• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

WebDAV koppeling naar Drive

Status
Niet open voor verdere reacties.

bburg

Forum Gebruiker
Berichten
99
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
In de nieuwe mail-omgeving kun je het onderdeel Drive m.b.v. Windows Verkenner benaderen via het webdav protocol.1. In Windows Explorer selecteer je Computer.

2. In de knoppenbalk klik je op Netwerkverbinding maken.

3. Klik op Verbinding met een website maken waar je documenten en afbeeldingen kunt opslaan. Klik op Volgende.

4. Selecteer Een aangepaste netwerklocatie kiezen. Klik op Volgende.

5. In het Internet- of netwerkadres invoerveld geeft je het volgende adres op: https://mail.ziggo.nl/servlet/webdav.infostore

6. Geef je volledige gebruikersnaam (dus incl. @....nl) en wachtwoord op. Klik op Volgende.

7. In het volgende scherm kan je een naam geven aan de netwerklocatie. Klik op Volgende.

8. Klik op Voltooien.Opm. Alleen getest met Windows 8.1.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dank. :)

Dat werkt ook op de Mac dus hierbij die procedure

1. Ga naar de Finder.

2. Kies het menu "Ga --> Verbind met server…"

3. geef hier in: https://mail.Ziggo.nl/servlet/webdav.infostore en kies "Verbind".

4. Er opent nu een window waar je account en wachtwoord moet invullen.
(dus incl. @....nl))

5. Na bevestiging plaatst hij een schijficoon met de naam "webdav.infostore" op de desktop die het hele account bevat.

6. Het hele account is nu als een "erg trage" externe harde schijf te benaderen.

7. Uitloggen doe je weer door de "schijf" naar de prullenbak te slepen.


Het kan nog sneller. Als je het inlogwachtwoord voor je mail hebt laten bewaren door de sleutelhanger, dan ben je al na stap 3 binnen.

Lastig wordt het als je 2 accounts op je computer bewaard hebt omdat hij dan automatisch de eerste opent en je omslachtig bij de andere accounts moet komen. Voor de andere accounts moet je in stap 3 expliciet je accountnaam opgeven achter de https:// en afgesloten met een @. Dus https://[email protected]/servlet/webdav.infostore

Hier loop je direct tegen het probleem aan dat er een @ teken in je accountnaam zit en dat tevens het @ symbool een scheiding is tussen account en site. De oplossing: In plaats van account vul je een willekeurige naam in en in het volgende dialoog wis je die naam weer en vult je echte account en wachtwoord in. In dit dialoog is de @....nl toevoeging geen probleem.

Edit: of nog makkelijker. Vervang het eerste '@' symbool door '%40'. Dat is een zogenaamd escapeteken die je in een internet naam kunt gebruiken. Dus voor een '@ziggo.nl' account log in met: https://accountnaam%[email protected]/servlet/webdav.infostore
En accountnaam hierboven is nu het deel dat vóór het @ziggo.nl staat. Voor @home.nl etc geldt natuurlijk hetzelfde. En deze vervanging van @ door %40 is ook niet mac specifiek en moet ook voor windows werken.

Maar zoals gezegd speelt dit alleen als je twee accounts in je sleutelhanger hebt staan. De meeste mensen zullen al na stap 3 binnen zijn.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Maar hoezo wil je FTP toegang als je WebDAV toegang hebt?

In elk geval op de Mac kun je WebDAV vanuit de finder gebruiken en heb je voor FTP speciale programma's nodig. Dus is me WebDAV altijd liever. En uit de eerste reactie begrijp ik dat dit ook voor Windows geldt. :grin:

Ik heb mij 1e bericht nog eens aangepast omdat ik merkte dat je met een truuc je accountnaam bij de eerste inlog kunt gebruiken door de '@' in je accountnaam te vervangen door '%40'. Handig als je met meerdere accounts werkt.

Bedenk ook dat een file op de mac vaak uit twee files bestaat waarbij de metadata in een tweede file staan. Vanuit de mac zie je maar één file, maar als je via WebDAV een file naar de drive verplaatst en je logt daarna via de browser in op je account, dan zie je het wel als twee files. Zo gezien is inloggen via WebDAV beter omdat er meer Mac specifieke filedata behouden blijven. Metadata kunnen b.v. het voorkeursprogramma zijn om een file te openen, als je daar niet het default voor ingesteld hebt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Overigens krijg ik Webdav vooralsnog niet aan de praat op mijn Win 8.0.

Of de infostore wordt opgeslagen als een bestand of ik krijg een overzicht van de downloadmanager met te downloaden bestanden op de Ziggo-drive....

@Briolet. Maar FTP kan ook programmatisch en op dedicated hardware gebruikt worden, dus zonder PC. FTP wordt normaa lgesproken alleen op abonnement beschikbaar gesteld op internet. En laat ik nu net een abonnement op Ziggo hebben. Met maar een armzalige 25 MB aan FTP ruimte. Maar wel 8 GB aan vooralsnog onnodige opslag die ook elders gratis wordt aangeboden.
 
Als je via de browser probeert te verbinden krijg ik ook een inlogdialoog en gaat hij een leeg bestand downloaden. WebDAV kan niet via een browser, ook all is het http of https verkeer.

Op de mac wordt WebDAV al jaren door de Finder ondersteunt. (Minimaal sinds osx 10.6).
Op Windows in elk geval sinds 8.1 volgens de bovenstaande melding. Maar de meeste FTP programma's zoals Cyderduck of Filezilla, ondersteunen ook het WebDAV protocol. Dus op die manier moet je er met elke windowsversie bij kunnen.

Maar het klopt dat FTP normaal een ruimere ondersteuning heeft dan WebDAV. Zo kan ik mijn IP camara's, automatisch beelden naar een FTP server laten sturen, maar niet naar een WebDAV server. Toch moet WebDAV de opvolger van FTP worden en krijgt steeds meer ondersteuning. Ik kan b.v. bij mijn "box.com" account via WebDAV en volgens mij hebben ze geen FTP toegang.

Ook mijn eigen nas-server benader ik van buiten altijd via WebDAV omdat dat native door de Mac ondersteund wordt en via FTP kan ik native, vanuit de Finder, alleen een read-only verbinding maken. WebDAV servers kun je op de mac zelfs zo instellen dat hij ze bij het aanzetten van de mac, direct verbind. Dat doe je door een reeds gemounte server naar de inlogonderdelen van je inlogaccount te slepen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Overigens krijg ik Webdav vooralsnog niet aan de praat op mijn Win 8.0.

Of de infostore wordt opgeslagen als een bestand of ik krijg een overzicht van de downloadmanager met te downloaden bestanden op de Ziggo-drive....
Downloadmanager? :? Je gebruikt toch niet toevallig je internet browser? Je moet het instellen via je Verkenner/Bestandsbeheerder/File Explorer of hoe dat ding ook maar mag heten.
 
Uiteraard had ik het via de verkenner gedaan, zoals beschreven:
Maar foutmelding: De opgegeven map is geen geldige map. Selecteer een andere map. De vraag naar gebruikersnaam/wachtwoord komt niet. wel als ik het via de browser intyp, maar dat is niet de bedoeling en werkt ook niet.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Uiteraard had ik het via de verkenner gedaan, zoals beschreven:
Maar foutmelding: De opgegeven map is geen geldige map. Selecteer een andere map. De vraag naar gebruikersnaam/wachtwoord komt niet. wel als ik het via de browser intyp, maar dat is niet de bedoeling en werkt ook niet.
Blijk dat ik nu zelf ook problemen heb. Bij een reboot is die de connectie kwijt en komt met een melding 'kan netwerkpad niet vinden', foutcode 0x80070035. :sad:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan