• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wel signaal, geen internet

Status
Niet open voor verdere reacties.
N

Nickd


Ik heb een (oude) Ubee modem 3200 zonder wifi. [SIZE=+0]Ik heb hier sinds kort een TPLink TL-WR1043ND router op aangesloten, deze heb ik aan de buitenkant van de meterkast gehangen.

[SIZE=+0]Op de 2e verdieping heb ik een Linksys Cisco Linksys RE1000 range extender geplaatst.[/SIZE]

Er zijn nu een aantal dingen aan de hand;
  • Op mijn Acer laptop kan ik totaal geen draadloze verbinding meer met internet maken, terwijl het signaal ruim voldoende is. Mijn ipad maakt bijvoorbeeld wel gewoon verbinding. Ik heb alle standaard dingen al geprobeert (modem opnieuw opstarten, daarna router, etc etc) en ik heb getracht de drivers van de netwerkkaart te updaten, maar volgens mij zijn deze up to date.
  • Ten tweede valt de verbinding toch regelmatig kort weg op de andere apparaten, zou dit kunnen komen dat de kanaalkeuze op automatisch staat en dat ie dus steeds een ander kanaal kiest en dan dus kort een onderbreking heeft?
  • Ook de doorgifte van de extender is niet optimaal, signaal valt regelmatig weg, maar wellicht heeft dit te maken met het vorige punt..
    [*]Het viel me op dat toen ik op mijn ipad naar Ziggo Tv zat te kijken, dat deze om de haverklap gingen bufferen, dit terwijl ik voorheen nergens last van had met mn 54g Belkin routertje
Kortom, allemaal problemen die, wellicht op het eerste punt na. dezelfde oorzaak hebben.
de vragen die dus overblijven zijn:
  • hoe krijg ik weer wifi op mijn laptop?
  • hoe krijg ik het wifi stabieler? (vast kanaal?)
Ik hoor graag jullie suggesties; ik ben geen specialist maar ook geen dummy en wordt een beetje moedeloos van dit gedoe..
bedankt alvast
[/SIZE]
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan