• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Welke nwe tv kopen ivm digitale tv

  • Onderwerp starter Mandyshadow
  • Startdatum
M

Mandyshadow

Ben heel erg in twijfel over welke tv ik moet gaan kopen. Heb digitale tv aangevraagd dus de mediabox zal tzt wel verschijnen. Zit wel te denken aan een LCD tv van rond de 1000-1200 euro (80 cm) dus niet z'on heel erge dure.

Is de kwaliteit van digitale tv goed merkbaar op een LCD tv ? Of beter op een normale breedbeeld 100 hertz. Wie heeft goede ervaringen. Waar kan ik het beste op letten met kopen ?

Alle tips zijn welkom ! Alvast bedankt voor de moeite !

:6
 
Denk dat het op een LCD tv juist merkbaar word. Vooral het verschil van analoog tegenover digitaal.

Overigens vind ik 1000-1200 euro een goed budget hoor voor een LCD tv, kan je best een leuk ding van kopen. :)
 
Mandyshadow zei:
Ben heel erg in twijfel over welke tv ik moet gaan kopen. Heb digitale tv aangevraagd dus de mediabox zal tzt wel verschijnen. Zit wel te denken aan een LCD tv van rond de 1000-1200 euro (80 cm) dus niet z'on heel erge dure.

Is de kwaliteit van digitale tv goed merkbaar op een LCD tv ? Of beter op een normale breedbeeld 100 hertz. Wie heeft goede ervaringen. Waar kan ik het beste op letten met kopen ?

Alle tips zijn welkom ! Alvast bedankt voor de moeite !

:6

Als k jou was zou ik een goede ouderwetse 100Hz breedbeeld TV kopen van 82 of 92cm, maar goed, wie ben ik? ;)
 
Sony - KLV-S32A10
Beeldformaat 32 inch


--------------------------------------------------------------------------------

Effectieve Beelddiagonaal 32 inch
Kijkhoeken horizontaal/verticaal 178°
Contrast 1000:1
Resolutie 1366x768
Lichtopbrengst 480 cd/m2
Digital Comb Filter Ja
Aantal tuners 1
Picture Freeze Ja
Beeld in beeld PIP (picture in picture)
Response tijd 8 ms
Geluidsvermogen 10 Watt x2
BBE Sound System Ja
Dolby Digital Ja
Dolby Virtual Ja
Sleep-Timer Ja
Teletekst Ja
Teletekst geheugen 250 pagina
PC-ingang Ja
Scartaansluitingen 2 RGB
Afmetingen (zonder standaard) (bxhxd) 762*564*99 mm
Afmetingen (met standaard) (bxhxd) 792*608*309 mm
Gewicht (excl. standaard) (kg) 16
Gewicht (incl. standaard) (kg) 20
Kleur Zilver


Garantie 1 jaar fabrieksgarantie
Verwijderingsbijdrage € 8,00


Overige informatie
Exclusieve 32-inch LCD-televisie, geschikt voor HD, met PC-ingang, lichtsensor, picture in picture (stilstaand), Virtual Dolby® en HDMI™-ingang.


32-inch BRAVIA LCD-TV uit de S-serie

Geschikt voor HD

HDMI™-ingang

Resolutie van 1366 x 768 pixels

Dolby® Virtual en BBE® Digital

PAL 3D Comb-filter

PC-ingang

Lichtsensor

Picture in Picture (stilstaand)


--------------------------------------------------------------------------------

Witgoeddiscounter prijs € 1.265,00--------------------------------------------------------------------------------

Totaalprijs (Inclusief verwijderingsbijdrage) € 1.273,00
 
Naar mijn mening is voor een budget van 1000-1200 euro een ouderwetse 100 Hz CRT TV beter dan een LCD, ik vind de kleuren van de 'goedkopere' LCDs (en ja, wat mij betreft valt 1000-1200 euro in die categorie) nogal tegenvallen: wit is niet wit, zwart is niet zwart, contrast is minder dan gewent en kijkhoek is relatief beperkt. Voor veel minder dan die EUR 1000,- heb je een high-end CRT.

Voor een LCD waar dit beter is betaal je al snel fors meer.

Ik kijk zelf erg uit naar de later dit jaar te verschijnen Philips LCDs met ClearLCD (zie https://www.lighting.philips.com/gl_en/news/content_homepage/PS4-13PhilipsclearLCD_5.pdf ), ClearLCD schijnt eindelijk de voordelen van LCD met de kleurechtheid van LCD/Plasma te combineren. Maar dan praat je wel over schermen van EUR 3500-4000 op zijn minst.
Zou het zelf ook wel prettig vinden als de TV meteen ook 1920x1080 ondersteund, dan weet ik zeker dat hij op de HDTV toekomst is voorbereid.
Kortom: Ik wacht nog even. Vlak voor het WK komen er een hoop nieuwe modellen op de markt die hopelijk na het WK fors worden afgeprijst ;)
 
Met een LCD of plasma merk je pas hoe lelijk digitale tv is.
LCD of plasma komt pas goed tot zijn recht met HDTV en dat kan je voorlopig enkel via satelliet bezichtigen.

ik vind de kleuren van de 'goedkopere' LCDs (en ja, wat mij betreft valt 1000-1200 euro in die categorie) nogal tegenvallen: wit is niet wit, zwart is niet zwart, contrast is minder dan gewent en kijkhoek is relatief beperkt. Voor veel minder dan die EUR 1000,- heb je een high-end CRT.

alleen bij LCD tv's heb je dit verschijnsel en dan maakt het niet uit of je een dure of goedkoop LCD tv hebt. zwart zal nooit zwart zijn bij een LCD tv. Bij plasma heb je dit weer niet.

uiteindelijk zal je zo rond de 1000 euro gewoon beter af zijn met een mooie ouderwets 100hertz breedbeeld, maar wie wil dat tegenwoordig nog aanschaffen??
 
lazyboy zei:
alleen bij LCD tv's heb je dit verschijnsel en dan maakt het niet uit of je een dure of goedkoop LCD tv hebt. zwart zal nooit zwart zijn bij een LCD tv. Bij plasma heb je dit weer niet.

Niet helemaal waar. De duurdere LCDs hebben hier correctiemiddelen voor. Ik ben zelf van de huidige modellen het meest gecharmeerd van de Phlips 32PF9830/10 met Progressive Scan, 3D-combfilter, Active Control met lichtsensor, Digital Natural Motion, Onderdrukking gekartelde lijn, Movie Plus, Widescreen Plus, Pixel Plus 2 HD, Dynamisch-contrastverbetering (reclamepraat, maar als ik de schermen zie werkt het wel). Doet zo ongeveer EUR 2500,-.
Echter, van wat ik in de online review sites lees is ClearLCD wat ik hierboven noemde echt een grote verbetering en is daarmee het verschil eindelijk echt weg, dus ik wacht nog.

Wat plasma betreft: heb je gelijk in dat hier de kleuren wel enorm veel beter zijn. Ik heb alleen bij plasma het probleem dat dit allereerst enorme stroomvreters zijn en je per jaar aan stroom een fors bedrag (begreep zo'n EUR 200) meer aan stroom kwijt bent tov LCD en CRT. Bovendien zijn de goedkope plasma schermen vaak maar 480 beeldlijnen en dus ook weer niet echt HDTV. Overigens erg curieus dat die 480p modellen vervolgens wel het label HD Ready hebben.

Maar ik ben het eens met je conclusie: voor EUR 1000 is een 100 Hz CRT gewoon beter. Als je dan toch een LCD of plasma wil is mijn advies: wacht even tot liefst na het WK voetbal, of op zijn minst vlak voor als je perse het WK op een nieuwe TV wilt zien. Er komen enorm veel nieuwe modellen uit de komende maanden met meer mogelijkheden en de onvermijdelijke prijserosie voor de huidige modellen.
 
Een bekend verhaal misschien, maar zolang we nog PAL-uitzendingen hebben met interlaced frames met daarin fields, is een CRT-TV echt 10 keer beter dan welke flatscreen dan ook. En deze prachtige ouwe buizen verdwijnen rap uit de winkels dus haast je, voor een spotprijs koop je een monster van een CRT met alles erop en eraan. En als je ook nog een 3 bij 4 kan krijgen heb je helemaal de beste kijkervaring. Geen verkoper die je dat zal aanraden trouwens.

In de toekomst, over 5 of 6 jaar, dan zal uiteindelijk HD z'n intrede doen. Natuurlijk is het slimmer om te wachten tot progressive HD er echt is voordat je een enorm bedrag uitgeeft aan een scherm dat voornamelijk mooi plat is maar verder vooral stroperig en onscherp beeld produceert.
 
Ondertussen digtale mediabox ontvangen en aangesloten. Het beeld op mijn oude tv is al echt sterk verbeterd. Waar ik vroeger een duidelijke kromming in het beeld, bijv. lantaarnpalen met een bochel in het midden enzo. Nu is dat verdwenen en alles lijkt weer recht. Blijf dus voorlopig maar met het ouwe buissie kijken. Wacht de ontwikkelingen mbt tot LCD wel even af.
Bedankt voor de raadgevingen. Denk dat wachten het beste is.
 
Ik heb net een nieuwe Samsung 80cm LCD TV aangeschaft en de kwaliteit van het beeld van de mediabox is beduidend slechter als op mijn 14 jaar oude Nordmende 70cm TV. Daartegenover staat dat de kwaliteit van het TV beeld van mijn MCE PC een stuk beter is, evenals weergave van divX en MPG video .. Dat zal wel door de DVI aanlsuiting komen (ipv s-video).

Het beeld wat uit de mediabox komt ziet er erg 'hot' (als in bijna overstuurd) uit en heeft de kwaliteit van een slecht gecodeerde divx met veel vegen en blokken in bijvoorbeeld stlstaande blauwe achtergronden (gordijnen/muren etc..)
 
Terug
Bovenaan