Wel digitaal beeld; geen digitaal geluid

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

Puthenaer

Zojuist de mediabox aangesloten. Ik heb nu wel digitaal beeld; 100% beter dan analoog beeld, zeker op Ned1, 2 en 3, maar als upc in dolby digital doorgeeft, hoor ik het niet op mijn cinema set (Sony HTD-710SS, dvdrecorder met harde schijf). Ik heb alles volgens het boekje aangesloten. Als ik analoog tv kijk; kan ik nog wel surround horen.
Iemand die hier ook last van heeft?
 
Ik ben er eens voor gaan zitten en -geprobeerd- om logisch na te denken. En dan kom je op de gedachte dat je een cinema set hebt die bestaat uit een dvdrecorder en een versterker. En dat is het probleem denk ik. De scart van de dvd recorder zit in de mediabox + de scart naar de tv. Dus nu heb ik nóg een scart nodig, maar er zitten maar 2 poorten op. Nu zijn er splitters te koop, maar kan ik geluid en beeld op dezelfde poort aansluiten met zo'n splitter?
 
Puthenaer zei:
Ik ben er eens voor gaan zitten en -geprobeerd- om logisch na te denken. En dan kom je op de gedachte dat je een cinema set hebt die bestaat uit een dvdrecorder en een versterker. En dat is het probleem denk ik. De scart van de dvd recorder zit in de mediabox + de scart naar de tv. Dus nu heb ik nóg een scart nodig, maar er zitten maar 2 poorten op. Nu zijn er splitters te koop, maar kan ik geluid en beeld op dezelfde poort aansluiten  met zo'n splitter?

De versterker moet je aansluiten met behulp v/d "electrical audio out" of de analoge audio uitgang van de mediabox. Hierover is elders in dit forum meer te vinden.
 
Vraag me niet hoe; beetje prusten met scartkabels deed wonderen. Ik heb nu digitv + surround tegelijk! Dit topic mag van mij dicht. pm'en over hoe ik het voor elkaar heb gekregen heeft geen zin, want ik weet het zelf niet; ik blijf er met mijn tengels vanaf! ;D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan