• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wat is het verschil tussen FUP en AUP?

X

Xatar

Zie dat nu staan op verschillende plekken. Maar wat is nou eigenlijk precies het verschil tussen die twee? Heb gezocht hier in het forum, maar kan ook hier niet een duidelijk antwoord vinden...

thnx in advance ???
 
Volgens mij geen verschil...

Het zijn allebij onduidelijke termen
 
AUP is acceptable Use Policy
FUP is Fair Use Policy

Maar of je nu door de hond of door de kat gebeten wordt....

FUP zal bij Chello intern wel "Fuck You Policy" zijn...   

AUP of FUP het is allemaal hetzelfde, Chello wil zoveel mogelijk geld vangen voor zo min mogelijke uitgaven, alle vermindering van gedownloade megabytes op het Chello-park is winst, want ze moeten bandbreedte inkopen en als ze die niet uitleveren dan is dat winst. En denk niet dat 27 GB een gemiddelde is van de plus gebruiker, nee door de FUP of AUP  W O R D T  het gemiddelde 27 GB..  En denk maar niet dat als een paar mensen meer gaan downloaden dat enig effect heeft op het dataverkeer van de anderen. En als dat dan zo'n effect heeft dan moet Chello maar stoppen om nog meer abonnementen uit te geven, want dan schaadt dat ook enorm de overige gebruikers. Kort gezegd, Chello is een oplichtersbende. Het stond deze week nog in het Eindhovens Dagblad, maar met een tikje bedekte woorden, maar het komt hier op neer: Chello is een grootschalige oplichtersbende.
 
Er is volgens mij geen verschil. Beide synoniem voor datalimiet.
 
Wat is het verschil tussen FUP en AUP         = een letter
met andere woorden: een heel erg weing klein verschilletje
 
Ik denk dat jullie de plank misslaan, maar de spijker op zijn kop.of beide either way

Volgens mij is FUP, de manier waarop de gebruikers met de limiet omgaan, en rekening hoden met andere gebruikers, en is AUP wat de provider je oplegt, rekning hodend met wat zij willen zoals je met de limiet omgaat.

Snappie!
 
Je kan het ongeveer zo omschrijven (in zijn algemeen, niet gericht op UPC)

FUP = Een niet bekende limiet die kan varieren, deze wordt bepaald uit het gemiddelde van alle gebruikers van een bepaald abonnement. "Fair Use" is tov andere gebruikers, je moet dus een eerlijk vergelijk maken met de andere gebruikers. Bij overschreiding van de FUP volgt meestal een waarschuwing en bij herhaling een factuur voor bij betaling.

AUP = Een niet bekende limiet die niet varieert, deze wordt bepaald door de provider en is niet gerelateerd aan het gemiddeld verbruik van gebruikers van een bepaald abonnement. "Acceptable Use" is wat accetabel is voor de service provider, heeft geen betrekking op andere gebruikers. Bij overschreiding volgt vaak een afsluiting of snelheids beperking zodat er geen grote hoeveelheden data kan worden verbruikt.

Datalimiet = Een vastgestelde limiet die verbruikt mag worden en officieel door de provider kenbaar is gemaakt en geld voor iedere gebruiker van dat abonnement. Deze limiet varieert niet en is geen "geheim", deze wordt meestal in de voorwaarden vermeld. Bij overschreiding van de liniet volgt vrijwel altijd een factuur voor bij betaling van de teveel verbruikte data verkeer.
 
Niet echt.

Een datalimiet is een limiet die officieel door een ISP is vast gesteld per abonnements vorm, deze is ook altijd gelijk. De limiet is dus voor elke gebruiker van een specifiek abonnement hetzelfde en bekend wat het precies is.

Met een FUP of AUP is dit deze officieel niet bekend. (bij UPC natuurlijk weer anders)
 
Terug
Bovenaan