• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Welke decoder werkt icm amerikaanse TV??

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

jcgcs

Al zeker 10 jaar gebruik ik Windows Mediacenter voor het kijken van tv, met veel plezier trouwens. Eerst met analoge tuners, via floppyDTV naar de AnySee tuners.
Echter na de overgang naar het UPC netwerk blijkt dit niet te meer te werken.
Balen. Als het ik het goed heb begrepen is er nog wel een FTA oplossing die zou moten werken icm met mediacenter maar 3 HD zenders op een 55 inch tv is wel heel erg terug in de tijd.
Dus de stoute schoenen aangetrokken en bij Ziggo een interactieve HD recorder besteld. Ze konden me helaas niet vertellen welke dit zou zijn, gewoon afwachten maar. Bleek dus een Humax 5200C te zijn, prima apparaat.

Helaas wil deze weer niet samen werken met mijn TV(UN55D7000), die uit Amerika afkomstig is, ding gebruik ik al ruim 2 jaar en werkt tot nu toe met alle bronnen zoals PS3 WiU AppleTV Bluray. De decoder helaas dus niet, tv geeft de melding dat de resolutie niet is ondersteund.
Op een andere tv in huis werkt de decoder gewoon wel. Het lijkt er op dat de decoder alleen 1080i 50Hz uit kan sturen terwijl de tv alleen 60Hz aan kan.

Bestaat er een ziggo ondersteunde recorder die dit wel kan uitsturen?
Bestaat er een converter? Of ben ik genoodzaakt ook nog een nieuwe TV te kopen door dit geintje van Ziggo/UPC?

Ik hoop dat iemand hier een zinnig antwoord op deze vragen kan geven...

Alvast bedankt in ieder geval!

Jacco
 
De Humax 5200 kan ook andere resoluties uitsturen hoor. Dat kun je via de V-Format knop op de afstandbediening instellen. Je kunt dan kiezen tussen 576i - 576p - 720p - 1080i - Origineel. Origineel betekent dat de resolutie van de originele uitzending gebruikt wordt. Als jouw TV geen 1080i aan kan, maar alleen 720p (dus geen Full HD) dan zou dit kunnen helpen. Je ziet volgens mij de ingestelde waarde ook op het display van je ontvanger, dus je kunt even kijken of je TV gaat werken als je de resolutie op 720p zet. (ik neem aan dat je via een hdmi kabel kijkt want voor SCART geldt dit niet.
 
De tv ondersteund wel 1080i, maar geen 50Hz. Ik gebruik hdmi. De V-Format knop doet helemaal niets., geen idee warom niet. Deze tip kreeg ik namelijk ook van de ziggo helpdesk.

Toch bedankt,
Jacco
 
Het zou wel eens een hardware blokkade kunnen zijn met die TV. Ik zie meerdere mensen daarover klagen die bijvoorbeeld europese DVD's willen bekijken wat alleen kan via een 50 naar 60hz converter. Normaal zou je verwachten dat je wel beeld krijgt, maar dat het niet op het scherm past of iets dergelijks, maar hier lijkt alle niet-60hz input te worden geblokkeerd. Kan een rechten-kwestie zijn waarom Samsung dit heeft ingebakken.

Mocht je de site nog niet kennen, misschien kun je hier nog wat vinden of in het bijhorende forum.
 
Daar lijkt het wel op ja.
Ik sprak iemand van de mediamarkt die vertelde dat je met een code in het service menu moet kunnen komen en daar 50Hz te activeren is.
Dat doen ze zelf ook met geïmporteerde tv's.
Iemand hier ervaring mee toevallig?
To enter service menu: Make sure display is Off, then rapidly press the following keys “Mute, 1, 8, 2, Power”.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan