Webserver draaien Amsterdam

Status
Niet open voor verdere reacties.
H

HIJS

Misschien is dit al voorbijgekomen maar ik kon het niet vinden..

Heb domeinnaam met een zone manager. Heb bepaald subdomein doorverwezen naar mijn Chello IP adres zodat ik vanaf me werk me server thuis kan benaderen.

Heb thuis een wireless router met NAT.
Heb een verwijzing gemaakt in me NAT voor public port 80 naar ip van me server port 80
Heb ook een verwijzing gemaakt voor port 2105 naar private port 80 voor het geval 80 geblokkeerd is.

Geen van beiden werken..
dus https://sub.domein.nl
en https://sub.domein.nl:2105

Weten jullie of ik deze problemen bij Chello, me router of me webserver configuratie moet zoeken?
 
Y

Yos

Kan aan DNS, router OF server liggen.

Als je je ECHTE ip adres zou kunnen posten dan kunnen wij kijken of we op https://jeipadres de web server kunnen accessen; indien het zo werkt dan is de DNS server niet goed geconfigureerd.
 
Topicstarter
Topicstarter
H

HIJS

via ip adres werkt het ook niet en via ipadres:poort ook niet :(

Ik heb momenteel alleen een laptop en me server draait nu dus niet. De server die ik op ga zetten is dan ook alleen voor klanten zeg maar die op het moment dat ik mn webserver aanzet even kunnen kijken naar hoe het design van hun site er op dit moment uitziet.

Is idd niet slim ik had de DNS dus al kunnen uitsluiten want had gister via IP ook al getest. Via het interne ipadres op mijn netwerk doet ie het trouwens wel.
 
Y

Yos

Als ie intern wel werkt durf ik met flinke zekerheid te zeggen dat het je router is. Chello blokt geen poorten (tenzij je een noob bent met emailvirussen : )
 
C

clearice

Ik denk ook dat het aan je Router-instellingen ligt.

Vrijwel altijd is port 80 uitgaand open, maar poort 80 ingaand zwaar beveiligd.

Je hebt wel public port 80 geforward naar port 80 van je webserver, maar misschien wordt er met public de interne gebruikers van je netwerk bedoelt.

Je zou ook als test PcAnywhere op je Server kunnen installeren en proberen met een client van PCAnywhere via poort 80 verbinding te maken met de server. Als dat wel goed gaat dan laat je router poort 80 ingaand wel toe.

Hope this helps. Laat het weten als je het hebt opgelost!
 
Topicstarter
Topicstarter
H

HIJS

clearice zei:
Je hebt wel public port 80 geforward naar port 80 van je webserver, maar misschien wordt er met public de interne gebruikers van je netwerk bedoelt.

Ik denk niet dat dit klopt eigenlijk. Public port is niet voor intern in je netwerk das juist de private port.

Maar ik heb mezelf net bedacht dat ik ip adressen nog op dynamisch heb staan Misschien dat deze op statisch gezet MOETEN worden.

Wat k graag wil weten is of in amsterdam poort 80 wel gewoon open is? Dan weet ik namelijk zeker dat het in me router zit.

Bedankt voor alle tips, dat pcAnywhere zal ik ook nog even bekijken als ik straks thuis ben
 

FlorisD

Forum Gebruiker
Berichten
29
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik zit hier in Haarlem en maak daardoor ook gebruik van het voormalige A2000 netwerk (dus chello amsterdam) en bij mij werkt m'n webserver wel gewoon.

1. Zet je server aan (duh :P)

2. Routeer je router door naar de juiste server (statisch kan je proberen)
private poort: 80
public poort: 80
(evt.) protocol: TCP

3. Zet je firewall UIT of zo dat je apache toelaat naar buiten te gaan (extra regel maken).

Vooral dit laatste is erg belangrijk. Ik heb hier zelf namelijk ook een tijdje mee in de knoei gezeten.
 
D

dragonzzzz

nou.. ik woon ik amsterdam.. en ik draai ook een webserver.. en bij mij doet hij het perfect (alleen beetje traag maar dat komt door de 16kb/s up) dus ik denk dat je router ofzo verkeerd staat ingesteld.. en je moet wel een static ip hebben hoor anders werkt het ook niet :P:P
maarja.. ik wens je succes met dat want bij mij was het ook een gekloot.. (en ja.. kheb ook een router.. een edimax router) en daar heb ik ook gewoon de port 80 naar mijn pc verstuurd(NAT) en het werkt..
 
Topicstarter
Topicstarter
H

HIJS

Oke jongens het is gelukt bedankt voor de tips allemaal

Het zat in me router. Ik had de NAT goed aangemaakt maar ik moest ook nog een verwijzing ergens anders in de NAT Special Applications maken waarbij ik nogmaals port 80 naar port 80 stuurde (vraag me niet waarom) en toen deed ie et.

Het gaat om een Sweex router voor andere mensen..

Laterzz

PS statisch IP is ook niet nodig hoewel je dan het risico loopt dat je niet het juiste ip krijgt maar het hoeft dus niet
 

Duumke

Forum Gebruiker
Berichten
104
Ik heb een zelfde probleem gehad. Bij mij bleek dat het van buitenaf wel werkte, maar dat ik hem van thuis uit niet op het public adres kon benaderen, omdat dan de routering de router uit gaat en weer naar binnen (komt waarschijnlijk doordat ik een cheap-ass router heb).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan