Wat is de uitgaande mailserver in het buitenland?

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

papadiva

Hallo,

In het buitenland (in dit geval Australië) krijg ik na het verzenden van een mail (mbv Thunderbird) een melding dat er 'een fout is opgetreden bij het verzenden van e-mail' (screenshot helaas niet mogelijk) met als laatste opmerking:

begin citaat
'Cannot connect to SMTP server 213.51.146.46 (213.51.146.46:25), NB connect error 1460'.
einde citaat

Iemand een verklaring?
Of moet ik toch maar Gmail gebruiken in het buitenland?

Vriendelijke groet,
Jim
 
Dat gaat mij iets te snel.
Ik kan me nl niet herinneren dat ik de vorige keer (2008) allerlei instellingen moest wijzigen om in het buitenland met mijn laptop te kunnen emailen,
m.a.w.:
Is er verschil tussen het gebruik van Thunderbird in NL en in het buitenland?
 
Is er verschil tussen het gebruik van Thunderbird in NL en in het buitenland?

Ja en nee :wink:

Indien je de aanbevolen (=nieuwe, niet zoals in 2008) instellingen gebruikt met smtp via poort 587 en TLS en smtp.Ziggo.nl, dan kun je thuis en in het buitenland gewoon mail blijven versturen.

Indien je de 'oude manier' van mail versturen via poort 25 gebruikt kun je alleen mail versturen vanaf je huis-aansluiting.

Dus als je alles zo instelt zoals mennomulder hiervoor via de link aangaf zal het in Australië gewoon werken en hoef je niets te wijzigen. Klik dus op die link en stel Thunderbird in zoals daar beschreven en het zal werken.
 
Is er verschil tussen het gebruik van Thunderbird in NL en in het buitenland?

Er is verschil tussen gebruik vanaf het Ziggo netwerk en niet-Ziggo netwerk. Dat is dus niet specifiek buitenland. Dat is omdat bijna alle providers in de wereld poort 25 blokkeren voor verbindingen buiten hun netwerk. En dat is weer om spam tegen te gaan. Het protocol dat via poort 25 loopt, gaat zonder wachtwoord.

De andere poort, zoals boven vermeld, verzend met account-naam en wachtwoord en kan dus veel lastiger voor spam misbruikt worden en daarom zitten er bij de meeste providers minder restricties op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan