Wegvallende verbinding bij Torrents

Status
Niet open voor verdere reacties.

seahopper

Forum Gebruiker
Berichten
10
Na 3 ubee modems heb ik nu sinds een week via een monteur een cisco modem. Helaas heb ik bij het gebruik van Bitcomet nog steeds dat om het kwartier een aantal minuten mijn internetverbinding wegvalt. Ik kan dit met "pingplotter Pro"exact volgen. Heeft iemand een oplossing?
Het wegvallen komt wellicht door een aantal instellingen in Bitcomet?
 

CeeS

Legend (✝ 2016)
Berichten
12.357
Bij Bittorrent kun je als je een goede/snelle verbinding hebt je eigen verbinding opblazen als je heel veel data gaat uploaden. Dat gebeurt meestal automatisch als de software ziet dat je een snelle verbinding hebt. Doordat je de upstream bandbreedte helemaal vol drukt zakt je snelheid in elkaar omdat er geen bandbreedte meer overblijft om je downstream van jezelf te controleren.
Ook kunnen er door 'te veel' verbindingen tegelijk de router vastlopen.

Oplossing is meestal door de upload snelheid en aantal verbindingen beperkt te houden in je bittorrent programma.
 
Topicstarter
Topicstarter
S

seahopper

Forum Gebruiker
Berichten
10
De verbindingen heb ik al beperkt envenals de uploadsnelheid. Dit levert geen verbetering op..
Zelfs al heb ik uitsluitend 4 torrents in de upload en er is geen deler dan nog vliegt de internetverbinding er regelmatig uit. Om hopeloos van te worden..
 
Laatst bewerkt door een moderator:

CeeS

Legend (✝ 2016)
Berichten
12.357
Heb je al geprobeerd de firewall uit te zetten ?
De SPI firewall uitschakelen en/of de andere opties ook uitzetten.
Begin eens met alles uit te schakelen, als dat helpt kun je stuk voor stuk weer eens aanzetten wat er op dit moment ingeschakeld is en kijken wat de oorzaak was.

De SPI firewall is niet zo spannend, je interne netwerk gaat niet dan ineens open of zo, het is alleen een extra bescherming tegen DOS aanvallen, maar dat kan alleen tot gevolg hebben dat je verbinding traag wordt of niet meer werkt als iemand je aanvalt, maar met ingeschakelde firewall gebeurt dat vermoedelijk net zo erg.
 
Topicstarter
Topicstarter
S

seahopper

Forum Gebruiker
Berichten
10
Firewall uitzetten heeft helaas ook geen effect. Direct bij het opstarten van Bitcomet valt de verbinding weg, daarna komt de verbinding na plm 3 minuten weer terug om een kwartier later weer weg te vallen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan