harde schijf die rechtstreeks via USB2 aan de PC hangt? Ik heb twee routers/accesspoints waar een HDD aan hangt via USB2 en die halen de snelheid van een lokaal via USB2 aangesloten HDD.

USB3 heeft dat probleem niet, maar zal hooguit op de allernieuwste routers zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan