Wat zou Ziggo moeten doen om de concurrentie voor te blijven?

Mensen tevreden houden die bijvoorbeeld geen snel internet nodig hebben en aan een abonnement van 100/25 genoeg hebben......zoals ik.
Ik gebruik internet puur voor wat simpel internetten, radio luisteren, een simpel alarmsysteem en een deurbel met camera en daar heb ik geen supersnel internet voor een belachelijk hoge prijs voor nodig.
Ik denk dat de meeste huizen helemaal geen ultra snel internet nodig zijn, maar we krijgen dit opgedrongen zodat ze weer eens het tarief kunnen verhogen op legale wijze.
Aan 50/20 heb ik in principe ruim voldoende.
Voor mij geldt hetzelfde, genoeg aan 100/25 van Ziggo.
Maar om eerlijk te zijn is het m.i. niet Ziggo die mensen iets opdringt, maar dat doen de mensen zelf.....ze laten zichzelf het glas opdringen door de glasboeren. Die verkopen de heilige graal en de gemiddelde consument (die alleen maar wat mailen, surfen, spotifyen en flixen) heeft de perceptie dat alles heel veel sneller en flitsender verloopt....dream on ;D
 
DVB-C er niet uit gooien,maar het als een volwaardiige manier van de tv-kanalen verspreiden behouden.
 
DVB-C er niet uit gooien,maar het als een volwaardiige manier van de tv-kanalen verspreiden behouden.
Wat is de levensduur van een coax kabel? Ik hoorde onlangs dat in een gedateerd appartementen complex Ziggo niet goed werkte en daarom KPN glasvezel met utp kabel werd aangeraden.
 
De coaxkabel zal nog wel goed zijn, hoewel minder goed afgeschermd tegen de huidige ethervervuiling.
Wat bij een oud coaxnetwerk vooral "verslijt" zijn de versterkers en spltters. Die moeten echt af en toe gecontroleerd, afgeregeld en/of vervangen worden. Iets wat Ziggo dan ook om de x jaar doet.
Als het netwerk eigendom van het appartementencomplex zelf is word daar mogelijk op bezuinigd.
 
Volgens mij kan Ziggo het beste zorgen voor symmetrische snelheden.
Ter vergelijk: hier heb ik het allergoedkoopste abonnement van Kabelnoord.
Dat kost €46,50- en heeft 250/250 als snelheid. Dat is wel zonder tv.
Dat voldoet mij uitstekend. Zeker omdat ik, hobbymatig, geregeld flinke (bewerkte) videobestanden upload.
Dan is die 250 heerlijk.

Bij Ziggo zou ik de hoofdprijs (€59,-) moeten betalen om überhaupt 100 Mbits upload te kunnen gebruiken.
Dat is dan natuurlijk wel met de FTC tv kanalen erbij maar dat is ook al niet heel bijzonder.
 
....Wat zou Ziggo moeten doen om de concurrentie op glasvezelproviders voor te blijven?

Het Ziggo bestuur wist het natuurlijk al veel langer, maar eindelijk geeft Ziggo het ook publiekelijk toe dat Ziggo de snelheidswedstrijd heeft verloren.

Het hopen op een hogere/betere Docsis versie is m.i. nutteloos, omdat Ziggo zelfs de huidig Docsis versie niet 100% gebruikt. Je kan dan misschien wel van een Daf naar een Porsche gaan, maar als de weg vol met gaten zit, ga je niet sneller.
Dat een hogere Docsis versie sneller is, zal grotendeel door hogere frequenties zijn en dat is iets wat die steeds ouder wordende coaxkabels juist niet meer ondersteunen ! Dat zal ook de reden zijn, waarom de huidige Docsis versie niet 100% wordt gebruikt.

Haar concurrenten voorblijven, dat zal niet meer gaan gebeuren. Ziggo had een monopolie toen veel huishoudens alleen m.b.v. coax een snelle internet verbinding konden krijgen en daar maakt Ziggo ook nu nog misbruik van. Echter, veel huizen worden nu op glasvezel aangesloten en zo krijgen steeds meer mensen wel een keuze.
Ondertussen gedraagt Ziggo zich nog steeds als alleenheerser en bepaalt wat goed is voor de klant, onder het motto 'de klant is er voor Ziggo', waardoor juist steeds meer klanten weglopen.


"....Wat zou Ziggo moeten doen om de concurrentie op glasvezelproviders voor te blijven?..."

De klant weer boven zichzelf stellen en rap al haar diensten/services uitbreiden/verbeteren in het voordeel van de klant en/of beter dan bij haar concurrenten. Dat Ziggo hierdoor minder winst maakt dat zal, maar als de klanten zoals nu blijven weglopen, zal Ziggo t.z.t. ( links of rechtsom ) toch keuzes moeten gaan maken.
 
Laatst bewerkt:
Ik hoop dat ze met name de sportzenders van hun zelf als van espn in een betere kwaliteit gaan leveren, is vrij regelmatig niet aan te gluren!!
 
Ik hoop dat ze met name de sportzenders van hun zelf als van espn in een betere kwaliteit gaan leveren, is vrij regelmatig niet aan te gluren!!

Ziggo zal naar ESPN wijzen en EPSN zal naar Ziggo wijzen. Ergo : er zal waarschijnlijk weinig veranderen !
 
Terug
Bovenaan