Welke powerline adapter in combinatie met chromecast (ultra) ziggo go app?

me66

Forum Gebruiker
Berichten
35
Ik kan/wil geen kabels leggen voor een televisie toestel op de tweede verdieping van ons huis. De Ziggo connectbox staat in woonkamer laag boven de grond en ben bang dat enkel chromecast via wifi niet gaat werken i.v.m. sterkte wifi signaal. Ik overweeg de chromecast ultra en een set powerline adapters om de boel stabiel te krijgen. Heeft iemand ervaring met deze opzet of kijk ik misschien de verkeerde kant uit en moet het heel anders? gr J
 
Zal geen probleem zijn, powerline adapters kunnen dit meestal prima aan.
Mits je een redelijke en gewone electro installatie hebt tenminste, oude huizen en driefase stroom zijn geen vrienden van powerline adapters.

Welke ligt aan het soort wandkontaktdozen, geaard of niet. De snelste vereisen nl een aardedraad in beide wandkontaktdoos..
Devolo heeft een goed aanbod die bij mij goed en betrouwbaar (1200+) functioneren voor deze toepassing.
Tussen Connectbox in meterkast en Next in woonkamer voldoet de powerline adapter verbinding prima.
Met de budget merken heb ik qua betrouwbaarheid mindere ervaringen....

Geen aarde: 550 reeks
Wel aarde: 1200+ (biedt ook mesh wifi dekking door huis) of Magic 2 (maar dat is waarschijnlijk overkill en duur)
 
@ Hanso,
Ik overweeg de TP-Link TL-PA8033P Geen WiFi 1200 Mbps set omdat ik hier 1 tp link tppa8030P heb liggen. deze schijn compatible te zijn met de 33p. goed alternatief voor de Devolo?

Ik heb overigens alleen maar een losstaande tv (sony Brava) met een netwerkaansluiting en usb poort, er zit een ci+ module in. deze moet ik gaan aasnluiten. Ik wil dus de Chr ultra in de hdmi van de Sony hangen en de tplink verbinden met de netwerk aansluiting van de chromecast ultra.
 
Ik snap nooit zo waarom er geen netfwerk kabels gelegd kunnen worden want dat is echt het enige waarbij je garantie hebt dat het goed werkt. Wifi kan werken maar is afhankelijk van je omgeving. En powerline adapters zijn dramatisch want die storen letterlijk alles, je moet beseffen het stroomnet is niet geschikt om dit soort signalen over te dragen.
 
Alles kan maar ik probeer natuurlijk via deze weg uit te zoeken of er een makkelijker alternatief is. Ik heb om te testen maar even de chromecast v3 zonder netwerk aansluiting besteld. wellicht lukt het ook zonder de adapters
 
Ik snap nooit zo waarom er geen netwerk kabels gelegd kunnen worden want dat is echt het enige waarbij je garantie hebt dat het goed werkt.
Ik snap dat heel goed!
Op zich is dat natuurlijk waar, er gaat letterlijk niets boven kabels, ik heb ze zelf ook naar verschillende plekken in ons huis. Maar dat was redelijk gemakkelijk aan te leggen. Maar ik heb meer dan eens situaties gezien waar dat hoe dan ook echt niet kan.
 
Esthetisch misschien waarom dit niet gedaan wordt.
Of niet het juiste gereedschap.
 
heb net de chromecast binnen en lijkt toch behoorlijk goed te werken zonder bekabeling.. zitten twee verdiepingen tussen connectbox en de cast.. ik zal niet te vroeg juichen maar ontvangst lijkt prima. Maar ik stream ook geen uber ulta 100k +++ content

Ik moest door betonnen verdieping heen boren (geen ruimte tussen verwarming buizen) en deed dat gewoon liever niet.
 
Mooi dat het zo werkt. Altijd fijn geen extra apparatuur nodig!

De TP Link die je hebt werkt met Devolo 550 en 1200+ samen, het is redelijk standaard (de Magic werkt met een nieuwe incompatibele standaard!). Ik heb hier ook nog een Sitecom 500 in mijn 1200+ netwerk hangen voor een printer en dat werkt prima (heb natuurlijk wel een wachtwoord op het Powerline netwerk gezet en die gelijk over Sitecom en Devolo gemaakt met de bijbehorende management programma's).

De overige Sitecom's zijn in de loop van jaren overleden, goedkoop maar niet betrouwbaar.
 
Terug
Bovenaan