• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wegvallen van openstande verbindingen (SSH/Telnet/FTP)

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

michiela

Hoi allemaal,

Ik heb al een aantal maanden (eigenlijk sinds de installatie van de Cisco modem) last van dat sessies die 'open' moeten blijven staan wegvallen / verbreken als ze een kortere tijd inactief zijn (b.v. 5 minuten geen invoer gedaan) normaliter gebeurde dit niet en ook op mijn werk (UPC en Glashelder internet) heb ik daar geen last van. Ik gebruik dezelfde laptop op beide locaties.

Te denken hierbij valt aan SSH-sessies naar een server of FTP-sessies.

Vroeg me af of meer mensen dat hebben en ik wellicht een instelling over het hoofd heb gezien. Ziggo kan mij er in ieder geval tot op heden niet mee helpen :(

Herkent iemand dit?
 
Als je op het forum zoekt dan vindt je meer mensen met precies dezelfde problemen. He modem schoont de NAT tabellen te snel. Een oplossing heb ik niet gevonden.
Je kunt wel een eigen router aanschaffen, het modem in bridge mode laten zetten door de helpdesk (router functie uitschakelen) en je eigen router er achter hangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan