• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wat zijn dit voor kabels?

Status
Niet open voor verdere reacties.
G

g0dz0r

Hallo, bij graafwerkzaamheden in de tuin ben ik wat kabels tegengekomen die boven grondnivo (was bedekt met een hoop aarde) uitkomen waarvan ik geen idee heb wat ze daar doen. Ik weet dat er op oude kabels loodjes om de zoveel meter oid zitten om aan te geven waar ze voor dienen maar daarvoor moet ik eerst een boom verder uitgraven dus ik hoop dat iemand hier het weet.

Ik heb al contact gehad met de WBV en die bevestigden wat ik zelf ook al dacht dat het om cai kabels en ik woon in het leveringsgebied van Ziggo dus vandaar dat ik hem hier stel. :mrgreen:

Omdat plaatjes meer dan woorden zeggen:

IMG_2802_zps2d19f429.jpg


IMG_2801_zps5c6d68c5.jpg


IMG_2800_zpsa65e0e19.jpg


Wie o wie? Het gaat voor de duidelijkheid dus om 4 "dunne" en 1 hele dikke kabel welke allemaal lichtgroen zijn.
 
Dat lijken me inderdaad coaxkabels. Zo'n dikke wordt meestal gebruikt tussen de wijkcentrale en de groepsversterkers, en tussen de groepsversterker en de eindversterkers. Misschien heeft er vroeger een eindversterker (klein straatkastje) voor vier abonnees gestaan maar zijn de aansluitingen later verplaatst naar een andere eindversterker en is er nooit de moeite genomen de kabels weer uit te graven.
 
Bedankt voor het antwoord. Deze kunnen dus gewoon weggehaald worden?
Wel gek op zich want de situatie is nooit echt anders geweest op een poortje links na wat nu bij de tuin is getrokken en dit spul zit aan de andere kant van het pad naar de schuur.
 
Dat durf ik niet te zeggen, als je met zekerheid wilt weten van wie ze zijn moet je een KLIC-formulier invullen (sowieso verplicht als je met machines gaat graven), dan hoor je een overzicht van alle kabels en leidingen toegestuurd te krijgen.
 
Die luxe heb ik niet, dit gaat gewoon met het handje. Wat me vanmiddag opviel is dat er 4 (montage)gaten in de muur zitten waar de kabels in het midden daarvan uit de grond komen, de twee bovenste zijn goed op de foto te zien, het lijkt aannemelijk dat daar een (grote) kast heeft gehangen.
 
Dit is vrijwel zeker de eerst oude kabels van een vorige kabelboer geweest. Alhier in de gemeente was dat ook zo. Nadien zijn er nieuwe gelegd en alle oude kabels zijn in de grond blijven liggen of bij verdeelkasten los geknipt. Je zou zelf een stukje kunnen uitgraven en als je niets bijzonders tegen komt, de kabel dieper in de grond kunnen duwen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan