• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Weg met die doos!

M

Mithrandir

Het is niet echt belangrijk, maar chello krijgt o.a. door de volgende 'druppel' bij mij op een gegeven moment hetzelfde nare smaakje zoals bijv. mindslave inc. en dat hersendode brein.

Ik kreeg het volgende mailtje, zoals de meesten dat ook wel gekregen zullen hebben:
Beste chello abonnee,

... bla ...

Omdat je al abonnee bent van chello, willen we je graag laten profiteren van een speciale aanbieding:

Als je nu besluit over te stappen naar chello plus, ontvang je een gratis router t.w.v. € 75,- met twee jaar fabrieksgarantie!

... meer bla ...

Klik hier voor de actievoorwaarden.
Dus ik klik op -hier- en tergend langzaam begint zich een pdf document te openen. Ik wil helemaal geen pdf, maar gewoon een simpele html pagina of zelfs een text-pagina. Of ben ik de enige die niet van plan is en was om die voorwaarden uit te printen?
Maar ik lees die actievoorwaarden dus:
Actie voorwaarden
... bla ...
• De abonnee sluit opnieuw een contract af voor 12 maanden voor het nieuwe abonnement. Opzegging dient 1 maand vóór ingang van de 12e maand te gebeuren.
... alweer bla ...
• De Corega router heeft een garantieperiode van 2 jaar. Bij defect kan er contact op worden genomen met Corega. De garantie vervalt bij het ontbreken van de orginele verpakking.
... en nog meer bla ...
en dan zie ik daar dus dat de garantie op die router vervalt als ik de verpakking zou weggooien. Komt ie soms in 'n mooi gelakt, houten kistje of in een handig, kunststof koffertje? Stel je voor dat alle fabrikanten van elektronische apparaten en meer dat in hun voorwaarden opnemen, dan kan ik wel een aparte opslagruimte huren om al die dozen, piepschuim en bubblewrap in te bewaren! Ik zie dit toch als een onredelijk bezwarend beding in die voorwaarden.

Het kan dan mssn wel een voorwaarde van de routerfabrikant zijn, maar upc kan best wel zeggen: die zotte voorwaarde weg of we zoeken een andere routerfabrikant. Maar ik heb die doos van die modem van upc hier ook al liggen, dus ze zullen wel denken, er kan er nog wel 1 bij.

Of begrijp ik het verkeerd en is het een 'gratis' te lenen router net zoals de modem die je 'gratis' mag gebruiken? (Gratis als in je betaald hem eigenlijk toch wel zelf en anders de andere klanten wel.)

Ik zal in elk geval hier zelf nooit last van hebben, want als ik weer een contractperiode van 12 maanden aanga dan zal dat zeker niet met chello zijn met deze nieuwe snelheden die ik nog geeneens heb. Demon, xs4all en andere adsl aanbieders hebben veel mooiere snelheden voor mooiere prijzen en volgens speedtest zijn die hier ook te halen, dus als ik mijn 1 maand opzegtermijn incasseer zal dat zeker niet zijn voor een router waarvan ik de doos niet mag weggooien :)
 
Je kan natuurlijk ook de doos gelijk al terugsturen. Als hij dan over 10 jaar aan het eind van je abonnement (..) kwijt is, dan is hij bij  hen kwijtgeraakt...
 
Ik maak me natuurlijk niet druk om een doosje maar toch wel enigszins om het arrogante gemak van bedrijven in het eenzijdig stellen van beperkende voorwaarden in hun eigen voordeel en het ontbreken van klantgerichtheid, maar ook dat meen ik nog in voldoende mate te kunnen relativeren :P ;D
 
en aangezien bijna niemad voorwaarden letter voor letter leest
 
Heeft iemand verdere info over de De Corega router Welk type bedoelen ze bij Chello.?

Op Google staan er velen, maar geen van 75 euro.
 
Lees maar is de garantie voorwaarden van wat meer elektronica, Bijvoorbeel Tv's van philips/sony. Computer aparatuur van verschillende grote merken. Bijna overal in de voorwaarden staat dat je het product in de originele verpakking moet terug sturen voor garantie. Ik geloof dat Hewlet packard dat voor de printers ook ergens heeft opgenomen.

De meeste bedrijven houden zich niet zo heel strikt aan deze bepaling. Gelukkig maar
 
Dit is de router als het goed is:
https://www.corega-international.com/default.asp?SCREEN=product&section=139&productID=448

En veel bedrijven hebben idd zo'n voorwaarde opgenomen, maar sommigen hebben voor een vriendelijker aanpak gekozen. Er wordt bijv. gevraagd om de verpakking te bewaren en anders om instructies te vragen bij verkoper of bedrijf om het geheel toch degelijk te verpakken of om vervangende verpakking te vragen etc.

En ik twijfel er niet aan dat niemand bij dat bedrijf de voorwaarden zelf ooit heeft doorgelezen en zelfs de persoon die ze heeft opgesteld het niet meer weet :)
 
Als je op de link in de e-mail van chello klikt voor die router dan kom je op een pagina van chello terecht die je via een http location header doorstuurt naar de site van de fabrikant van de router. Er wordt wel ff je voornaam, achternaam, e-mailadres en je complete huisadres zo over internet mee gestuurd naar die fabrikant.

Dit is natuurlijk niet het einde van de wereld en vast helemaal legaal, maar ik vind dit toch wel achterbaks van upc.

17.3 UPC kan de persoonsgegevens in het kader van de in het vorige lid genoemde doeleinden verstrekken aan aan UPC gelieerde ondernemingen en zorgvuldig, op basis van de voorkeuren van de Klant, geselecteerde derden.

Waarschijnlijk had ik er toch beter aan gedaan om algemene voorwaarden van upc ook ff goed door te lezen. Mssn toch maar ff een brief naar upc costumer service sturen dat ze er per direct mee op mogen houden van mij :(
 
Terug
Bovenaan