• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wat is het verschil tussen de modules

  • Onderwerp starter j.filarski
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
J

j.filarski

Wat is het verschil/verbeteringen aan de Module van QUANTIS CI+ 1.3 en die van SMIT CI+ versie 1.0 betreffende Ziggo ? :-P

JanF
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Zowel de SMit als Quantis CI+ modules zijn er in 2 uitvoeringen, de interactieve en de normale uitvoering. De interactieve zijn "CI+ 1.3" en zijn bedoeld voor TV's die vanaf ongeveer 2013 op de markt zijn en ook CI+ 1.3 gecertificeerd moeten zijn. Er zit prijsverschil tussen de 'oudere' en de interactieve modules. Dat nieuwe type heeft dus alleen zin als je TV daarvoor geschikt is. Het oudere type doet het niet altijd goed in een nieuw type TV en daarom kun je beter het CI+ 1.3 type kopen als je zo'n nieuwe TV hebt.

Zie als voorbeeld (niet geselecteerd op beste of goedkoopste) deze website
 
Klopt.

Ik had juist een nieuwere TV gekocht vorig jaar.
Daar zat een ouwe SMARTCARD (die ik over had) maar per Januari van dit jaar, weigerde hij. m.a.w. ik kon niet meet digitaal schakelen naar zender 2 en hoger.
Na vervanging vanmiddag van de module door Quantis CI+ 1.3 en werderom een zgn "zetje" geven van de SMARTCARD werkte de TV weer als vanouds.
mvg
JanD
 
E.e.a. heeft dus niks met de leeftijd van de smartcard te maken !
 
Nee, maar dat heb ik ook niet bedoeld.

De CI+ module van Smit versie 1.0 bleek verouderd, en werkte vanaf begin Januari 2014 niet meer. (alleen dus NTS1 en verder digitaal niets)

Nu heb ik dus een nieuwe Quantis CI+ 1.3 module gemonteerd, en de smartcard weer opnieuw laten activeren door Ziggo.
En het hele spul werkt weer als een tierelier.

Vandaar ook mijn vraag wat zijn precies de verschillen tussen de modules: eerste Smit uitvoering en Quantis CI+ 1.o

Mvg
JanD :grin:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan