wat kan ik het beste doen?

L

lexer

Hoi,

Tot voor kort had ik via m´n werk een ADSL aansluiting om zo thuis te kunnen werken (via VPN, ideaal). Wegens recentelijke policy wijzigingen zijn we tegenwoordig zelf verantwoordelijk voor onze thuisaansluitingen. Aangezien ik al een telefoonlijn had via UPC ben heb ik nu een Chello Classic abb. genomen. Werkt prima, geen probleem. Probleem wat ik nu heb, is dat ik nóg een PC heb staan thuis, waar ik ook op wil internetten. Nu wil ik een router gaan kopen en heb m´n oog laten vallen op de Linksys WRT54G. Nu ben ik een redelijke leek op dit gebied, heb echt géén idee wat evt voor of nadelen zijn van deze router. Is deze een beetje door een leek draaiende te krijgen of heeft iemand misschien een betere oplossing? M´n laptop is al wireless proof zullen we maar zeggen, m´n eigen pc nog niet.

alvast bedankt...
 
Ten eerste de linksys wrt54g is een prima router en makkelijk te configureren. let wel op dat je geen versie 5 koopt maar die zijn volgens mij al nergens meer te krijgen (staat op een sticker aan de onderkant van de router). Maar dit is dus een goede keuze hij ondersteunt trouwens VPN maar ik weet niet of je dat nog nodig hebt.

Wat ik verder zou doen is alleen de laptop draadloos aansluiten en de computer gewoon via de kabel die er toch al ligt aansluiten op een van de 4 LAN poorten waarover deze router beschikt (is altijd stabieler en sneller dan draadloos). Voor je laptop kun je met behulp van deze router dan makkelijk een draadloos netwerk opzetten.

voor informatie over het installeren klik op de volgende link https://chelloo.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=65&Itemid=30

succes
 
Prima keus de wrt54g wireless.Ik ben er dik tevreden over.Als je er nu 1 koopt bij een webwinkel zal je waarschijnlijk op zijn minst een versie 7 krijgen.De versie waar wat problemen mee was zal niet makkelijk meer te krijgen zijn,overigens is voor dat toestel een firmware die de meeste hickups geneest.
 
ja goeie router VPN geen problemen mee gehad.
ff kijken welke MAC adres bekent staat bij Chello,hoop voor je PC dan kun je lekker draadloos surfen met je laptop mits alles goed geconfigureerd is.maar dit kun je hier vast wel terug vinden op het board anders wel op google of linksys site.
 
Als je kijkt naar de WRT54G, dan kan je vanaf versie 5 en hoger alleen de DD-WRT Micro (opensource firmware) installeren.
De WRT54GL is wel compatibel met ThirdParty firmware. Voor de rest gelijk aan de WRT54G.
Waarom ThirdParty firmware?
Met die firmware (www.wrtrouters.com) kan je extra functionaliteiten aan je router toevoegen of het zend-bereik vergroten.
 
Hij is een leek, dus hou het lekig, dwz simpel, niet met updates ed.

heb je WiFi (laptop, toekomst) dan is dit een prima ding,

Wil je geen WiFi neem dan een normale router, kan ook een Linksys zijn, GEEN USB !!!!
 
Als ik jou was, zou ik geen WRT54G nieuw meer kopen, vanwege de kans op V5. etc.

Als ik een WRT54 router zou kopen, zou ik gaan voor de WRT54GS (met speedbooster) of de WRT54GL (wat eigenlijk een pre-v5 router is).
 
Ok, thx voor alle reacties. Had al naar de webwinkel een mail gestuurd om te vragen wat het verschil was tussen de wrt54g en de wrt54gl en welke versie van de wrt54g ze leveren. Zie toch nog op een aantal sites staan dat ze van de wrt54g de V5 leveren... maar om jullie advies (voorlopig) even samen te vatten: wrt54gl danwel wrt54gs zullen voor mij ook voldoen? Op zich is het op dit moment voor mij nog niet noodzakelijk om wireless te gaan maar ik ga over een half jaar verhuizen en in m´n nwe huis wil ik sowieso alles wireless hebben, vandaar dat ik nu maar meteen een wireless router wil aanschaffen. Heb in eerste instantie alles geïnstalleerd op m´n laptop, m´n eigen pc is in eerste instantie van minder belang (belangrijkste is dat ik thuis op m´n laptop kan werken). Maar aangezien m´n vriendin ook graaaaaaaaag wil internetten, zal ik toch een oplossing moeten vinden :)
 
De WRT54 routers zijn prima om wireless mee te kunnen internetten. Eventueel kun je ook nog je computer via een kabel erop aansluiten. (3 dacht ik).

De WRT54GL lijkt me in jouw situatie het meest geschikt, gezien je gebruik van de router. De speedbooster biedt dan weinig toegevoegde waarde.
 
Terug
Bovenaan