Wat zou Ziggo moeten doen om de concurrentie voor te blijven?

René

Moderator
Berichten
9.887
Internet
  1. KPN
1707669881524.png
Wat zou Ziggo moeten doen om de concurrentie op glasvezelproviders voor te blijven?
Deze vraag heb ik voor de grap gesteld aan AI (Copilot). De antwoorden vind ik helemaal zo slecht nog niet, met name puntje 4 zou een game changer kunnen zijn.
Ziggo, doe er je voordeel mee :P

Om de concurrentie met glasvezelproviders voor te blijven, moet Ziggo enkele strategische stappen overwegen:
  1. Investeer in Glasvezel: Hoewel Ziggo momenteel gebruikmaakt van een HFC-netwerk (hybride glasvezel-coax), zou het overwegen om meer te investeren in glasvezelinfrastructuur. Dit zou hen in staat stellen om symmetrische snelheden te bieden, waarbij de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid. Dit is een belangrijk voordeel van glasvezel ten opzichte van kabelnetwerken.
  2. Verbeter de Uploadsnelheid: Momenteel blijft de uploadsnelheid bij Ziggo-abonnementen achter bij die van glasvezelproviders. Door de uploadsnelheid te verhogen, kan Ziggo aantrekkelijker worden voor gebruikers die veel data moeten verzenden, zoals bij thuiswerken of het delen van grote bestanden.
  3. Klantenservice en Kwaliteit: Ziggo moet blijven investeren in klantenservice en netwerkstabiliteit. Een betrouwbare verbinding en goede ondersteuning zijn essentieel om klanten te behouden en nieuwe aan te trekken.
  4. Samenwerking met Glasvezelproviders: In plaats van alleen als concurrenten te opereren, kan Ziggo overwegen om samen te werken met glasvezelproviders. Dit zou kunnen leiden tot hybride oplossingen waarbij klanten kunnen profiteren van zowel kabel- als glasvezeldiensten.
  5. Innovatie: Ziggo moet blijven innoveren met nieuwe diensten en technologieën. Denk aan snellere verbindingen, betere tv-opties, en geavanceerde beveiliging. Dit zal hen helpen om relevant te blijven in een snel veranderende markt.
 
Je zou ook kunnen vragen, wat moeten de glasvezelboeren doen om Ziggo te evenaren op tv gebied ;)
 
denk dat het al heel anders gaat worden zodra docsis 4.0 live gaat als goed is worden er testen gedaan in het veldook benieuwd wanneer ze
implementeren

google vertaling site is engels :
Er is een lage latentie, geen seconde te laat
Van gamers tot medische patiënten tot gewone internetgebruikers: klanten zijn op zoek naar realtime controle over hun applicaties, zonder haperingen, vastlopen of andere latentieproblemen die niet kunnen worden verbeterd door simpelweg meer bandbreedte toe te voegen. De Low Latency DOCSIS (LLD)-technologie van CableLabs is een nieuwe aanpak die zich richt op een reductie van de round-trip latentie in het DOCSIS-netwerk tot minder dan 5 ms op het 99e percentiel voor toepassingen die geen wachtrij vormen. Deze verbetering van kabelbreedband zorgt ervoor dat webpagina's sneller laden, videogesprekken soepel verlopen en online gamen zeer responsief is.en ohja als ziggo naar glas zou gaan zouden ze ook zo iets als de virgin media hub 5x moeten hebben
aangezien de huidige een coax aansluiting heeft (gebruikt ziggo bij bepaalde projecten een glas naar coax converter )
1707687979652.png


(die nog steeds op docsis protocollen draait bij virgin media nog wel dan.... )
 
Wat Ziggo in eerste instantie gaat leveren is helemaal geen DOCSIS 4 maar DOCSIS 3.1 Full Duplex. Deze standaard mag nu ook van ontwikkelaar Cablelabs onder de noemer DOCSIS 4 'verkocht' worden. Maar heeft wel mindere specificaties als het echte DOCSIS 4.
 
Wat Ziggo in eerste instantie gaat leveren is helemaal geen DOCSIS 4 maar DOCSIS 3.1 Full Duplex. Deze standaard mag nu ook van ontwikkelaar Cablelabs onder de noemer DOCSIS 4 'verkocht' worden. Maar heeft wel mindere specificaties als het echte DOCSIS 4.

Eigenlijk hadden ze het gewoon Docsis 3.2 moeten noemen want er zit weinig verschil tussen. En die Full-Duplex is ook een instinker want dat betekend niet hetzelfde als symmetrische snelheden.

Als Ziggo iets wil doen om de concurrentie voor te blijven, ga concurreren op prijs niveau! Je kunt al zien dat AI niet echt denkt maar gewoon optrommelt wat mensen geschreven hebben. Zodra de prijzen goed zijn en de upload snelheid wat hoger ligt hebben mensen geen reden om over te stappen behalve misschien nieuwsgierigheid.

Als ik kijk naar mezelf, waarom heb ik glasvezel internet en geen Ziggo internet meer, ik had DSL met daarop een mail bak, toen kwam UPC hier rijkelijk laat met sneller internet via de kabel, dat heb ik meteen genomen maar moest ik mijn DSL lijn behouden omdat die een vast IP had voor de mail bak. Toen werd DSL vervangen door Glasvezel, toen heb ik het een paar jaar naast elkaar gedraaid.

En toen vond ik het te duur worden om voor 2 internet lijnen te blijven betalen en waarom heb ik dan niet gekozen om Ziggo te behouden, eigenlijk heel simpel, vanwege de mail bak en het gebrek aan vast IP adres, en nu wordt er geloof ik zelfs Carrier Grade NAT gebruikt om IPv4 adressen te besparen, je kunt dat wel uit laten zetten heb ik gelezen.

Maar het zijn die kleine dingen die juist het verschil kunnen maken. Maar de snelheid die Ziggo leverde was ik altijd tevreden mee, dat heeft geen rol gespeeld. En bijvoorbeeld zorgen dat het TV deel nog beter wordt, meer zenders, meer HD/4K, EPG weer op orde.

Vandaag de dag, zou ik graag Ziggo internet er bij willen hebben als backup lijn. Ik krijg regelmatig van Ziggo mailtjes of ik voor 1 euro meer internet er bij wil. Ja graag zelfs, alleen willen ze dan mijn TV boxen met kaarten omruilen voor CI+ modules en dat gaan we dus niet doen.
 
Ziggo zou in alle gevallen via glasvezel moeten leveren, zeker daar waar ze nu niet bereikbaar zijn. Neem Zeeland en Cogas Twentegebied.
Dat zou meteen de lage upload oplossen. Daarnaast inzetten op UHD en 4K en IPTV aanbieden ipv COAX-tv.

Qua HD zenders loopt Ziggo zeker niet meer voorop. Percentagegewijs is Delta nu de provider met de meeste HD zenders en wat nog een HD is daar wordt in de loop van het jaar zeker nog aangepakt.
De koppelverkoop van sport is ook niet meer uniek, je betaald het er per saldo toch bij je abonnement. Internet via glas is per saldo goedkoper, zeker bij jaaraanbiedingen.
 
Ziggo zou in alle gevallen via glasvezel moeten leveren, zeker daar waar ze nu niet bereikbaar zijn. Neem Zeeland en Cogas Twentegebied.
Dat zou meteen de lage upload oplossen. Daarnaast inzetten op UHD en 4K en IPTV aanbieden ipv COAX-tv.

Nou dat gaat misschien alleen op bepaalde netwerken kunnen. Ziggo levert via glasvezel nu een RF spectrum van 0 tot 2000 Mhz bij de klant, waar jij vervolgens alsnog een coax met je modem en TV's op aansluit.

Als men alleen IP diensten via glas gaat leveren en geen RF dan kun je wel hogere upload bieden maar ben je afhankelijk van het aanbod van de netwerk leverancier of je moet eigen apparatuur neerzetten. (als dat kan) en dan ben je een reguliere 12 in een dozijn provider.
 
Laatst bewerkt:
Ik zou graag zien dat Ziggo toelaat meer dan 3 Ziggo Go te gebruiken zijn voor grotere gezinnen bijvoorbeeld 5 Ziggo Go, ik weet niet waar ik dat precies kan posten.
 
Terug
Bovenaan