• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Welk modem zal ik krijgen?

Voor een tijd terug is er ene grote terayon swap actie geweest. En bijna in alle gevallen, in de regio waar ik zit, worden de oude bakken bijna standaard omegeruild.


Je waardes zijn prima voor een chello modem, ongeacht welke type.
 
gertjan zei:
heeft die monteur niet gebeld met upc.wel een papier achter gelaten met zijn naam of dat ook niet.
zulke modems zwap ik wel een kleine moeite. anders moet er binnen kort toch weer iemand heen
als hij vaak uitvalt of gek doet.

ja die man heeft wel een papier achter gelaten werkorder storing
daarop staat dus bij materiaal (hij doet het weer)
en hij heeft NIET gebeld met een medewerker van UPC
bij opmerking staat fix 311 netwerkstoring
de waardes wie ik in een vorig bericht al aangaf
en idd naam op geschreven
hij heeft alleen ff de waardes opgemeten en toen hij doet weer doei
zal zo wel us bellen
die vent van de jhlpdesk zei mij dat ik dus een nieuwere modem zou krijgen
nou mooi niet dus
 
kreeg vandaag zomaar een pakketje van upc met een nieuwe modem (Arris TM40TB) omdat de oude het per 1 aug niet mee zou doen.
Nou hij doet het iig goed
 
Upc Monteur 2 zei:
je krijgt of de arris 402 of 502. Dat ligt er nu net aan wat UPC aan het desbetreffende installatie berijf uitgeeft. De nieuwste type is de 502 met ingebouwde adapter en eurostekker. de 402 met aparte adapter en heeft nog de standby modus er in zitten. De oude type zijn modems die UPC retour gebrachte modems die na revisie weer in circulatie worden geplaatst.

De aparte SB5100 worden nu al standaard niet meer door UPC uitgegeven.

Dit is nonsens.... Mijn monteur(vandaag nog langs geweest) beschikte gewoon over de nodige sb5100e's. ze worden dus zeer zeker nog uitgegeven. en ik ben dr altijd heel tevreden mee geweest:D
 
Dit zijn de Sb5100 die nog uitgereikt zijn en dienen dus nog eerst opgemaakt te worden.

Maw de arris modem is nu de standaard modem die gebruikt. De SB`s worden dan netjes opgemaakt en worden niet meer geleverd.

Dus ook de monteur die bij jou is geweest zal dus ter zijner tijd alleen maar arris modem gebruiken.
 
hmm balen.. maar wat nou als ik me eigen modem wil gebruiken....
ik heb bijvoorbeeld een linksys broadband modem.... docsic 2.0 maarehm.. kan ik die niet gebruiken??
 
Je zal in principe de modem die UPC moeten gebruiken. voor deze modem betaal je dus ook de € 45.- borg.
 
de 402 met standy knop is rommel ik heb er vandaag 10 omgeluid voor 502 .de 402 ik heb doos vol van die ik nog van de week heb omgeruid.de 402 hebben alemaal het zelfde probleem tel valt weg of de mensen zijn in gesprek of de mensen bellen maar de andere kant hooren niks meer of het geluid valt weg,en dan zeggen zommige monteurs er niks aan de hand netwerkstoring en dat soort flauwe kul,en dan vervangen de monteurs ook niet de oude wcd meestal zijn het hele oude dingen die all 20 jaar in de woonkamer zitten of ze zetten er een leger van ntpd neer die 3db verlies hebben. zet in de woonkamer gewoon een two 200 of two 108 neer met mcp03 dat scheelt een hoop ellende.ik ben storings monteur in gelderland meestal de veluwe.
 
Eindelijk een collega uit Arnhem die mijn visie deelt. De 502 werkt beter als de 402. En de Wcd met TWO108/200 draait als een trein. Als installateur standaard vervangen dan scheelt dit een boel van alles cases van storingen.
 
een signaal van 60-68-62 dbv is een prima signaal en jou modem jou op deze waardes prima moeten werken.
mocht er nog problemen zijn moet je contact opnemen met upc en evt een retour geschikte versterker aanschaffen. dit kan een BDA01 voor de woonkamer of een FDU44 voor de meterkast zijn. de kosten van deze versterkers die overgens 4 uitgangen hebben en +4db doen zijn 59 euro. Dit hoef je niet altijd zelf te betalen. ga in overleg met upc over de mogelijkheden. ik heb wat betreft je modem keuze alleen maar de nieuwste in mijn auto liggen voor installatie. 502.
ik hoop dat je hier wat aan hebt.
 
Terug
Bovenaan